16 αριστοκρατικοί κανόνες μόδας που πρέπει να ακολουθήσετε για να φαίνεστε πάντα σικ

Τα ρούχα δεν έχουν να κάνουν μόνο με το πώς φαίνονται αλλά ταυτόχρονα λένε πολλά για το ποιοι είμαστε. Αυτό που φοράμε λέει πολλά για την προσωπικότητά μας, για το τι πρεσβεύουμε, ακόμα και για το πώς νιώθουμε. Είτε είναι η κομψή ατμόσφαιρα ενός κοστουμιού, η χαλαρή ατμόσφαιρα του αγαπημένου σας τζιν είτε το διαχρονικό στυλ ενός μικρού μαύρου φορέματος, κάθε ρούχο στέλνει το μήνυμά του για εμάς. Θα σας παρουσιάσω 16 αριστοκρατικούς κανόνες μόδας που πρέπει να ακολουθήσετε για να φαίνεστε πάντα σικ!

- Διαφήμιση -

φορέστε μίνι φούστα ή δείξτε το ντεκολτέ αλλά όχι και τα δύο μαζί

Όταν επιλέγετε το ντύσιμό σας, είναι σημαντικό να βρείτε τη σωστή ισορροπία μεταξύ της μόδας και του κατάλληλου, ειδικά όταν πρόκειται για φούστες και τοπ. Ένας χρυσός κανόνας που πρέπει να θυμάστε είναι είτε να φορέσετε μια μίνι φούστα είτε να δείξετε το ντεκολτέ, γιατί αν κάνετε και τα δύο ταυτόχρονα μπορεί να δημιουργήσετε μια εντύπωση που είναι λίγο τολμηρή ή επικίνδυνη.

Μια μίνι φούστα μπορεί να είναι μια μοντέρνα επιλογή που σας επιτρέπει να αναδείξετε τα πόδια σας και να προσθέσετε μια νεανική ατμόσφαιρα στην εμφάνισή σας. Αλλά αν την συνδυάσετε με ένα αποκαλυπτικό τοπ που εκθέτει το ντεκολτέ, μπορεί να κάνει τη συνολική σας εμφάνιση να φαίνεται πιο κατάλληλη για μια βραδινή έξοδο σε ένα κλαμπ ή μια πολύ χαλαρή συγκέντρωση. Για να διατηρήσετε τα πράγματα αριστοκρατικά και κομψά, είναι καλύτερο να εστιάσετε σε ένα χαρακτηριστικό του ντυσίματός σας – είτε τονίστε τα πόδια σας με μια μίνι φούστα είτε τραβήξτε την προσοχή στο ντεκολτέ σας με ένα πιο λιτό τοπ. Με αυτόν τον τρόπο, θα επιτύχετε την τέλεια ισορροπία μεταξύ στυλ και κομψότητας.

αποφύγετε να το παρακάνετε με prints στο ντύσιμό σας

Όταν πρόκειται να ενσωματώσετε prints στο ντύσιμό σας, το να βρείτε τη σωστή ισορροπία είναι το κλειδί. Αποφύγετε τον υπερβολικό συνωστισμό της εμφάνισής σας με πάρα πολλά εμπριμέ ταυτόχρονα. Αντίθετα, επιλέξτε 2 που αλληλοσυμπληρώνονται, όπως 2 εκτυπώσεις στο ίδιο χρώμα ή εκτυπώσεις διαφόρων μεγεθών που εναρμονίζονται καλά μεταξύ τους.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να πειραματιστείτε με μοτίβα διατηρώντας παράλληλα μια οπτικά ελκυστική εμφάνιση. Τα ταιριαστά μοτίβα στο ίδιο χρώμα μπορούν να δημιουργήσουν μια εκλεπτυσμένη αντίθεση, ενώ ο συνδυασμός μοτίβων διαφορετικών μεγεθών σε συμπληρωματικές αποχρώσεις επιτυγχάνει ένα καλά στρογγυλεμένο στυλ. Η τήρηση αυτής της κατευθυντήριας γραμμής σάς επιτρέπει να φοράτε με σιγουριά εμπριμέ ενώ αποπνέετε αριστοκρατικό στυλ.

κρατήστε το ντεκολτέ σας σεμνό

Στο χώρο εργασίας, είναι σημαντικό να διατηρήσετε μια επαγγελματική εμφάνιση, και αυτό περιλαμβάνει να προσέχετε το ντεκολτέ του πουκάμισου σας. Ένας γενικός κανόνας που πρέπει να ακολουθήσετε είναι να αποφύγετε τα πουκάμισα γραφείου με ντεκολτέ που βυθίζονται πολύ βαθιά, συνήθως περισσότερο από 10 εκατοστά από την κλείδα σας.

Η τήρηση αυτής της κατευθυντήριας γραμμής διασφαλίζει ότι η ενδυμασία σας ευθυγραμμίζεται με τα επαγγελματικά πρότυπα που αναμένονται σε ένα περιβάλλον εργασίας. Ένα ντεκολτέ που πέφτει πολύ χαμηλά μπορεί να αποσπά την προσοχή και μπορεί να μην εκφράζει τη σοβαρότητα και το σεβασμό που απαιτείται για το εργασιακό περιβάλλον. Είναι σημαντικό να βρείτε μια ισορροπία μεταξύ της έκφρασης του προσωπικού σας στυλ, ενώ ταυτόχρονα ανταποκρίνεστε στις προσδοκίες των ενδυματολογικών κωδίκων στο χώρο εργασίας.

βεβαιωθείτε ότι όποια αμάνικη μπλούζα επιλέξετε να καλύπτουν τους ώμους σας

Όταν εργάζεστε σε ένα γραφείο, είναι σημαντικό να ντύνεστε κατάλληλα. Για τις αμάνικες μπλούζες, είναι καλύτερο να φροντίσετε να καλύπτουν τους ώμους σας. Οι λωρίδες ή τα στράπλες δεν είναι συνήθως η σωστή επιλογή για έναν επίσημο χώρο εργασίας. Η τήρηση αυτής της κατευθυντήριας γραμμής σάς βοηθά να διατηρήσετε μια επαγγελματική εμφάνιση και δείχνετε σεβασμό για το περιβάλλον εργασίας.

3 ή 4 διαφορετικά αξεσουάρ σε ένα ντύσιμο μπορεί να είναι υπερβολικό

Η προσθήκη αξεσουάρ στο ντύσιμό σας μπορεί να ενισχύσει την ελκυστικότητά του, ειδικά αν τα ρούχα σας είναι απλά. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην υπερβάλετε. Περιοριστείτε να φοράτε όχι περισσότερα από 2 κοσμήματα τη φορά. Αυτό είναι συνήθως αρκετό για να προσθέσει κάποιο οπτικό ενδιαφέρον στο ντύσιμό σας, ειδικά αν τα κομμάτια συμπληρώνουν το ένα το άλλο. Για παράδειγμα, ο συνδυασμός ενός κολιέ με ένα δαχτυλίδι ή σκουλαρίκια με ένα βραχιόλι μπορεί να δημιουργήσει μια ισορροπημένη εμφάνιση, δίνοντας στο ντύσιμό σας μια συνεκτική και ολοκληρωμένη όψη.

προσθέσετε nude μπαλαρίνες στο ντύσιμό σας

Δοκιμάστε να φορέσετε nude μπαλαρίνες. Είναι ένα έξυπνο κόλπο, επειδή μπορούν να κάνουν τα πόδια σας να φαίνονται μακρύτερα, αναμειγνύοντας άψογα με τον τόνο του δέρματός σας. Όχι μόνο αυτό αλλά και το nude είναι ένα ευέλικτο χρώμα που λειτουργεί καλά για κάθε περίσταση, είτε πρόκειται για πάρτι είτε για εκδήλωση εργασίας. Σε αντίθεση με τα έντονα χρώματα ή τα μαύρα παπούτσια, τα nude μπορούν εύκολα να συμπληρώσουν σχεδόν κάθε ντύσιμο.

βεβαιωθείτε ότι δεν φαίνεται το δέρμα ανάμεσα στη ζακέτα και το τζιν σας

Βεβαιωθείτε ότι δεν φαίνεται το γυμνό δέρμα ανάμεσα στη ζακέτα και το τζιν σας. Είναι σημαντικό να διατηρείτε μια συντονισμένη και τακτοποιημένη εμφάνιση. Εάν υπάρχει κάποιο ορατό κενό, σκεφτείτε να φορέσετε ένα τοπ κάτω από τη ζακέτα σας. Αυτό το απλό βήμα βοηθά στη δημιουργία μιας πιο συνδυασμένης εμφάνισης.

μην ξεκουμπώνετε περισσότερα από δύο κουμπιά

Όταν επιλέγετε τα πουκάμισα και τις μπλούζες σας, είναι σημαντικό να επιτύχετε μια ισορροπία μεταξύ του στυλ και της καταλληλότητας. Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να αποφεύγετε να ξεκουμπώνετε περισσότερα από δύο κουμπιά. Αυτό δεν είναι απλώς μια συμβουλή μόδας. Έχει να κάνει επίσης με το να δείχνετε σεμνότητα και να διατηρείτε την αίσθηση της ευπρέπειας. Το να αποκαλύπτετε πολύ δέρμα ξεκουμπώνοντας πολλά κουμπιά μπορεί να μην είναι κατάλληλο για κάθε περίσταση. Το παν είναι να βρείτε τη σωστή ισορροπία μεταξύ άνεσης και καταλληλότητας για να βεβαιωθείτε ότι το ντύσιμό σας ταιριάζει κατάλληλα στην περίσταση.

δώστε μεγάλη προσοχή σε κάθε μικρή λεπτομέρεια, συμπεριλαμβανομένων των καλσόν που αποφασίζετε να φορέσετε

Είναι σημαντικό να ταιριάζετε το χρώμα του καλσόν της με το ντύσιμό σας. Δίνει στην εμφάνισή της μια απρόσκοπτη και εντυπωσιακή εμφάνιση, κάνοντας τα πάντα να ταιριάζουν αρμονικά. Αυτό το μικρό κόλπο μπορεί να αναβαθμίσει το ντύσιμό σας και να σας δώσει την ελευθερία να δοκιμάσετε μερικές μοναδικές ιδέες στυλ που μπορεί να μην είχατε σκεφτεί διαφορετικά.

εάν φοράτε ένα πουκάμισο χωρίς σακάκι, δεν χρειάζεστε γραβάτα

Το να ντύνεστε έξυπνα σημαίνει να καταλαβαίνετε πότε ορισμένα ρούχα είναι απαραίτητα και πότε όχι. Για παράδειγμα, εάν φοράτε πουκάμισο χωρίς σακάκι, συνήθως δεν είναι απαραίτητο να φοράτε γραβάτα. Αυτή η απόφαση αντανακλά μια πιο χαλαρή ατμόσφαιρα και η προσθήκη μιας γραβάτας μπορεί να κάνει το ντύσιμό σας να φαίνεται υπερβολικά επίσημο και αταίριαστο.

κλείνετε πάντα το μεσαίο κουμπί στο σακάκι αλλά το κάτω κουμπί δεν πρέπει ποτέ να είναι κλειστό

Όταν πρόκειται να κουμπώσετε το σακάκι σας, υπάρχουν μερικοί σημαντικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε. Αρχικά, να θυμάστε πάντα να κουμπώνετε το μεσαίο κουμπί. Αυτό το βοηθά να εφαρμόζει όμορφα γύρω από το σώμα σας, δίνοντάς σας μια προσεγμένη εμφάνιση. Είναι ένας βασικός κανόνας που θέτει τα θεμέλια για ένα άρτιο outfit.

Τώρα, όταν πρόκειται για το επάνω κουμπί, είναι λίγο πιο ευέλικτο. Μπορείτε να επιλέξετε να το κουμπώσετε ανάλογα με το πώς νιώθετε ή το στυλ που θα έχετε εκείνη τη μέρα. Αλλά εδώ είναι το κλειδί: ποτέ μα ποτέ μην κουμπώνετε το κάτω κουμπί. Αυτός είναι ένας χρυσός κανόνας στην ανδρική μόδα. Η διατήρηση του κάτω κουμπιού ξεκουμπωμένο όχι μόνο σας επιτρέπει να μετακινείστε άνετα, αλλά επίσης εμποδίζει το σακάκι σας να φαίνεται άβολο και μαζεμένο. Όλα έχουν να κάνουν με τη διατήρηση μιας κομψής και προσεγμένης εμφάνισης από πάνω προς τα κάτω.

φροντίστε οι κάλτσες να είναι αρκετά μακριές ώστε να καλύπτουν τα πόδια όταν κάθεστε

Η επιλογή του σωστού μήκους στις κάλτσες μπορεί να μην φαίνεται μεγάλη υπόθεση, αλλά είναι εξαιρετικά σημαντική για τη συνολική εμφάνισή σας. Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να προτιμάτε κάλτσες που καλύπτουν πλήρως τα πόδια σας, ακόμα και όταν κάθεστε. Αυτό δεν είναι μόνο για τη διατήρηση της ζεστασιάς ή της άνεσης. Όταν έχετε γυμνό δέρμα να φαίνεται ανάμεσα στο παντελόνι και τα παπούτσια σας, μπορεί να χαλάσει όλη την εμφάνιση. Έτσι, επιλέγοντας το σωστό μήκος κάλτσας, δείχνετε ότι σας ενδιαφέρει να φαίνεστε προσεγμένη και κομψή.

Η επιλογή του σωστού μήκους κάλτσες μπορεί να μην φαίνεται μεγάλη υπόθεση, αλλά είναι εξαιρετικά σημαντική για τη συνολική εμφάνισή σας. Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να προτιμάτε κάλτσες που καλύπτουν πλήρως τα πόδια σας, ακόμα και όταν κάθεστε. Αυτό δεν αφορά μόνο τη ζεστασιά ή την άνεση. Όταν έχετε γυμνό δέρμα να φαίνεται ανάμεσα στο παντελόνι και τα παπούτσια σας, μπορεί να χαλάσει όλη την εμφάνιση. Έτσι, επιλέγοντας το σωστό μήκος κάλτσας, δείχνετε ότι σας ενδιαφέρει να φαίνεστε προσεγμένοι και κομψοί.

αν βγαίνουν οι ετικέτες από τα ρούχα σας, κόψτε τες

Το κόψιμο των ετικετών των ρούχων μπορεί να φαίνεται σαν μια μικρή λεπτομέρεια, αλλά μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στο πώς φαίνεστε. Αυτές οι ετικέτες, αν και είναι ενημερωτικές για το μέγεθος ή τις οδηγίες φροντίδας, μερικές φορές μπορεί να χαλάσουν και να διαταράξουν τις καθαρές γραμμές του ντυσίματος σας. Αφιερώνοντας χρόνο για να τις αφαιρέσετε, εξασφαλίζετε μια πιο κομψή και εντυπωσιακή εμφάνιση συνολικά.

Αλλά δεν είναι μόνο η εμφάνιση. Η αφαίρεση των ετικετών των ρούχων έχει επίσης πρακτικά οφέλη. Βοηθά στην πρόληψη οποιουδήποτε ερεθισμού ή ενόχλησης που μπορεί να προκύψει από τις ετικέτες που τρίβονται στο δέρμα σας, ειδικά σε ρούχα που αγκαλιάζουν το σώμα σας στενά. Έτσι, τακτοποιώντας αυτές τις ετικέτες, δεν βελτιώνετε απλώς την εμφάνισή σας αλλά και δίνετε προτεραιότητα στην άνεσή σας όλη την ημέρα.

βάλτε πουκάμισο με ζώνη

Όταν επιλέγετε να φορέσετε το πουκάμισό σας, συνήθως υποδηλώνει ότι θέλετε μια πιο επίσημη ή προσεγμένη εμφάνιση, είτε ντύνεστε για δουλειά είτε στοχεύετε σε ένα έξυπνο-casual στυλ. Μαζί με το να βάζετε το πουκάμισό σας, είναι σημαντικό να θυμάστε να φοράτε ζώνη.

Το να φοράτε ζώνη δεν είναι μόνο στυλ. Είναι και πρακτικό. Βοηθά να κρατάτε το παντελόνι σας στη θέση του όλη την ημέρα, εμποδίζοντάς το να γλιστρά προς τα κάτω και εξασφαλίζοντας άνετη εφαρμογή. Επιπλέον, μια ζώνη προσθέτει μια τελευταία πινελιά στο ντύσιμό σας, δίνοντάς του μια πιο εκλεπτυσμένη και όμορφη εμφάνιση.

συνδύασε το χρώμα της ζώνης με τα παπούτσια

Το να ταιριάξετε τη ζώνη σας με τα παπούτσια σας είναι μια κλασική συμβουλή που μπορεί να βελτιώσει το ντύσιμό σας. Το παν είναι να δημιουργήσετε μια συνεκτική εμφάνιση από πάνω προς τα κάτω. Όταν η ζώνη και τα παπούτσια σας έχουν το ίδιο χρώμα, προσθέτει μια πινελιά κομψότητας και φινέτσας στη συνολική σας εμφάνιση. Επιπλέον, δείχνει ότι προσέχετε τη λεπτομέρεια και φροντίζετε να φαίνεστε καλύτερα. Έτσι, την επόμενη φορά που θα ντυθείς, θυμήσου να συντονίσεις τη ζώνη σου με τα παπούτσια σου για αυτή την επιπλέον κομψότητα.

Το να ταιριάξετε τη ζώνη σας με τα παπούτσια σας είναι μια κλασική συμβουλή που μπορεί να βελτιώσει το ντύσιμό σας. Αυτό έχει να κάνει με τη δημιουργία μιας συνεκτικής εμφάνισης από πάνω προς τα κάτω. Όταν η ζώνη και τα παπούτσια έχουν το ίδιο χρώμα, προσθέτει μια πινελιά κομψότητας και φινέτσας στο ντύσιμό. Επιπλέον, δείχνει ότι προσέχετε τη λεπτομέρεια.

το σωστό μήκος της γραβάτας είναι σημαντικό για μια αριστοκρατική εμφάνιση

Όταν βάζετε γραβάτα, το να φροντίζετε να έχει το σωστό μήκος είναι ζωτικής σημασίας για μια έξυπνη εμφάνιση. Βάλτε στόχο να φτάσει η άκρη της γραβάτας στη μέση, με ένα ελαφρύ σταύρωμα πάνω της. Αυτό όχι μόνο διασφαλίζει ότι η γραβάτα σας φαίνεται ανάλογη με το σώμα σας, αλλά προσθέτει και μια φινέτσα στο ντύσιμό σας. Επιπλέον, συμβάλλει σε μια καθαρή και περιποιημένη εμφάνιση, υποδεικνύοντας ότι έχετε φροντίσει τις λεπτές λεπτομέρειες.

- Διαφήμιση -