7 συμβουλές ξενοδοχείου για να διατηρήσετε το μπάνιο σας καθαρό και λαμπερό

Το μπάνιο είναι μια πραγματική φωλιά μικροβίων και βακτηρίων. Για λόγους υγείας και υγιεινής, είναι ένας από τους χώρους του σπιτιού που πρέπει να συντηρούνται τακτικά με μεγάλη προσοχή. Μην νομίζετε ότι ένας γρήγορος, επιφανειακός καθαρισμός θα είναι αρκετός για να το απολυμάνετε. Πρέπει να κάνετε υπομονή και να αφιερώσετε κόπο και χρόνο για να το καθαρίσετε καλά. Αυτό γιατί λόγω της συνεχούς υγρασίας και της συχνής χρήσης νερού, είναι πιο πιθανό να συσσωρευτούν εναποθέσεις ασβέστη και μούχλας, που ευθύνονται για τις άσχημες μυρωδιές και τους δύσκολους λεκέδες.

- Διαφήμιση -

Όταν πηγαίνετε σε ένα ξενοδοχείο, παραδεχτείτε ότι μια ερώτηση απασχολεί συχνά το μυαλό σας: Ποιο είναι το μυστικό των ξενοδόχων για να έχουν τόσο λαμπερά, φρέσκα και αρωματικά μπάνια; Όταν μπαίνεις στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, τις περισσότερες φορές ρίχνεις συστηματικά μια ματιά και συχνά μένεις έκθαμβος από την καθαριότητα του. Γιατί να μην είναι τόσο άψογο το δικό σου; Θα σας παρουσιάσω 7 συμβουλές ξενοδοχείου για να διατηρήσετε το μπάνιο σας καθαρό και λαμπερό!

τουαλέτα

Η τουαλέτα είναι σίγουρα ένα από τα μέρη του μπάνιου που είναι πιο επιρρεπή στη συσσώρευση μούχλας και αλάτων. Ο συχνός καθαρισμός τους είναι θέμα υγιεινής, αλλά δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε χημικά προϊόντα για την απολύμανσή τους. Σίγουρα έχετε φυσικά και μη επιθετικά συστατικά στο σπίτι που θα κάνουν τη δουλειά τέλεια. Πάρτε, για παράδειγμα, τη μαγειρική σόδα: είναι ένα εξαιρετικό καθαριστικό με ιδιότητες απολίπανσης, κατά της μούχλας και κατά των αλάτων. Όχι μόνο καθαρίζει καλά τη βρωμιά, αλλά και εξαλείφει τις άσχημες μυρωδιές. Σε συνδυασμό με το λεμόνι, το οποίο επίσης αρωματίζει τους χώρους και δίνει μια ξινή μυρωδιά, είναι το ιδανικό φάρμακο για να καθαρίσετε τις τουαλέτες σας! Αναμείξτε 30 μαγειρική σόδα με 20 γραμμάρια χυμό λεμονιού και 100 γραμμάρια ζεστό νερό. Ρίξτε την τουαλέτα και χρησιμοποιήστε μια βούρτσα τουαλέτας για να καθαρίσετε το εσωτερικό. Τέλος, ξεπλύνετε την τουαλέτα. Αυτή η μέθοδος είναι επίσης χρήσιμη για την απόφραξη της τουαλέτας.

βούρτσα της τουαλέτας

Είναι απαραίτητο να καθαρίζετε αυτό το αξεσουάρ μπάνιου, καθώς είναι συνεχώς εκτεθειμένο στη βρωμιά, αλλά και σε βακτήρια και μικρόβια που μπορεί να είναι επιβλαβή για την υγεία μας. Είναι πολύ απλό: απλώς ρίξτε λίγο βραστό νερό στη βάση της βούρτσας και μετά προσθέστε μικρές ποσότητες μαγειρικής σόδας, απορρυπαντικού, ξιδιού και αλατιού. Μουλιάστε τη βούρτσα τουαλέτας στο διάλυμα για 5 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε την τουαλέτα. Όπως και η μαγειρική σόδα, το λευκό ξίδι συνιστάται επίσης ιδιαίτερα για τον καθαρισμό του μπάνιου σας, καθώς είναι γεμάτο με ιδιότητες αφαίρεσης λεκέδων και απολίπανσης.

παράθυρα και καθρέφτες

Συχνά το παρατηρείτε: συσσωρεύονται υπολείμματα στα τζάμια και σχηματίζονται ενοχλητικές κηλίδες. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να καθαρίζετε τα παράθυρα και τους καθρέφτες σας καθημερινά με μαγειρική σόδα ή οινόπνευμα. Χρησιμοποιήστε ένα πανί από μικροΐνες, εφαρμόστε λίγο οινόπνευμα και σκουπίστε το τζάμι. Θα βρείτε γρήγορα τη λάμψη και την όμορφη διαφάνειά του!

ντουζιέρα

Είναι αυτονόητο, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι τείνουμε να παραμελούμε λίγο αυτή την περιοχή λόγω έλλειψης χρόνου ή απλώς το ξεχνάμε. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να αποκτήσετε τη συνήθεια να εφαρμόζετε ένα προϊόν καθαρισμού τακτικά για να αποτρέψετε την ανάπτυξη αλάτων και μούχλας γύρω από το ντους. Αυτό θα σας επιτρέψει να αποφύγετε έναν πιο κουραστικό βαθύ καθαρισμό.
Για να διατηρήσετε το ντους σας καθαρό, φτιάξτε ένα καθαριστικό αναμειγνύοντας ίσες ποσότητες νερό και λευκό ξίδι. Ψεκάστε το διάλυμα στις εσωτερικές επιφάνειες του ντους και μετά ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Να θυμάστε ότι ο καλός αερισμός του μπάνιου είναι απαραίτητος για να αποφύγετε τη συσσώρευση μούχλας, ειδικά στο ντους.

διατηρήστε το ταβάνι του μπάνιου καθαρό

Δεν το σκεφτόμαστε, αλλά είναι σημαντικό να καθαρίζετε την οροφή του μπάνιου! Στην πραγματικότητα, μεγάλο μέρος της υγρασίας που παράγεται στο περιβάλλον εναποτίθεται εκεί, εξ ου και ο σχεδόν αναπόφευκτος σχηματισμός μούχλας. Για να διορθώσετε το πρόβλημα, χρησιμοποιήστε έναν συνδυασμό αλατιού και μαγειρικής σόδας για να καθαρίσετε την οροφή τουλάχιστον 3 ή 4 φορές το χρόνο.
Σημείωση: Μπορεί να μην το γνωρίζετε, αλλά το αλάτι είναι πολύ αποτελεσματικό στο να σκοτώνει τα βακτήρια και τη μούχλα. Χάρη στην λειαντική του εμφάνιση, αφαιρεί όλους τους τύπους λεκέδων και βρωμιάς, ακόμη και ίχνη πέτρας.

μπανιέρα

Το ίδιο ισχύει και για την μπανιέρα: η συχνή εφαρμογή ενός προϊόντος καθαρισμού αποφεύγει τον βαθύτερο και πιο επίπονο καθαρισμό. Όσο πιο πολύ αμελείτε τη συντήρησή της, τόσο πιο δύσκολα θα αφαιρεθούν οι λεκέδες!

Αναμείξτε 4 λίτρα ζεστό νερό με ένα ποτήρι οινόπνευμα, μισό ποτήρι λευκό ξίδι και μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα. Ρίξτε το μείγμα στη μπανιέρα και αφήστε το για 10 λεπτά και μετά ξεπλύνετε.

αφαιρέστε την σκουριά

Στο μπάνιο υπάρχουν πολλά μεταλλικά αντικείμενα και αξεσουάρ που, λόγω της συνεχούς υγρασίας του χώρου, εκτίθενται στον σχηματισμό σκουριάς. Για να αφαιρέσετε αυτή την ενοχλητική σκουριά, ανακατέψτε αλάτι και χυμό λεμονιού, χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα για να καθαρίσετε όλες τις μεταλλικές επιφάνειες. Τέλος, σκουπίστε με ένα καθαρό πανί μικροϊνών για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα.

Με αυτά τα μικρά φυσικά κόλπα για να γυαλίσετε και να γυαλίσετε το μπάνιο σας, δεν θα έχετε τίποτα να ζηλέψετε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου σας!

- Διαφήμιση -