15 απίστευτες χρήσεις της μαγικής γόμας στην καθαριότητα του σπιτιού

Ένα από τα αντικείμενα τα οποία μπορούν να γίνουν απαραίτητος σύμμαχός μας στην καθαριότητα του σπιτιού είναι η μαγική γόμα. Η μαγική γόμα είναι ένα λευκό σφουγγάρι από μελαμίνη και έχει την ικανότητα να απομακρύνει λεκέδες που άλλα καθαριστικά προϊόντα δυσκολεύονται να καθαρίσουν. Σχεδιασμένη για τον καθαρισμό σκληρών επιφανειών, η μαγική γόμα είναι ένα δώρο για κάθε νοικοκυρά. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα σας δώσουμε 15 ιδέες για να χρησιμοποιήσετε τη μαγική γόμα στην καθαριότητα του σπιτιού!

- Διαφήμιση -

Η μαγική γόμα είναι ένα λειαντικό προϊόν το οποίο λειτουργεί όπως το γυαλόχαρτο με την τριβή. Γι’ αυτό και δεν συνίσταται για χρήση σε ευαίσθητες επιφάνειες. Επίσης πολύ συζήτηση έγινε στο παρελθόν για την ασφάλεια στη χρήση της μαγικής γόμας αλλά οι έρευνες έχουν αποδείξει ότι είναι ασφαλής η χρήση της.

Ας δούμε λοιπόν τις 15 προτάσεις για να χρησιμοποιήσετε τη μαγική γόμα στην καθαριότητα του σπιτιού!

1. Αφαιρέστε τα υπολείμματα κόλλας από τα αυτοκόλλητα

Για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα κόλλας από τα αυτοκόλλητα, χρησιμοποιήσετε μια μαγική γόμα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να την βρέξετε και να την στύψετε. Πλέον μπορείτε να καθαρίσετε τους λεκέδες από την κόλλα χρησιμοποιώντας μικρές, κυκλικές κινήσεις…

2. Αφαιρέστε τους λεκέδες από τα λευκά ρούχα

Εάν έχετε πλύνει έναν λεκέ στο λευκό μέρος ενός ρούχου και δεν έχετε δει ιδιαίτερα αποτελέσματα τότε η μαγική γόμα θα σας σώσει! Χρησιμοποιήστε μια μαγική γόμα ελαφρώς πάνω στο λεκέ και θα τον αφαιρέσει φυσικά από το ύφασμα!

3. Καθαρίστε τη θήκη του κινητού σας

Έχει μαζέψει γρατζουνιές η θήκη του κινητού σας; Η μαγική γόμα είναι και πάλι εδώ! Βρέξτε ελαφρώς τη μαγική γόμα και τρίψτε ελαφρά τη θήκη του κινητού σας.

4. Καθαρίστε την κουρτίνα του μπάνιου σας

Ο χώρος μέσα στο σπίτι όπου η υγρασία κάνει πάρτι είναι φυσικά το μπάνιο. Ένα από τα αντικείμενα που πιάνει πολύ υγρασία είναι η κουρτίνα του μπάνιου. Εάν η κουρτίνα του μπάνιου σας έχει πολύ μούχλα και σκέφτεστε να την πετάξετε, αναθεωρήστε. Το ελαφρύ τρίψιμο με τη μαγική γόμα θα την κάνει και πάλι καινούρια.

5. Καθαρίστε τα λευκά αθλητικά παπούτσια

Αγαπάτε την εμφάνιση των λευκών αθλητικών παπουτσιών αλλά το λαστιχένιο κομμάτι στο κάτω μέρος του παπουτσιού έχει μαζέψει βρωμιά; Βρέξτε λίγο τη μαγική γόμα, τρίψτε τους λεκέδες και τις βρωμιές και τα παπούτσια σας θα γίνουν πάλι σαν καινούρια.

6. Καθαρίστε και γυαλίστε τα κοσμήματά σας

Ψάχνετε τρόπο να ανανεώσετε τα χρυσά και ασημένια κοσμήματά σας χωρίς να χρησιμοποιήσετε ειδικά καθαριστικά; Απλώς πιάστε τη μαγική γόμα, βρέξτε την λίγο και τρίψτε τα απαλά μέχρι να λάμψουν.

7. Αφαιρέστε τους λεκέδες από κούπα του καφέ

Όσο περνάει ο καιρός οι λεκέδες και τα στίγματα που μαζεύονται στις κούπες του καφέ από την συνεχή χρήση είναι πολύ δύσκολο να βγουν. Με ένα απλό καθάρισμα είναι σίγουρο ότι οι λεκέδες δεν πρόκειται να βγούν. Η μαγική γόμα θα σας δώσει τη λύση! Φροντίστε βέβαια να ξεπλύνετε με σαπούνι και νερό.

8. Αφαιρέστε την σκουριά από τα εργαλεία

Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα με τα εργαλεία και όχι μόνο που έχουμε στο σπίτι μας είναι η σκουριά. Τα μέταλλα με το πέρασμα του χρόνου σκουριάζουν εξαιτίας της υγρασίας. Τα παραδοσιακά καθαριστικά δεν αποδίδουν στις περισσότερες φορές. Έτσι η μαγική γόμα θα κάνει τα εργαλεία σας σαν καινούρια.

9. Καθαρίστε το πληκτρολόγιο του υπολογιστή

Ανεξάρτητα από το πόσο συχνά πλένετε τα χέρια σας, η επαφή και μόνο των χεριών με το πληκτρολόγιο θα το κάνει να δημιουργούνται στίγματα και βρωμιές. Η μαγικό γόμα είναι ό, τι πρέπει για να καθαρίσετε τις βρωμιές στα πλήκτρα και να τα κάνετε σαν καινούρια.

10. Καθαρίστε τις γυάλινες επιφάνειες

Με το πέρασμα του χρόνου οι καθρέφτες και οι γυάλινες επιφάνειες πιάνουν λεκέδες οι οποίοι είναι πολύ δύσκολο να φύγουν. Αν έχετε δοκιμάσει τα παραδοσιακά καθαριστικά και δεν είδατε αποτέλεσμα τότε η μαγική γόμα θα σας σώσει. Προσοχή μόνο να μην τρίψετε έντονα γιατί σε αυτή την περίπτωση θα αφαιρεθεί μία μικρή στρώση γυαλιού.

11. Καθαρίστε έναν inox νεροχύτη

Θυμάστε τις μέρες που ο νεροχύτης σας έλαμπε; και αντανακλούσε φως σε όλη την κουζίνα; Μπορεί να το ξανακάνει! Μια μαγική γόμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσετε απαλά τον inox νεροχύτη σας, αφαιρώντας τους λεκέδες και τη βρωμιά και να τον κάνετε και πάλι πεντακάθαρο.

12. Αφαιρέστε τους λεκέδες από βαφές ή βερνίκι νυχιών

Σας έχει τύχει ποτέ να πέσει βερνίκι ή βαφή μαλλιών σε κάποιο ρούχο, στο χαλί, στα έπιπλα ή στο πάτωμα; Εάν περάσει ώρα από τον λεκέ και το ασετόν δεν μπορεί να δράσει τότε η μαγική γόμα είναι άκρως αποτελεσματική.

13. Καθαρίστε τους λευκούς πίνακες

Οι λευκοί πίνακες ίσως δεν είναι κάτι που όλοι έχουμε, αλλά αν χρησιμοποιείτε έναν τακτικά στη δουλειά, θα ξέρετε πόσο βρώμικοι και γεμάτοι γρατζουνιές μπορούν να γίνουν.

Τα σφουγγάρια που χρησιμοποιείτε συχνά δεν αρκούν για να αφαιρέσουν εντελώς τα σημάδια που αφήνουν οι μαρκαδόροι. Υπάρχει κάτι που είναι εξόχως αποτελεσματικό – μια μαγική γόμα. Χρησιμοποιείστε την και κάντε τον πίνακά σας σαν καινούριο!

14. Πώς να αφαιρέσετε τα σημάδια μαρκαδόρου, στυλό & κραγιόν

Εάν έχετε παιδιά, θα ξέρετε ότι τα σημάδια μαρκαδόρου και στυλό είναι σχεδόν αδύνατο να αποφευχθούν. Όταν τελικά τα παιδιά σας την κάνουν την ΄΄μαμουνιά΄΄ δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλλεστε: μια μαγική γόμα θα καθαρίσει τους λεκέδες από σχεδόν οποιαδήποτε επιφάνεια!

15. Καθαρίστε λεκέδες από τους τοίχους

Είτε πρόκειται για μουτζούρες που έχουν κάνει τα παιδιά σας ή εσείς είτε για δαχτυλιές τότε η μαγική γόμα είναι η λύση! Τρίψτε απαλά τα λερωμένα σημεία για να φαίνονται οι τοίχοι σας σαν να είναι φρεσκοβαμμένοι.

Προσοχή: Η μαγική γόμα έχει πολλές χρήσεις αλλά χρειάζεται προσοχή γιατί ως λειαντικό προιόν μπορεί να αφαιρέσει μικρό στρώμα από την επιφάνεια που καθαρίζετε!

Που θα το αγοράσω;

Σε όλα τα μεγάλα Super Market, ή απλά κάντε κλικ στις καλύτερες προσφορές που βρήκαμε για εσάς παρακάτω:

[content-egg module=Linkwise template=grid]

- Διαφήμιση -