Πώς να αφαιρέσετε τις γρατζουνιές στο δάπεδο laminate

Ο σχηματισμός σημαδιών και γρατζουνιών στο δάπεδο laminate προκαλείται συνηθέστερα από τη χρήση ακατάλληλων προϊόντων καθαρισμού. Αυτά τα προϊόντα θα αφήσουν ένα υπόλειμμα που προσελκύει τη βρωμιά. Η καλύτερη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό δαπέδου laminate που δεν θα αφήνει ίχνη. Φυσικά μία άλλη αιτία είναι η κακή χρήση και τα έπιπλα τα οποία τοποθετούμε επάνω στο δάπεδο. Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε να απαλλαγούμε από τις γρατζουνιές.

- Διαφήμιση -

Πως να αφαιρέσω γρατζουνιές από δάπεδο laminate

1. Mολύβι κεριών ή μαρκαδόρος

Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ένα μολύβι κεριών ή μαρκαδόρο που έχει το ίδιο χρώμα με το δάπεδο από laminate. Πρώτα προετοιμάστε την επιφάνεια του δαπέδου που θέλετε να συμπληρώσετε σκουπίζοντάς την με ένα υγρό πανί. Μόλις στεγνώσει η περιοχή, εφαρμόστε απαλά το μολύβι κεριών ή το μαρκαδόρο κάλυψης μέχρι να εξαφανιστούν εντελώς τα σημάδια.

2. Xρωματιστός στόκος

Για βαθιά βαθουλώματα και γρατζουνιές, ο στόκος είναι η καλύτερη λύση. Αφού προετοιμάσετε το χρωματιστό στόκο, χρησιμοποιήστε τον για να γεμίσετε τα βαθουλώματα. Φροντίστε να σκουπίσετε τυχόν υπερβολικό στόκο πριν στεγνώσει στο πάτωμα.

3. Aντικατάσταση της κατεστραμμένης σανίδας

Εάν οι γρατζουνιές στο πάτωμα είναι πολύ βαθιές, σε βαθμό που οι παραπάνω μέθοδοι δεν μπορούν να τις κρύψουν με επιτυχία, μπορείτε να αντικαταστήσετε την πληγείσα σανίδα με μια νέα. Θα πρέπει να προσέξετε ωστόσο κατά την εγκατάσταση της νέας πλαστικοποιημένης σανίδας δαπέδου, ώστε να μην προκαλέσετε ζημιά στις γειτονικές σανίδες.

4. Οδοντόκρεμα ή WD 40

Οδοντόκρεμα και WD 40 (ένα δημοφιλές προϊόν απολίπανσης), είναι μερικά από τα άλλα υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να απαλλαγείτε από τα σημάδια γρατζουνιών σε δάπεδα από laminate. Αυτά τα υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μικρές γρατζουνιές. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε την οδοντόκρεμα ή το WD 40 στα σημάδια της γρατζουνιάς έως ότου εξαφανιστούν. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε νερό για να καθαρίσετε τυχόντα υπολείμματα της πάστας.

Πώς να αποφύγετε γρατζουνιές στο δάπεδο laminate

Γιατί να φτάσετε στο σημείο να πρέπει να προσπαθήσετε να απαλλαγείτε από τις γρατζουνιές ή τα σημάδια στα δάπεδα laminate και να μην προσπαθήσετε να λειτουργήσετε προληπτικά; Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς από τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να διατηρήσετε τα δάπεδά σας απαλλαγμένα από γρατζουνιές και βαθουλώματα.

1. Συχνός καθαρισμός

Ορισμένοι τύποι βρωμιάς, όπως πετραδάκια και άμμος, μπορούν να αφήσουν σημάδια γρατσουνιών στο πάτωμα ειδικά εάν συνεχίσετε να πατάτε επάνω τους.  Γι ‘αυτό ο τακτικός καθαρισμός βοηθάει να απαλλαγούμε από βρωμιά και σκόνες που είναι επικίνδυνα για το δάπεδό μας.

2. Χρησιμοποιήστε χαλιά

Τα χαλιά δεν είναι μόνο υπέροχα για την αισθητική τους, αλλά και για τον λειτουργικό τους ρόλο στην προστασία των δαπέδων από γρατζουνιές και βαθουλώματα. Τοποθετήστε ένα χαλί στην περιοχή παιχνιδιού των παιδιών σας για να προστατεύσετε το δάπεδο laminate, καθώς ορισμένοι τύποι παιχνιδιών έχουν αιχμηρές άκρες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζημιά στο πάτωμα. Τα χαλιά είναι επίσης ένα εξαιρετικό εργαλείο προστασίας δαπέδου εάν έχετε κατοικίδια ζώα με αιχμηρά νύχια.

3. Αυτοκόλλητα στα πόδια των επίπλων

Κάθε φορά που πρέπει να μετακινήσετε τους καναπέδες και τα τραπέζια σας, σύροντάς τα κατά μήκος του δωματίου πιθανότατα θα αφήσετε γρατσουνιές στο πάτωμα σας. Τα παιδιά τείνουν επίσης να απολαμβάνουν ως παιχνίδι το τράβηγμα της καρέκλας πάνω στα δάπεδα! Για να αποφύγετε ζημιές στο δάπεδο από τα έπιπλα, μπορείτε να κολλήσετε προστατευτικά αυτοκόλλητα από τσόχα κάτω από τα πόδια των επίπλων σας. 

Προϊόντα που δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε δάπεδα από laminate

Σαφώς, δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε σκληρά προϊόντα καθαρισμού όπως χλωρίνη ή αμμωνία. Αυτά τα προϊόντα μπορούν να σπάσουν το βερνίκι του δαπέδου laminate σας και να δημιουργήσουν πολλαπλά προβλήματα στο δάπεδό σας.

Μη χρησιμοποιείτε ξύδι και άλλα όξινα διαλύματα

Το ξύδι είναι ένα όξινο υγρό. Η χρήση άλλων όξινων υγρών, όπως ο χυμός λεμονιού, ακόμη και μέσα στο νερό, πιθανώς να προκαλέσει το διαχωρισμό των ξύλων. Μπορεί λοιπόν να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στο κάλυμμα δαπέδου.

Μην χρησιμοποιείτε καθαριστικό ατμού

Ένας ατμοκαθαριστής μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο πάτωμα. Ο ατμός μπορεί να διεισδύσει στα στρώματα δαπέδου. Στη συνέχεια, το δάπεδο θα διογκωθεί, δημιουργώντας πρηξίματα και ακανόνιστες θέσεις στο πάτωμα σας.

- Διαφήμιση -