8 καταπληκτικές χρήσεις για τα φακελάκια και τα φύλλα τσαγιού στον κήπο

Οι κηπουροί αναζητούν πάντα βιολογικούς τρόπους για να ενισχύσουν το έδαφος τους και να μειώσουν τα παράσιτα, και η λύση μπορεί να βρίσκεται στα φακελάκια του τσαγιού. Τα φακελάκια τσαγιού είναι γεμάτα με διάφορους συνδυασμούς βοτάνων που μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να χαλαρώσουν, να αισθάνονται ενέργεια ή να ηρεμήσουν από μία στομαχική διαταραχή. Οι περισσότεροι άνθρωποι απλώς πετούν τα χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού στα σκουπίδια, αλλά υπάρχουν τόσοι πολλοί χρήσιμοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τα σακουλάκια, ειδικά στον κήπο. Θα σας παρουσιάσω 8 καταπληκτικές χρήσεις για τα φακελάκια για τα φύλλα τσαγιού στον κήπο!

- Διαφήμιση -

οργανικό λίπασμα

Φτιάξτε ένα γρήγορο βιολογικό λίπασμα βράζοντας φύλλα τσαγιού. Σουρώστε και ξεπλύνετε τα φύλλα τσαγιού σε ένα σουρωτήρι για να φύγουν τυχόντα υπολείμματα γάλακτος ή ζάχαρης. Τα απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε απευθείας στον κήπο απλώνοντάς τα στο φυτικό έδαφος των φυτών.

προσθέστε τα στο κάτω μέρος της γλάστρας

Τοποθετήστε τα χρησιμοποιημένα φύλλα τσαγιού με φακελάκια τσαγιού για να καλύψετε τις οπές αποστράγγισης της γλάστρας! Αυτά θα επιτρέψουν στο υπερβολικό νερό να στραγγίσει ενώ θα σώσει το χώμα από το να χυθεί έξω από τη γλάστρα.

βοηθούν στην καλλιέργεια τριαντάφυλλων

Εάν θέλετε τα τριαντάφυλλά σας να είναι μεγάλα και ζωηρά, τότε η χρήση φύλλων τσαγιού είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε. Πασπαλίστε χρησιμοποιημένα φύλλα τσαγιού γύρω από τη βάση του φυτού για να του δώσετε την απαραίτητη ώθηση. Καθώς τα τριαντάφυλλα ευδοκιμούν καλύτερα σε ελαφρώς όξινο έδαφος, οι όξινες τανίνες δίνουν στο φυτό τη σωστή ώθηση μαζί με το άζωτο και το κάλιο.

εξαλείφει τα ζιζάνια

Εκτός από το ότι βοηθούν τα λαχανικά, τα φρούτα και τα λουλούδια να αναπτυχθούν άφθονα, τα χρησιμοποιημένα φύλλα τσαγιού αποτρέπουν επίσης την ανάπτυξη των ζιζανίων. Η προσθήκη ενός παχέος στρώματος φύλλων τσαγιού πάνω από τα ζιζάνια θα καταστείλει την ανάπτυξή τους, εμποδίζοντας το φως και τον αέρα να φτάσουν εντελώς.

προωθεί την οξυγόνωση των φυτών

Όταν τα χρησιμοποιημένα φύλλα τσαγιού εκτίθενται στον αέρα, περνούν από τη διαδικασία οξείδωσης, η οποία συμβάλλει στην προώθηση της κυτταρικής υγείας στα φυτά. Προσθέστε φύλλα τσαγιού γύρω από τη βάση του φυτού και ανακατέψτε το με φυτόχωμα για καλύτερα αποτελέσματα.

προσθήκη στο κομπόστ

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε χρησιμοποιημένα φύλλα τσαγιού στο κομπόστ για να το κάνετε πιο ισχυρό. Τα φύλλα τσαγιού είναι πλούσια πηγή αζώτου και προσελκύουν επίσης καλά βακτήρια. Βοηθά επίσης στην επιτάχυνση της διαδικασίας κομποστοποίησης.

προστατέψτε τα φυτά από τους μύκητες

Μερικές φορές ένα από τα πολύτιμα φυτά μας μολύνεται από μια μυστηριώδη μυκητίαση. Εάν συμβεί αυτό, μην ανησυχείτε. Απλώς χρησιμοποιήστε τα ποτισμένα φύλλα σας για να παρασκευάσετε ένα αδύναμο τσάι, προσθέστε το σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε τα φυτά. Τα φύλλα μαύρου τσαγιού κάνουν πραγματικά θαύματα για τον καθαρισμό των μυκήτων.

ψεκάστε τα φύλλα

Βράστε 2-4 φλιτζάνια χρησιμοποιημένα φύλλα τσαγιού σε ένα λίτρο νερό. Στραγγίστε και προσθέστε το διάλυμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και χρησιμοποιήστε το σε φυτά. Το φύλλωμα θα πάρει όλα τα θρεπτικά συστατικά πολύ πιο γρήγορα με αποτέλεσμα την πλούσια ανάπτυξη τους.

- Διαφήμιση -