4 λάθη που πρέπει να αποφεύγουμε κατά τον καθαρισμό της τηλεόρασης

Η τηλεόρασή είναι ένα από τα αντικείμενα στο σπίτι που μαζεύει πολύ σκόνη! Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο χρειάζεται καλό και κυρίως σωστό καθάρισμα κάθε τόσο για να μην συσσωρεύεται πολύ σκόνη και να μην καλύπτεται με δαχτυλιές. Μπορεί να νομίζετε ότι αυτή είναι μια απλή δουλειά. Ίσως νομίζετε ότι μπορείτε να το σκουπίσετε με ένα υγρό πανί. Δυστυχώς, μπορεί να κάνετε κάποια πράγματα λάθος όταν καθαρίζετε την τηλεόραση. Θα σας παρουσιάσω 4 λάθη που πρέπει να αποφεύγουμε κατά τον καθαρισμό της τηλεόρασης.

- Διαφήμιση -

καθαρισμός με πετσέτα

Χρησιμοποιείτε τυπική πετσέτα για να καθαρίσετε την τηλεόραση; Αν ναι, είναι καλύτερα να το αντικαταστήσετε με ένα πανί από μικροΐνες. Αυτά τα πανάκια είναι ειδικά σχεδιασμένα για να σκουπίζουν τη βρωμιά από γυαλί, οθόνες, κινητά τηλέφωνα και φακούς κάμερας. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα ενός πανιού μικροϊνών είναι ότι δεν αφήνει ραβδώσεις ή γρατσουνιές στη γυάλινη οθόνη.

υγρά καθαριστικά

Τα υγρά καθαρισμού μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη στις οθόνες LCD, LED και πλάσματος, ειδικά εάν το υγρό περιέχει αμμωνία, αλκοόλη ή ακετόνη. Είναι καλύτερο να καθαρίζετε την οθόνη με ένα στεγνό πανί από μικροΐνες. Τρίψτε τα λιπαρά δαχτυλικά αποτυπώματα μερικές φορές και θα εξαφανιστούν αμέσως. Εάν οι λεκέδες επιμένουν, χρησιμοποιήστε ένα ειδικό καθαριστικό για τον καθαρισμό γυάλινων οθονών όπως τηλεοράσεις, κινητά τηλέφωνα και οθόνες υπολογιστών.

Επίσης αν ψεκάζετε απευθείας στην οθόνη, είναι μία συνήθεια που θα πρέπει να την κόψετε! Μην ψεκάζετε ποτέ υγρό καθαρισμού απευθείας στην οθόνη. Αντίθετα, ψεκάστε σε ένα πανί από μικροΐνες και στη συνέχεια σκουπίστε την οθόνη. Εάν ψεκάζετε το υγρό απευθείας στην οθόνη, το υγρό μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στην τηλεόραση.

τηλεχειριστήριο

Τα τηλεχειριστήρια πρέπει πάντα να καθαρίζονται καλά. Πολλά βακτήρια μπορούν να εισέλθουν στο τηλεχειριστήριο. Χρησιμοποιήστε απολυμαντικά μαντηλάκια καθαρισμού, αλλά αφαιρέστε πρώτα τις μπαταρίες γιατί η υγρασία στα μαντηλάκια μπορεί να τις επηρεάσει.

ηχείο

Οι περισσότερες τηλεοράσεις σήμερα διαθέτουν ενσωματωμένα ηχεία. Αυτά πρέπει φυσικά να καθαρίζονται μαζί με την τηλεόρασή σας. Το υγρό μπορεί να καταστρέψει το ηχείο, γι’ αυτό μην χρησιμοποιείτε βρεγμένο πανί. Χρησιμοποιήστε ξεσκονόπανο ή ηλεκτρική σκούπα για να αφαιρέσετε εύκολα όλη τη σκόνη και άλλες βρωμιές από τα ηχεία.

- Διαφήμιση -