13 πράγματα που είναι καλύτερα να μην τα χρησιμοποιείτε στον καθαρισμό του σπιτιού σας

Το καθάρισμα του σπιτιού δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο και προκαλεί άγχος σε πολλούς. Αυτό που συμβαίνει πολλές φορές είναι να καθαρίζουμε και σε λίγο μόλις χρόνο να υπάρχει πάλι σκόνη. Από την άλλη μπορεί να χρησιμοποιούμε καθαριστικά και περισσότερο να δημιουργούν προβλήματα παρά να λύνουν. Υπάρχουν λοιπόν πράγματα, τα οποία χρησιμοποιούμε χωρίς να αντιλαμβανόμαστε ότι προκαλούν πρόβλημα στην καθαριότητα του σπιτιού! Θα σας παρουσιάσω 13 πράγματα που είναι καλύτερα να μην τα χρησιμοποιείτε στον καθαρισμό του σπιτιού σας!

- Διαφήμιση -

μπλοκ τουαλέτας

Τα μπλοκ απολύμανσης της τουαλέτας είναι στερεωμένα στην λεκάνη φαίνονται ακίνδυνα αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Επειδή είναι συνήθως αρκετά ελαφριά, συχνά ξεπλένονται μαζί με το νερό. Κολλάνε στους σωλήνες και τους βουλώνουν. Επίσης πολλά από τα μπλοκ περιέχουν χλωρίνη που μπορεί να καταστρέψει τα ελαστικά μέρη στην τουαλέτα και να διαβρώσει τα μεταλλικά μέρη.

μαγικές γόμες

Οι μαγικές γόμες τελευταία κάνουν θραύση στην αγορά. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι ο αφρός μελαμίνης από τον οποίο κατασκευάζονται τα σφουγγάρια λειτουργεί σαν γυαλόχαρτο. Ναι, μπορεί να αφαιρέσει κάποιους δύσκολους λεκέδες, αλλά ταυτόχρονα, γρατσουνίζει όλες τις επιφάνειες.

Ακολουθεί μια λίστα με τις επιφάνειες στις οποίες δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τις μαγικές γόμες:

αντικολλητικά σκεύη

πάγκοι από πέτρα

ανοξείδωτο ατσάλι

επιφάνειες αυτοκινήτου

γυαλί και γυαλιστερές επιφάνειες (γιατί θα θαμπώσουν).

γυαλιστικό

Πολύ συχνά, τα μοντέρνα έπιπλα δεν χρειάζονται γυάλισμα γιατί έχουν ήδη μια ειδική επικάλυψη πάνω τους. Εάν χρησιμοποιείτε γυαλιστικό στην ντουλάπα ή στο γραφείο σας, δημιουργείτε μόνο ένα κολλώδες στρώμα που συγκεντρώνει τη σκόνη. Το μόνο που πραγματικά χρειάζεται να κάνετε είναι να καθαρίζετε τακτικά.

χλωρίνη

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η χλωρίνη είναι ένα καθολικό προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ενάντια σε όλα τα είδη κηλίδων, συμπεριλαμβανομένης της σκουριάς και της μούχλας. Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια. Η χλωρίνη οξειδώνει τις επιφάνειες ξεκινώντας τη διαδικασία σκουριάσματος. Έτσι, αφού χρησιμοποιήσετε χλωρίνη, θα έχετε μόνο περισσότερη σκουριά. Στη μούχλα η χλωρίνη απλώς θα ξεθωριάσει το χρώμα της, αλλά δεν θα το αφαιρέσει. Επιπλέον, η χλωρίνη είναι πραγματικά τοξική. Σύμφωνα με μελέτες, σε οικογένειες όπου χρησιμοποιείται συχνά χλωρίνη, τα παιδιά αρρωσταίνουν συχνότερα από λοιμώξεις.

ξίδι

Το ξίδι αφαιρεί το λίπος και τα άλατα, αλλά μπορεί να καταστρέψει ορισμένες επιφάνειες, όπως το μέταλλο ή το ξύλο. Είναι καλύτερα να μην χρησιμοποιείτε ξίδι για να καθαρίσετε μαχαίρια κουζίνας, πόμολα, σίδερα και βρύσες. Παρά τη δημοφιλή λανθασμένη αντίληψη, το ξίδι δεν είναι απολυμαντικό, επομένως δεν έχει νόημα να καθαρίζετε τα πάντα με αυτό.

εξάρτημα γενικής χρήσης ηλεκτρικής σκούπας

Για να καθαρίσετε ένα χαλί, χρειάζεστε ειδικές βούρτσες που δεν θα καταστρέψουν το ύφασμα που σκουπίζετε. Αλλά μια συνηθισμένη ηλεκτρική σκούπα μπορεί να αφήσει ανεπιθύμητα σημάδια στο αγαπημένο σας χαλί. Για να το αποφύγετε, χρειάζεστε ένα ειδικό εξάρτημα καθαρισμού για χαλιά.

ατμοκαθαριστές

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν οι ατμοκαθαριστές είναι απλός: το νερό βράζει στο εσωτερικό και ο καυτός ατμός υποτίθεται ότι καθαρίζει. Αλλά δεν λειτουργεί πάντα έτσι. Για παράδειγμα, δεν μπορείτε πραγματικά να καθαρίσετε ένα χαλί, επειδή ο ίδιος ο ατμός δεν θα αφαιρέσει τη βρωμιά ή τις τρίχες. Και η υψηλή υγρασία μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση μούχλας. Οι ειδικοί δεν συνιστούν τη χρήση ατμοκαθαριστών για τον καθαρισμό μεγάλων δωματίων με χαλί. Για να καθαρίσετε ξύλινα πατώματα ή laminate, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε διαφορετική μέθοδο.

το ίδιο πανί για όλο το σπίτι

Όταν χρησιμοποιείτε το ίδιο πανί, απλώνετε βρωμιά και μικρόβια σε όλο το διαμέρισμα. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ένα συγκεκριμένο πανί για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο. Οι επαγγελματίες καθαριότητας έχουν χρωματικούς κωδικούς: κόκκινο για τουαλέτες, κίτρινο για νεροχύτες, μπλε για έπιπλα και παράθυρα, πράσινο για μέρη όπου οι άνθρωποι τρώνε.

ανάμιξη καθαριστικών

Τα καθαριστικά περιέχουν συχνά πολύ επιθετικά στοιχεία που μπορούν να αντιδράσουν μεταξύ τους με πολύ απρόβλεπτους τρόπους. Μόνο οι χημικοί μπορούν να προβλέψουν την αντίδραση. Είναι καλύτερα να μην κάνετε πειράματα και να αποφύγετε την ανάμειξη διαφορετικών καθαριστικών.

αποσμητικά χώρου

Συχνά θέλουμε να γεμίσουμε τα δωμάτιά μας με τη μυρωδιά των λουλουδιών ή της θάλασσας. Αλλά πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικές με τα αποσμητικά χώρου γιατί ορισμένα από αυτά ταξινομούνται ως δυνητικά τοξικά. Μπορείτε να φτιάξετε ένα ασφαλές και φιλικό προς το περιβάλλον μείγμα για να αφαιρέσετε όλες τις άσχημες μυρωδιές. Αναμείξτε 4 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα με 4 ποτήρια νερό και βάλτε το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού.

ηλεκτρικές σκούπες με βρώμικα φίλτρα

Εάν δεν καθαρίσετε την ηλεκτρική σκούπα, μπορεί να αρχίσει να φυσάει τον βρώμικο αέρα πίσω στο σπίτι σας. Αν ενεργοποιήσετε τη συσκευή και αισθάνεστε να μυρίζει κάτι δυσάρεστο, ήρθε η ώρα να ελέγξετε τα φίλτρα. Είναι καλύτερα να αδειάζετε την ηλεκτρική σκούπα μετά από κάθε χρήση και τα φίλτρα πρέπει να αντικαθίστανται τουλάχιστον μία φορά κάθε 3 μήνες.

όσο περισσότερα, τόσο το καλύτερο

Πολλοί πιστεύουν ότι όσο περισσότερο καθαριστικό βάλουν στη σφουγγαρίστρα, τόσο πιο καθαρό θα είναι το σπίτι τους. Αλλά αντ ‘αυτού, προκαλούν μια κολλώδη επιφάνεια που κάνει τα πάντα να φαίνονται ακόμα χειρότερα από πριν. Εξάλλου, τα καθαριστικά μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις και αν τα χρησιμοποιείτε πολύ, μόνο χειρότερο θα κάνουν το πρόβλημα. Είναι καλύτερο πάντα να ακολουθείτε τις οδηγίες στη συσκευασία.

εφημερίδες

Στο παρελθόν, οι άνθρωποι συνήθιζαν να γυαλίζουν τα παράθυρά τους με εφημερίδα. Αλλά είναι καλύτερα να μην το κάνετε αυτό σήμερα. Το θέμα είναι ότι στις δεκαετίες του ’70 και του ’80 χρησιμοποιήθηκε μελάνι λαδιού για την εκτύπωση εφημερίδων. Το μελάνι ήταν παρόμοιο με το υγρό καθαριστικό τζαμιών. Στη συνέχεια, όμως, οι κατασκευαστές στράφηκαν σε νεότερα και πιο φιλικά προς το περιβάλλον μελάνια που δεν μπορούν να γυαλίσουν τίποτα τώρα. Εξάλλου, οι σύγχρονες εφημερίδες μαλακώνουν πολύ γρήγορα και αφήνουν κηλίδες από ίνες και μελάνι στο γυαλί. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε υφάσματα από μικροΐνες.

- Διαφήμιση -