6 ασυνήθιστες συμβουλές για να κάνετε την τουαλέτα να λάμπει όσο ποτέ άλλοτε

Για να καθαρίσετε την τουαλέτα σας, συνηθίζεται να χρησιμοποιείτε προϊόντα οικιακής χρήσης, όπως ζεστό λευκό ξίδι, μαγειρική σόδα, οξυζενέ ή κιτρικό οξύ. Ωστόσο, το να διατηρείτε καθαρή κάθε γωνιά της τουαλέτας δεν είναι εύκολη υπόθεση και επομένως είναι καλό να ακολουθήσετε όλες τις συμβουλές για να κάνετε το κάτω μέρος της λεκάνης τουαλέτας καθώς και το κάθισμα να λάμπουν. Για να διευκολυνθεί αυτή η δύσκολη εργασία και να έχετε καθαρές, πεντακάθαρες τουαλέτες αποτελεσματικά και γρήγορα, συγκεντρώσαμε μερικές ασυνήθιστες, φθηνές και απίστευτα ισχυρές τεχνικές. Θα σας παρουσιάσω 6 ασυνήθιστες συμβουλές για να κάνετε την τουαλέτα να λάμπει όσο ποτέ άλλοτε!

- Διαφήμιση -

ελαφρόπετρα κατά των μαύρων κηλίδων

Με την ελαφρόπετρα δεν χρειάζεται πλέον να τρίβετε για ώρες για να εξαφανίσετε τα σημάδια στο κάτω μέρος της τουαλέτας και τους μαύρους λεκέδες στις άκρες. Προσέξτε, ωστόσο, να μην χρησιμοποιήσετε την ελαφρόπετρα σας ξερή γιατί κινδυνεύετε να γρατσουνίσετε τα πήλινα σημεία! Φροντίστε λοιπόν να μουλιάζετε την πέτρα σε ζεστό νερό και μετά χρησιμοποιήστε την για να τρίψετε τυχόν αντιαισθητικά και επίμονα σημάδια. Στη συνέχεια ξεπλύνετε την τουαλέτα και είστε έτοιμοι.

ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων για τον καθαρισμό τουαλέτας

Οι ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων είναι ένα πολύ αποτελεσματικό προϊόν καθαρισμού για όλες τις επιφάνειες του σπιτιού. Εκτός από τη δυνατότητα να τις χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε το φούρνο σας, μπορείτε επίσης να τις χρησιμοποιήσετε για να επαναφέρετε τη λευκότητα στις μικρές γωνίες. Στην πραγματικότητα έχουν σχεδιαστεί για να αφαιρούν λεκέδες από σκληρό νερό στα πιάτα και επομένως θα κάνουν την ίδια δουλειά μέσα στη λεκάνη της τουαλέτας! Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε με δύο τρόπους. Μπορείτε πραγματικά να αφήσετε μία να λιώσει στην τουαλέτα για λίγα λεπτά και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε τη βούρτσα για να μουσκέψετε τους τοίχους και να τρίψετε. Διαφορετικά, είναι δυνατόν να βρέξετε μια γωνία και να τρίψετε με αυτήν επίμονους λεκέδες (σαν να είναι σφουγγάρι!). Οι λεκέδες θα φύγουν αβίαστα.

οδοντόκρεμα για να καθαρίζετε τις τουαλέτες και να τις διατηρείτε φρέσκες

Για να αποφύγετε τις άσχημες μυρωδιές και να κάνετε μερικές από τις εργασίες καθαρισμού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σωληνάριο οδοντόκρεμας! Για να το κάνετε αυτό, απλά τρυπήστε το σε πολλά σημεία με μια βελόνα ή μια καρφίτσα. Στη συνέχεια, σύρετε το σωληνάριο σας στη δεξαμενή όπου μπορεί να διανείμει λίγη πάστα μενθόλης κάθε φορά που ξεπλένετε. Αντικαταστήστε το σωληνάριο μία φορά το μήνα για να διατηρήσετε το φρέσκο ​​αποτέλεσμα.

baby oil για να εξασφαλίσει τη λάμψη του χρωμίου

Ιδανικό για γυαλάδα σε ανοξείδωτο χάλυβα, το baby oil μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσει και να γυαλίσει το χρώμιο με μία μόνο δράση. Απλώς πάρτε μερικές σταγόνες με ένα μαλακό πανί που δεν αφήνει χνούδι (όπως πανί από μικροΐνες) και χρησιμοποιήστε το για να αφαιρέσετε τη βρωμιά και να επαναφέρετε τη λάμψη στο μέταλλο. Από την άλλη πλευρά, σας προειδοποιούμε: μόλις αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτό το tip, είναι δύσκολο να αποφύγετε να το χρησιμοποιήσετε παντού στο σπίτι (κεφαλή ντους, βρύση, ψυγείο από ανοξείδωτο χάλυβα κ.λπ.). Ωστόσο, θυμηθείτε να κρατήσετε λίγο για να γυαλίσετε την πορσελάνη που αποτελείται από τη δεξαμενή και τη λεκάνη της τουαλέτας.

βερνίκι νυχιών για την πρόληψη λεκέδων σκουριάς

Για να διατηρήσετε τις τουαλέτες καθαρές, πρέπει επίσης να γνωρίζετε πώς να ενεργείτε στην πρόληψη. Έτσι, για να αποφύγετε μικρά ίχνη σκουριάς, απλώστε διαφανές βερνίκι σε όλους τους μεντεσέδες και τις βίδες που απαρτίζουν το κάθισμα της τουαλέτας σας. Αυτή η λύση όχι μόνο θα αποτρέψει τη δημιουργία σκουριάς προστατεύοντας το μέταλλο, αλλά επίσης θα αποτρέψει τη χαλάρωση των βιδών και των μπουλονιών με την πάροδο του χρόνου. Έτσι δεν θα έχετε ποτέ ξανά προβλήματα με ένα κινούμενο κάθισμα!

πλαστική μεμβράνη ή απορρυπαντικό πιάτων για να ξεβουλώσει η τουαλέτα

Σε περίπτωση απόφραξης, θα πρέπει να ξεβουλώσετε την τουαλέτα πριν καν σκεφτείτε να καθαρίσετε! Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να σκεφτείτε να καλύψετε πλήρως τη βουλωμένη λεκάνη τουαλέτας με πλαστική μεμβράνη (μπορείτε να κάνετε δύο στρώσεις για μεγαλύτερη αντοχή). Στη συνέχεια, ξεπλύνετε την τουαλέτα, η οποία θα επιτρέψει στο φιλμ να φουσκώσει. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πιέσετε σταθερά αυτόν τον θόλο για να αφαιρέσετε το μπλοκάρισμα.

Εάν η απόφραξη δεν είναι πολύ μεγάλη, μπορείτε επίσης να αντιμετωπίσετε την απόφραξη στο σωλήνα χρησιμοποιώντας απορρυπαντικό πιάτων. Για να το κάνετε αυτό, ρίξτε το 1/5 του μπουκαλιού υγρού πιάτων απευθείας στην τουαλέτα. Στη συνέχεια, περιμένετε 15 λεπτά και στη συνέχεια ρίξτε 4 λίτρα ζεστό νερό. Τέλος, περιμένετε 15 έως 30 λεπτά ακόμη πριν ξεπλύνετε.

- Διαφήμιση -