6 συμβουλές και 19 ιδέες για να διατηρήσετε τον κήπο σας όμορφο

Όλοι κάνουμε πολυάσχολες ζωές και το να διατηρούμε τον κήπο μας τακτοποιημένο και όμορφο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Σίγουρα η οργάνωση και η τακτοποίηση του κήπου και των λουλουδιών αποτελεί μία απόλαυση αλλά κάποιες φορές ο χρόνος δεν επαρκεί για να ασχοληθούμε όσο θα θέλαμε προκειμένου να τα έχουμε όλα στην εντέλεια. Παρ’ όλα αυτά αν έχουμε σωστή οργάνωση, τότε όλα μπορούν να γίνουν όπως θα θέλαμε. Θα σας παρουσιάσω 5 συμβουλές και 19 ιδέες για να διατηρήσετε τον κήπο σας όμορφο!

- Διαφήμιση -

φροντίστε το γκαζόν

Το τακτικό κούρεμα και το πότισμα του γκαζόν σας θα διασφαλίσει ότι το γρασίδι παραμένει υγιές και ο κήπος σας φαίνεται όμορφος. Μπορεί επίσης να θέλετε να επιλέξετε ένα τμήμα του γκαζόν και να το αφήσετε απεριποίητο, καθώς έχει αποδειχθεί ότι αυτό έχει πολλαπλά οφέλη για τη φύση και την άγρια ​​ζωή.

ποτίστε τα φυτά σας

Μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά το πότισμα των φυτών σας είναι το κλειδί για να διατηρείτε τον κήπο σας όμορφο. Ωστόσο, δεν είναι πάντα εύκολο να γνωρίζετε πόσο, πόσο συχνά ή πότε πρέπει να ποτίζετε τα φυτά στον κήπο σας.

Κατά γενικό κανόνα, τα σπορόφυτα και τα νεαρά φυτά χρειάζονται πιο συχνό πότισμα από τα παλαιότερα φυτά, όπως και τα πρόσφατα φυτεμένα φυτά σε γλάστρα. Τα φυτά που αναπτύσσονται σε ηλιόλουστα σημεία θα χρειαστούν περισσότερο νερό από αυτά που αναπτύσσονται στη σκιά και όλα τα φυτά θα χρειαστούν περισσότερο νερό κατά τη διάρκεια του ζεστού καιρού από ό,τι θα χρειαστούν όλο το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Τις ζεστές μέρες, θα πρέπει να ποτίζετε τα φυτά το βράδυ και να προσέχετε να μην πιτσιλάτε τα φύλλα με νερό, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει καψίματα. Τις πιο κρύες μέρες, είναι καλύτερο να τα ποτίζετε το πρωί, ώστε τα φυτά σας να στεγνώσουν πριν πέσουν οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας.

ταΐστε τα φυτά σας

Το τάισμα των φυτών τα παρέχει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως άζωτο για να βοηθήσουν την ανάπτυξη των φύλλων και κάλιο, ενθαρρύνοντας τα άνθη και τους καρπούς να αναπτυχθούν. Στην άγρια ​​φύση, τα φυτά το παίρνουν αυτό από υλικά αποσύνθεσης όπως τα απορρίμματα φύλλων στο έδαφος, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα στους κήπους, καθώς συχνά «τακτοποιούμε» τα πεσμένα φύλλα. Αντίθετα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οργανικά λιπάσματα για να αντικαταστήσετε τα θρεπτικά συστατικά στο έδαφος του κήπου σας και να διατηρήσετε τα φυτά σας υγιή.

προστατέψτε τα φυτά σας

Για να ανθίσει πραγματικά ο κήπος σας, θα πρέπει να προστατεύσετε τα φυτά από κατοικίδια ζώα, παράσιτα και ασθένειες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα δίχτυ κήπου για να προστατέψετε τα λουλούδια ή τα λαχανικά σας από παράσιτα, πουλιά ή δυσμενείς καιρικές συνθήκες όπως ισχυρούς ανέμους ή παγετό. Η προστασία των φυτών σας με αυτόν τον τρόπο αποτρέπει την καταστροφή τους και διασφαλίζει ότι οι προσπάθειές σας στον κήπο δεν θα πάνε χαμένες.

φροντίστε τα ζιζάνια

Το ξεβοτάνισμα μπορεί να φαίνεται σαν μια ατελείωτη δουλειά για τους κηπουρούς και κατά κάποιο τρόπο, αυτό συμβαίνει γιατί είναι! Ωστόσο, όταν πρόκειται για ξεβοτάνισμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον συνεχώς μεταβαλλόμενο καιρό προς όφελός σας. Μετά από μια βροχερή περίοδο, το έδαφος είναι μαλακό και τα ζιζάνια μπορούν να τραβηχτούν εύκολα από το χώμα και το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα ζευγάρι γάντια. Σε ξηρές συνθήκες, χρησιμοποιήστε μια τσουγκράνα με αιχμηρές άκρες για να κόψετε τα ζιζάνια ακριβώς κάτω από την επιφάνεια. Οποιαδήποτε ρίζα απομένει από κάτω σύντομα θα συρρικνωθεί και θα πεθάνει.

ανανεώστε τον κήπο

Προσθέστε ανάμεικτα είδη γλάστρας στον κήπο σας για να τον αναζωογονήσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρεμαστές γλάστρες ή καλάθια, καθώς και γλάστρες, ζαρντινιέρες και κουτιά παραθύρων για να προσθέσετε χαρακτήρα στον κήπο σας. Αυτό είναι τέλειο για μικρότερους κήπους και μπορείτε ακόμη και να καλλιεργήσετε μερικά φρούτα και λαχανικά σε γλάστρες. Επιλέξτε γλάστρες και φυτά με έντονα χρώματα για να τα κάνετε να ξεχωρίζουν.

- Διαφήμιση -