6 τρόποι για να οργανώσετε την κουζίνα σας σύμφωνα με τη Marie Kondo

Ακολουθώντας τις συμβουλές της γκουρού της οργάνωσης Marie Kondo, συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε την κουζίνα σας. Η Kondo έχει μια ενδιαφέρουσα φιλοσοφία που προσπάθησε να μεταδώσει μέσα από τα βιβλία της όπως το The Life-changing Magic of Tidying Up και το τηλεοπτικό της πρόγραμμα: «Κρατήστε μόνο αυτά που μιλάνε στην καρδιά σας. Στη συνέχεια, κάντε τη βουτιά και δώστε όλα τα υπόλοιπα. Κάνοντας αυτό, μπορείτε να επαναφέρετε τη ζωή σας και να ξεκινήσετε έναν νέο τρόπο ζωής». Εφαρμόζοντας αυτό σε χώρους όπως η κουζίνα σας, προτείνει ορισμένες στρατηγικές που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε την τάξη. Είστε από τους ανθρώπους που πρέπει να αδειάσουν όλο το ντουλάπι της κουζίνας μόνο και μόνο για να βγάλουν μια κατσαρόλα; Συσσωρεύετε κολλώδη δοχεία αποθήκευσης τροφίμων χωρίς καπάκι; Το καθάρισμα της κουζίνας είναι οδύσσεια για εσάς λόγω τόσων σκουπιδιών; Αν ναι, τότε θα θέλετε να μάθετε πώς να οργανώσετε την κουζίνα σας σύμφωνα με τη Marie Kondo.Θα σας παρουσιάσω 6 τρόπους για να οργανώσετε την κουζίνα σας σύμφωνα με τη Marie Kondo!

- Διαφήμιση -

μινιμαλισμός

Ο μινιμαλισμός είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της οργάνωσης της κουζίνας σύμφωνα με την γκουρού της οργάνωσης Marie Kondo. Η πρώτη σύσταση για να ακολουθήσετε το στυλ της Marie Kondo κατά την οργάνωση της κουζίνας σας είναι να επιλέξετε ένα μινιμαλιστικό στυλ. Αν και ορισμένες προτιμούν κατσαρόλες, τηγάνια και κουτάλες να κρέμονται σε κοινή θέα, σε αυτήν την περίπτωση, η ιδέα είναι να ελευθερώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο για να επιτύχετε ένα πιο γαλήνιο περιβάλλον. Προσπαθήστε να αποφεύγετε την τοποθέτηση στοιχείων στους πάγκους της κουζίνας, γύρω από τον νεροχύτη ή κοντά σε θέρμανση. Εν ολίγοις, το κλειδί είναι να ελευθερώσετε τις επιφάνειες εργασίας της κουζίνας όσο το δυνατόν περισσότερο.

απογράψτε τα σκεύη σας

Για να εφαρμόσετε τον μινιμαλισμό στην κουζίνα, πρέπει να κάνετε μια απογραφή όλων των σκευών που έχετε. Μερικές φορές, το να μην ξέρετε πώς να βελτιστοποιήσετε τον χώρο σας αναγκάζει να διανείμετε διαφορετικά αντικείμενα γύρω από τα ράφια της κουζίνας, την τραπεζαρία ή τα βοηθητικά έπιπλα. Συγκεντρώνοντάς τα όλα μαζί σε ένα μέρος, μπορείτε να καθορίσετε τι χρησιμοποιείτε και τι μπορείτε να κάνετε χωρίς αυτά. Μόλις γίνει αυτό, προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

πετάξτε τα άχρηστα σκεύη

Μετά την απογραφή ολόκληρης της κουζίνας, είναι δυνατό να εντοπιστούν χρήσιμα αντικείμενα και αυτά που δεν χρησιμοποιούνται ή είναι φθαρμένα. Σε αυτό το σημείο, ήρθε η ώρα να εφαρμόσετε μία από τις κύριες συστάσεις της Marie Kondo για την οργάνωση της κουζίνας: «Απορρίψτε».

Ένας από τους βασικούς πυλώνες της μεθόδου «Konmari» είναι να διατηρείς μόνο ό,τι σε κάνει ευτυχισμένο. Επομένως, εάν ένα αντικείμενο δεν εξυπηρετεί πλέον κάποιο σκοπό ή έχει υποστεί φθορά, είναι καλύτερο να το ξεφορτωθείτε. Στην συνέχεια, αφού βγάλετε όλα τα σκεύη στον πάγκο ή το τραπέζι σας, θα πρέπει να κρατήσετε μόνο αυτά που είναι απαραίτητα. Επίσης, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε αυτό το διάστημα για να καθαρίσετε καλά τα έπιπλα και τα ντουλάπια της κουζίνας.

καθαρίστε τους πάγκους

Ο καθαρισμός του χώρου εργασίας σας είναι ένα ουσιαστικό βήμα για την οργάνωση της κουζίνας σας. Επιστρέφοντας στις συστάσεις του πρώτου σημείου, είναι σημαντικό να κάνετε ειδική αναφορά στην ανάγκη να καθαρίσετε πλήρως τους πάγκους σας. Αυτός είναι ένας από τους τομείς της κουζίνας όπου κάνετε το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας του φαγητού σας. Ως εκ τούτου, συχνά καταλήγει να πιτσιλιστεί με υπολείμματα λαδιού ή τροφών.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, η παρουσία κονσερβών, δοχείων τροφίμων, κατσαρόλες ή οποιουδήποτε άλλου σκεύους μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερη βρωμιά και ακαταστασία στην κουζίνα. Από την άλλη πλευρά, όταν οι πάγκοι είναι καθαροί, ο καθαρισμός είναι εύκολος και διαρκεί μόνο λίγα λεπτά.

τοποθετήστε τα αντικείμενα ανά κατηγορία

Εάν εφαρμόζετε τους κανόνες της Marie Kondo για να οργανώσετε την κουζίνα σας, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι θα πρέπει να διαιρέσετε όλα τα αντικείμενά σας ανά κατηγορία. Δηλαδή, πρέπει να ορίσετε έναν αποκλειστικό χώρο για τα μαχαιροπίρουνα, έναν άλλο για τις κατσαρόλες, έναν άλλο για τα τηγάνια κ.λπ.

αποθηκεύστε και συντηρήστε τα τρόφιμα για να οργανώσετε την κουζίνα σας

Ο τρόπος που αποθηκεύετε και συντηρείτε τα τρόφιμα έχει να κάνει με την οργάνωση που αντανακλά η κουζίνα σας. Υπό αυτή την έννοια, η Kondo κάνει αρκετές συστάσεις:

Αρχικά, οργανώστε τα τρόφιμα και τα μπαχαρικά σε αεροστεγή δοχεία που, αν είναι δυνατόν, είναι σε κοινή θέα.

Στη συνέχεια, βάλτε κουτιά στο ντουλάπι για αποθήκευση και ταξινομήστε τα τρόφιμα με πιο τακτοποιημένο τρόπο. Με αυτόν τον τρόπο, θα ξέρετε πάντα πού να τα βρείτε.
Αγοράστε δοχεία για λαχανικά, κατά προτίμηση από γυαλί για να βλέπετε το περιεχόμενό τους.

Συμπερασματικά

Η οργάνωση της κουζίνας σας σύμφωνα με τη Marie Kondo είναι ένας τρόπος για να προωθήσετε την ψυχική ευεξία και την αίσθηση της ευτυχίας. Μάλιστα, αν και κάποιοι το παραβλέπουν, η αρμονία σε κάθε χώρο του σπιτιού σχετίζεται με τη διάθεση και τα συναισθήματα. Σε αυτήν την περίπτωση, μια πιο καθαρή και τακτοποιημένη κουζίνα θα κάνει πιο ικανοποιητική την εργασία σας.

- Διαφήμιση -