11 συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να ολοκληρώσετε τον καθαρισμό του σπιτιού σε χρόνο μηδέν

Για τους περισσότερους ανθρώπους, το καθάρισμα ολόκληρου του σπιτιού δεν είναι μία διασκεδαστική διαδικασία. Πολλές φορές, θέλουμε απλώς να το ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ωστόσο, ορισμένα πράγματα που κάνουμε μπορεί να μας δυσκολέψουν. Για να αποφύγετε λοιπόν να καταρρεύσετε στον καναπέ από απογοήτευση, ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις συμβουλές για ένα πιο γρήγορο και ευχάριστο καθάρισμα. Θα σας παρουσιάσω 11 συμβουλές που μπορούν να σας να βοηθήσουν να ολοκληρώσετε τον καθαρισμό του σπιτιού σε χρόνο μηδέν!

- Διαφήμιση -

αποφύγετε να καθαρίζετε τα παράθυρα τις ηλιόλουστες μέρες

Το πλύσιμο των παραθύρων όταν ο ήλιος είναι δυνατός μπορεί να επιδεινώσει τη διαδικασία καθαρισμού. Τις ηλιόλουστες μέρες, τα παράθυρα στεγνώνουν πιο γρήγορα και αντί για αστραφτερά παράθυρα, εμφανίζονται ραβδώσεις και σημάδια. Είναι καλύτερα να περιμένετε μια συννεφιασμένη ημέρα.

πλύνετε τις ξύλινες σανίδες κοπής στο χέρι

Ποτέ μην μουλιάζετε τις ξύλινες σανίδες κοπής σε νερό, γιατί θα αναπαραχθούν βακτήρια και θα προκληθεί ζημιά στο ξύλο. Κρατήστε τες επίσης μακριά από πλυντήρια πιάτων και στεγνώστε τες σε όρθια θέση, ώστε το ξύλο να στεγνώσει ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές.

καθαρίστε τα αμπαζούρ με ρολό χνουδιών

Τα πανιά ή τα σφουγγάρια από μικροΐνες μπορούν να αφήσουν πίσω τους ακόμα περισσότερο χνούδι και ίνες, επομένως ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τα αμπαζούρ είναι να χρησιμοποιήσετε έναν κολλώδες ρολό χνουδιών. Με αυτόν τον τρόπο, είναι ευκολότερο να αφαιρέσετε τα επίμονα σωματίδια σκόνης και μπορείτε να φτάσετε γρήγορα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

μην τρίβετε τους λεκέδες

Μπορεί να είναι δελεαστικό να τρίβετε τους λεκέδες με όλη σας τη δύναμη για να τους αφαιρέσετε πιο γρήγορα, ωστόσο ο σωστός τρόπος είναι να ταμπονάρετε τους λεκέδες με ένα πανί. Είναι επίσης καλή ιδέα να τους μουλιάζετε σε μαγειρική σόδα, άμυλο καλαμποκιού ή ξύδι.

αποφύγετε την ανάμειξη καθαριστικών

Η ανάμειξη ορισμένων καθαριστικών μαζί μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνες χημικές αντιδράσεις που είναι επιβλαβείς για την υγεία σας καθώς και για τα έπιπλά σας. Για παράδειγμα, η χλωρίνη και το ξύδι παράγουν αέριο χλώριο. Ομοίως, το οξυζενέ με ξύδι μετατρέπεται σε οξύ διαβρωτικό.

καθαρίστε από ψηλά προς χαμηλά

Πιθανότατα δεν θέλετε να καθαρίσετε το ίδιο μέρος δύο φορές και γι’ αυτό θα πρέπει να καθαρίζετε από πάνω προς τα κάτω για να αποφύγετε τη σκόνη σε όλο το δωμάτιό σας. Για παράδειγμα, εάν καθαρίσετε πρώτα δάπεδα και μετά ξεσκονίσετε τα έπιπλά σας, όλα τα σωματίδια θα προσγειωθούν ξανά στο πάτωμα. Ξεκινήστε με τα ψηλότερα ράφια, μετακινώντας σταδιακά προς τα κάτω και, στη συνέχεια, ολοκληρώστε τον καθαρισμό σφουγγαρίζοντας ή σκουπίζοντας το δάπεδο με ηλεκτρική σκούπα.

χρησιμοποιήστε ένα καρύδι για να διορθώσετε γρατζουνιές στο ξύλο

Πάρτε ένα καρύδι χωρίς το κέλυφος, τρίψτε το στην γρατζουνιά για περίπου 30 δευτερόλεπτα και αφήστε το να καθίσει για 2-3 λεπτά για να αφήσει το λάδι να βυθιστεί στο ξύλο. Μετά από αυτό, χρησιμοποιήστε ένα πανί μικροϊνών για να γυαλίσετε την γρατζουνισμένη περιοχή. Βεβαιωθείτε ότι τα καρύδια που χρησιμοποιείτε είναι ωμά και δεν έχουν ψηθεί ή καρυκευτεί με κανέναν τρόπο.

μην ρίχνετε πολύ απορρυπαντικό ρούχων

Χρησιμοποιήστε το απορρυπαντικό ρούχων με μέτρο, διαφορετικά, τα μισοξεπλυμένα υπολείμματα θα κάνουν τα ρούχα σας λεκιασμένα και γρατζουνισμένα. Επιπλέον, μπορεί επίσης να είναι η αιτία της συσσώρευσης βακτηρίων, καθώς ο υπερβολικός αφρός μπορεί να πιαστεί σε δυσπρόσιτες περιοχές, όπως τα κολάρα.

μην ξεπλένετε τα πιάτα σας πριν τα βάλετε στο πλυντήριο πιάτων

Με το προ-ξέπλυμα των πιάτων, «μπερδεύεται» το πλυντήριο πιάτων. Ανιχνεύει αυτόματα τη διάρκεια μιας πλύσης, την ποσότητα του νερού και τη θερμοκρασία του. Εάν τα πιάτα δεν έχουν υπολείμματα, το πλυντήριο πιάτων επιλέγει ένα πιο ελαφρύ πλύσιμο. Ως αποτέλεσμα, τα πιάτα βγαίνουν μισο-βρώμικα ή όχι καθαρά.

χρησιμοποιήστε ξύδι αντί για χλωρίνη για να αφαιρέσετε τη μούχλα

Η χλωρίνη δεν αφαιρεί τη μούχλα, την κρύβει μόνο αφαιρώντας το χρώμα της. Το καλύτερο φάρμακο είναι το ξύδι, το οποίο αφαιρεί περισσότερο από το 80% των ειδών μούχλας. Αποτρέπει επίσης την εκ νέου ανάπτυξή της. Ο ψεκασμός περιοχών που είναι επιρρεπείς σε μούχλα με ξύδι τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα θα αποθαρρύνει την ανάπτυξη μυκήτων.

κρατήστε τα φερμουάρ ίσια

Μερικές φορές τα φερμουάρ στα ρούχα γίνονται κυματιστά μετά το πλύσιμο. Για να το αποφύγετε, απλώς κλείστε τα το φερμουάρ από τα ρούχα και πλύνετε όπως συνήθως.

- Διαφήμιση -