9 χρήσιμα tips για να καθαρίσετε και να συντηρήσετε τα ξύλινα πατώματα

Woman cleaning parquet floor

Εάν έχετε ξύλινα πατώματα στο σπίτι σας, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι θα παραμείνουν καλά συντηρημένα για πολλά χρόνια, καθαρίζοντας και συντηρώντας τα σωστά. Η αλήθεια είναι πως ο καθαρισμός των ξύλινων πατωμάτων είναι αρκετά απαιτητικός και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, κυρίως όταν υπάρχουν λεκέδες…Γι’ αυτό θα πρέπει να έχετε γνώση και κυρίως να προσέχετε όταν έχετε ξύλινο πάτωμα! Θα σας παρουσιάσω 9 χρήσιμα tips για να καθαρίσετε και να συντηρήσετε τα ξύλινα πατώματα!

- Διαφήμιση -

παγάκια

Εάν η τσίχλα έχει κολλήσει στο ξύλινο πάτωμα, χρησιμοποιήστε ένα παγάκι για να την αφαιρέσετε χωρίς να καταστρέψετε το πάτωμα. Αφήστε το παγάκι να καθίσει πάνω στην τσίχλα για τουλάχιστον 1 λεπτό. Αφαιρέστε την τσίχλα χωρίς να αγγίξετε το πάτωμα με σκληρό αντικείμενο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μέθοδο για κόλλα και άλλα κολλώδη υπολείμματα. Μην δοκιμάσετε καμία άλλη μέθοδο, μπορεί να καταστρέψετε το ξύλινο πάτωμα.

βρεφική πούδρα

Αν το ξύλινο πάτωμα κάνει θόρυβο όταν περπατάτε πάνω του, μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα με τη βρεφική πούδρα. Ρίξτε μια γενναιόδωρη ποσότητα βρεφικής πούδρας στο πάτωμα, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο για να επεξεργαστείτε τη σκόνη στο ξύλο. Στη συνέχεια σκουπίστε την υπόλοιπη σκόνη στο πάτωμα με ένα υγρό πανί.

καρύδια

Χρησιμοποιήστε καρύδια για να αφαιρέσετε λεκέδες και γρατζουνιές σε ξύλινα πατώματα. Τρίψτε το ξεφλουδισμένο καρύδι στην γρατζουνιά μέχρι να εξαφανιστεί εντελώς.

οδοντόκρεμα

Εάν υπάρχει μόνιμο σημάδι από μολύβι στο ξύλινο πάτωμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την οδοντόκρεμα για να καθαρίσετε το σημάδι. Βάλτε λίγη λευκή οδοντόκρεμα στο πανί από μικροΐνες και σκουπίστε τα σημάδια.

μαγειρική σόδα

Όταν το κατοικίδιό σας ουρεί στο ξύλινο πάτωμα, μπορεί να εμφανιστούν λεκέδες και οσμές στο πάτωμα. Σκουπίστε πρώτα τον λεκέ και μετά πασπαλίστε μαγειρική σόδα. Αφήστε τη μαγειρική σόδα στον λεκέ όλη τη νύχτα και σκουπίστε την το πρωί.

ηλεκτρικό σίδερο

Χρησιμοποιήστε ηλεκτρικό σίδερο για προεξοχές που προκαλούνται από αιχμηρό αντικείμενο που καταστρέφει το ξύλινο πάτωμα. Βρέξτε ένα πανί και τοποθετήστε το πάνω από το χαλασμένο ξύλο. Στη συνέχεια, κάντε κυκλικές κινήσεις στο βρεγμένο πανί με ένα καυτό σίδερο. Η θερμότητα του σιδήρου θα επισκευάσει το κατεστραμμένο ξύλο.

μαγική γόμα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγική γόμα για να αφαιρέσετε όλες τις γρατζουνιές και τους λεκέδες από το πάτωμα χωρίς να το καταστρέψετε.

πανιά από μικροΐνες

Κατά τον καθαρισμό του ξύλινου δαπέδου, η χρήση πανιού από μικροΐνες αποτρέπει τυχούσες γρατζουνιές.

μαύρο τσάι

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαύρο τσάι για να καθαρίσετε ξύλινα πατώματα. Πάρτε 4 φακελάκια τσαγιού και βράστε τα σε μισό λίτρο νερό και αφήστε τα για όσο το δυνατόν περισσότερο. Καθαρίστε το πάτωμα με ένα πανί και το τσάι που έχετε ετοιμάσει.

- Διαφήμιση -