Οι 20 καλύτερες ιδέες αποθήκευσης και σχεδίασης για μικρές κουζίνες

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι περισσότερες νοικοκυρές, αν όχι όλες, είναι ότι δεν υπάρχει αρκετός αποθηκευτικός χώρος στην κουζίνα μας! Κανείς δεν έχει ποτέ αρκετό χώρο αποθήκευσης στην κουζίνας ή στον πάγκο. Κυριολεκτικά, κανένας. Έτσι, εάν η κουζίνα σας έχει λίγα μόνο ντουλάπια, πιθανότατα νιώθετε πραγματικά το άγχος να βρείτε πώς να κάνετε τα πάντα να λειτουργούν. Φυσικά και στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχουν λύσεις, αρκεί να έχουμε φαντασία και διάθεση για πειραματισμούς! Θα σας παρουσιάσω τις 20 καλύτερες ιδέες αποθήκευσης και σχεδίασης για μικρές κουζίνες!

- Διαφήμιση -

προσθέστε γάντζους παντού

Οι γάντζοι αποτελούν μία πολύ καλή λύση για να κερδίσετε χώρο στην κουζίνα σας! Με αυτό τον τρόπο θα απελευθερώσετε χώρο στην κουζίνα και ταυτόχρονα θα καταφέρετε να κρεμάσετε πράγματα, τα οποία έχετε στρυμωγμένα μέσα στα ντουλάπια!

αποθηκεύστε τα πράγματα σε ανοιχτό χώρο

Δεν υπάρχει ντουλάπι; Κανένα πρόβλημα! Βάλτε τα πιο χρησιμοποιημένα υλικά σας σε ένα όμορφο ανοιχτό ράφι και αναδείξτε τα! Αυτό θα ελευθερώσει χώρο στο ντουλάπι και θα σας διευκολύνει να αρπάξετε ό,τι χρειάζεστε ενώ εργάζεστε.

χρησιμοποιήστε τις μικρές γωνίες

Κρατήστε ένα vintage ξύλινο κουτί στη γωνία της κουζίνας για να αποθηκεύσετε βάζα και να αναδείξετε τα φυτά. Ακόμη και μικροσκοπικοί χώροι μπορούν να μετατραπούν σε αποθηκευτικό χώρο.

χρησιμοποιήστε τα περβάζια παραθύρων ως αποθήκευση

Εάν είστε αρκετά τυχερές να έχετε ένα παράθυρο στην κουζίνα σας, σκεφτείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το περβάζι ως αποθήκευση. Ίσως μπορείτε να του βάλετε μερικά φυτά; Ή τα αγαπημένα σας βιβλία μαγειρικής;

κρεμάστε ένα μανταλάκι

Οι τοίχοι σας μπορούν να χωρέσουν περισσότερα από όσα νομίζετε ότι μπορούν. (Σκεφτείτε: κατσαρόλες, τηγάνια, ακόμη και δοχεία που μπορούν να χωρέσουν σκεύη.) Αντί να κρεμάσετε μερικά ακόμη περιοριστικά ράφια, δοκιμάστε ένα μανταλάκι, το οποίο προσθέτει πολύ ευέλικτο αποθηκευτικό χώρο που μπορεί να προσαρμόζεται με την πάροδο του χρόνου καθώς αλλάζουν οι ανάγκες σας.

χρησιμοποιήστε τα πάνω μέρος των ντουλαπιών σας

Οι κορυφές των ντουλαπιών σας προσφέρουν εξαιρετικό χώρο για αποθήκευση. Εκεί μπορείτε να αποθηκεύσετε πιατέλες σερβιρίσματος για ειδικές περιστάσεις, ακόμη και επιπλέον προμήθειες που δεν χρειάζεστε ακόμα. Αν ανησυχείτε για το πώς θα φαίνονται όλα, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μερικά όμορφα καλάθια για να κρύψετε τα αντικείμενά σας.

πτυσσόμενο τραπέζι

Δεν νομίζεις ότι έχεις χώρο για τραπέζι; Ξανασκέψου το! Ένα πτυσσόμενο τραπέζι (σε ​​τοίχο, μπροστά από ένα παράθυρο ή κρεμασμένο από ένα ράφι) λειτουργεί σχεδόν πάντα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να το χρησιμοποιείτε όταν το χρειάζεστε και να το σηκώνετε και να το απομακρύνετε όταν δεν το χρειάζεστε.

πτυσσόμενες καρέκλες

Είτε καταλήξετε να χρησιμοποιήσετε πτυσσόμενο τραπέζι είτε όχι, μπορείτε να ελευθερώσετε χώρο στο πάτωμα κρεμώντας τις καρέκλες της τραπεζαρίας σας όταν δεν τις χρησιμοποιείτε.

μετατρέψτε το backsplash σας σε αποθηκευτικό χώρο

Το backsplash σας μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από ένα όμορφο σημείο στη διακόσμηση της κουζίνας! Κρεμάστε μια ράγα ή, εάν ανησυχείτε για το άνοιγμα οπών, προσθέστε μερικά άγκιστρα για τα αγαπημένα σας σκεύη κουζίνας.

μετατρέψτε τα ράφια του ντουλαπιού σε συρτάρια

Αγαπάμε ένα ράφι όταν είναι στον τοίχο, αλλά όταν είναι σε ένα ντουλάπι, μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να δούμε τι είναι θαμμένο βαθιά στο πίσω μέρος. Γι’ αυτό, ειδικά σε μικρές κουζίνες (όπου δεν υπάρχει πολύς χώρος για να μπεις εκεί), προτιμάμε τα συρτάρια. Εάν δεν μπορείτε να τα ανακαινίσετε, απλώς προσθέστε καλάθια σε αυτά τα ράφια, ώστε να μπορείτε να τα τραβήξετε έξω για να έχετε πρόσβαση σε ό,τι υπάρχει στο πίσω μέρος.

χρησιμοποιήστε ράφια όπου μπορείτε

Και πάλι, δεν είμαστε κατά των ραφιών. Απλώς προτιμάμε τα στενά από τα βαθιά για να μη χαθεί τίποτα. Χρησιμοποιήστε στενά ράφια και μπορείτε να τα τοποθετήσετε σχεδόν οπουδήποτε.

χρησιμοποιήστε τα παράθυρά σας ως χώρο αποθήκευσης

Μπορείτε να αξιοποιήσετε τα παράθυρα προκειμένου να αποθηκεύετε πράγματα στην κουζίνα σας! Δεν είναι ασφαλώς η καλύτερη επιλογή, από την στιγμή που κρύβει το φως του ήλιου αλλά σίγουρα αποτελεί μία επιλογή!

αποθήκευση πιάτων

Εάν δεν έχετε αρκετό χώρο στο ντουλάπι για να αποθηκεύσετε όλα τα πιάτα σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ανεξάρτητο ράφι ή βιβλιοθήκη (ιδανικά ένα ψηλό, ώστε να μην χρειάζεται να αφήσετε πολύ χώρο στο πάτωμα για αυτό) και φορτώστε το με πιάτα.

κλέψτε χώρο από γειτονικά δωμάτια

Δεν έχετε πολύ χώρο στην κουζίνα σας; Τότε μία λύση θα μπορούσε να είναι να χρησιμοποιήσετε χώρο από άλλο δωμάτιο για την αποθήκευση πραγμάτων!

μετατρέψτε το πάνω μέρος του ψυγείου σας σε ντουλάπι

Έχουμε δει το επάνω μέρος του ψυγείου που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση όλων των ειδών. Δυστυχώς, συχνά φαίνεται ακατάστατο, αλλά μια σωστή επιλογή των πιο χρησιμοποιούμενων πραγμάτων του ντουλαπιού σας θα φαίνεται ωραία.

κρεμάστε μια μαγνητική σχάρα για μαχαίρια

Όταν ο χώρος του πάγκου είναι μικρός, τοτε κάθε ελεύθερος χώρος για αποθήκευση είναι πολύ σημαντικός! Χρησιμοποιήστε μια μαγνητική λωρίδα μαχαιριού. Μπορείτε ακόμη να τη χρησιμοποιήσετε για να κρεμάσετε πράγματα που δεν είναι μαχαίρια.

σοβαρά, κρεμάστε ό,τι μπορείτε

Κατσαρόλες, κουτάλια, κούπες… οτιδήποτε μπορεί να κρεμαστεί πρέπει να κρεμαστεί. Το να κρεμάσετε τα πράγματα ελευθερώνει χώρο στο ντουλάπι και τον πάγκο. Και μετατρέπει τα πράγματά σας σε διακοσμητικά!

χρησιμοποιήστε τα πλαϊνά των ντουλαπιών σας

Εάν έχετε ντουλάπια που δεν ακουμπούν σε τοίχο, έχετε μερικά εκατοστά μπόνους αποθηκευτικού χώρου. Είναι αλήθεια! Μπορείτε να κρεμάσετε μια ράγα κατσαρόλας, να προσθέσετε ράφια και πολλά άλλα.

χρησιμοποιήστε το κάτω μέρος των ντουλαπιών

Ακριβώς όταν νομίζετε ότι τα ντουλάπια σας είναι εντελώς γεμάτα και ότι δεν μπορούν να χωρέσουν κάτι άλλο, σκεφτείτε τις κάτω πλευρές τους! Μπορείτε να προσθέσετε γάντζους στο κάτω μέρος για να κρατάτε κούπες και μικρά εργαλεία. Ή χρησιμοποιήστε μαγνητικές λωρίδες για να φτιάξετε μια πλωτή σχάρα μπαχαρικών.

χρησιμοποιήστε το εσωτερικό των ντουλαπιών

Εντάξει, μια τελευταία συμβουλή για να αποκτήσετε περισσότερο χώρο στο ντουλάπι: Χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος των θυρών του ντουλαπιού σας! Κρεμάστε τα καπάκια της κατσαρόλας ή ακόμα και τις θήκες για κατσαρόλες.

- Διαφήμιση -