Καθαριότητα του ψυγείου και 7 τρόποι να απαλλαγείτε από τις άσχημες μυρωδιές

Σε πολλούς από εμάς σίγουρα έχει τύχει να ξεχάσουμε πράγματα μέσα στο ψυγείο μας και να χαλάσουν. Οι μυρωδιές οι οποίες δημιουργούνται πολλές φορές από ξεχασμένα τρόφιμα είναι τόσο έντονες που εμείς οι νοικοκυρές δυσκολευόμαστε να το καθαρίσουμε. Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές με τα τρόφιμα που αφήνουμε στο ψυγείο και να κοιτάμε ανά 2-3 μέρες μήπως υπάρχει κάποιο χαλασμένο φρούτο ή λαχανικό.

- Διαφήμιση -

Πάμε όμως να δούμε πώς θα καταφέρουμε να απαλλαγούμε από τις βρωμιές που μαζεύονται στο ψυγείο μας και τα ταυτόχρονα πως θα καταφέρουμε να μυρίζει όμορφα.

Αρχικά χρειάζεται συχνά να κάνουμε μια εκκαθάριση των προιόντων που δεν μας χρειάζονται και είναι έτοιμα να χαλάσουν. Από εκεί και πέρα όμως καλό είναι να το καθαρίζουμε συχνά. Με ποιον τρόπο;

– Βάζουμε σε μια λεκάνη ζεστό νερό και παίρνουμε ένα καθαρό σφουγγαράκι. Μέσα στη λεκάνη δεν ξεχνάμε να ρίξουμε φάρμακο για τα πιάτα. Στην συνέχεια περάστε όλα τα ράφια με το σφουγγάρι ώστε να καθαρίσουν οι βρωμιές που υπάρχουν.

Αρκεί όμως η καθαριότητα;
Φυσικά και όχι είναι η απάντηση…Είναι πολύ ωραίο το ψυγείο μας εκτός από καθαρό να μυρίζει και όμορφα. Πάμε λοιπόν να δούμε 7 τρόπους ώστε να ανοίγουμε το ψυγείο μας και να μην βγαίνουν δυσάρεστες μυρωδιές:

1. Μαγειρική σόδα ή ξύδι


Γεμίστε ένα μικρό μπολ με μαγειρική σόδα ή ξύδι και αφήστε το σε ένα από τα επάνω ράφια για μια εβδομάδα περίπου και οι άσχημες μυρωδιές θα αποτελέσουν παρελθόν.

2. Λεμόνι


Το λεμόνι είναι η αλήθεια πως χρησιμοποιείται σε πολλές περιπτώσεις σαν καθαριστικό λόγω της οξύτητας που έχει αλλά και της έντονης μυρωδιάς του. Στύψτε λοιπόν δύο-τρία λεμόνια και πάρτε τον ζωμό τους. Στην συνέχεια βάλτε μέσα σε μια ποσότητα νερού την οποία θα έχετε βράσει πρώτα. Όσο ακόμη το μείγμα είναι ζεστό τοποθετήστε το στο ψυγείο και αφήστε για ένα 24ωρο περίπου.

3. Λεμόνι και αλάτι


Υπάρχει και άλλος τρόπος να απαλλαγούμε από δυσάρεστες μυρωδιές του ψυγείου με το αλάτι. Κόψτε 2-3 λεμόνια στη μέση και αφαιρέστε το εσωτερικό τους. Τοποθετήστε μέσα στα λεμόνια σας λίγο αλάτι και σκορπίστε τα σε διάφορα σημεία του ψυγείου.

4. Ελληνικός καφές

Γνωρίζατε ότι ο ελληνικός καφές μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φύγουν οι άσχημες μυρωδιές; είναι πολύ απλό. Τοποθετήστε σε ένα ράφι του ψυγείου σας μια λαδόκολλα και καλύψτε όλη την επιφάνειά της με κόκκους ελληνικού καφέ. Αφήστε το λίγες ώρες και όταν θα το αφαιρέσετε οι άσχημες μυρωδιές θα αποτελούν παρελθόν.

5. Βρώμη


Και όμως η βρώμη μπορεί να διώξει τις άσχημες μυρωδιές από το ψυγείο μας. Τοποθετήστε βρώμη μέσα σε ένα μπολ και αφήστε το ένα βράδυ μέσα στο ψυγείο σας σε κάποιο ράφι. Η βρώμη θα τραβήξει όλες τις άσχημες μυρωδιές.

6. Κιμωλία


Και όμως αν τοποθετήσετε μια κιμωλία στην πλάτη του ψυγείου θα απαλλαγείτε από τις άσχημες μυρωδιές.
Μη ξεχνάτε να την αλλάζετε κάθε 2 εβδομάδες περίπου.

7. Κανέλλα


Τοποθετήστε 4-5 μπαστουνάκια κανέλλας σε διάφορα σημεία του ψυγείου σας και θα απαλλαγείτε μια και καλή από τις οσμές. Χρειάζεται όμως κάθε 4-5 μέρες να τις αλλάζετε

- Διαφήμιση -