10 σχεδιαστικά λάθη τα οποία δεν πρέπει να κάνετε αν θέλετε να έχετε μία άνετη κρεβατοκάμαρα

Η κρεβατοκάμαρα είναι ο προσωπικός χώρος που έχει κάθε μέλος της οικογένειας μέσα σε ένα σπίτι. Ο καθένας είναι ελεύθερος να το τακτοποιήσει και να το διακοσμήσει σύμφωνα με τις προτιμήσεις του. Ωστόσο, θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά σχεδιαστικά «λάθη» που θα μπορούσαν να μας εμποδίσουν να αξιοποιήσουμε στο έπακρο αυτό το μέρος. Γι’ αυτό υπάρχουν μερικοί χρυσοί κανόνες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να σχεδιάσετε ένα ζεστό υπνοδωμάτιο. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να σας είναι πιο εύκολο να σχεδιάσετε ένα υπνοδωμάτιο που είναι τόσο άνετο όσο και πρακτικό. Θα σας παρουσιάσω 10 σχεδιαστικά λάθη τα οποία δεν πρέπει να κάνετε αν θέλετε να έχετε μία άνετη κρεβατοκάμαρα!

- Διαφήμιση -

κομοδίνα πολύ ψηλά ή πολύ χαμηλά

Όταν επιλέγετε ένα κομοδίνο για το δωμάτιό σας, φροντίστε να έχει το σωστό μέγεθος και ύψος. Θα θέλετε να αποφύγετε να είναι πολύ μεγάλο ή πολύ μικρό και πολύ υψηλό ή πολύ χαμηλό. Υπάρχει ένα γρήγορο hack που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να το κάνετε σωστά: το μόνο πράγμα που χρειάζεστε είναι μια λάμπα. Το ιδανικό κομοδίνο πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να μπορείτε να τοποθετείτε το φωτιστικό σας χωρίς να πιάνει πολύ χώρο. Καλό είναι να το έχετε και στο ύψος του κρεβατιού για να φτάσετε εύκολα στο φωτιστικό.

πολύ μεγάλο κρεβάτι για το μέγεθος του δωματίου σας

Όταν αγοράζετε ένα νέο κρεβάτι, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το μέγεθος του δωματίου σας και να επιλέξετε ένα που δεν είναι πολύ μεγάλο. Κατά κανόνα, θα πρέπει να αφήνετε γύρω στους 70 πόντους από κάθε πλευρά του κρεβατιού και στο τέλος του κρεβατιού. Ωστόσο, οι μετρήσεις μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το πραγματικό μέγεθος του κρεβατιού.

έχετε πάρα πολλά μαξιλάρια

Αυτό είναι ένα κλασικό λάθος που κάνουν πολλές. Ενώ σε μερικές από εμάς αρέσει να έχουμε πολλά διακοσμητικά μαξιλάρια στο κρεβάτι, σε άλλες όχι. Αλλά το γεγονός είναι ότι όσο περισσότερα πράγματα έχετε στο κρεβάτι σας, τόσο πιο ακατάστατη θα φαίνεται ολόκληρη η κρεβατοκάμαρά σας. Μπορεί ακόμη και να σας δυσκολέψει περισσότερο το να στρώσετε το κρεβάτι σας το πρωί. Ωστόσο, η έλλειψη αρκετών μαξιλαριών μπορεί επίσης να το κάνει να φαίνεται ελλιπές. Πρέπει να βρείτε τη σωστή ισορροπία μεταξύ αυτού που σας αρέσει και του τι μπορεί να αντέξει το κρεβάτι σας.

επιλέγετε λάθος κεφαλάρι

Το κεφαλάρι του κρεβατιού πρέπει να ταιριάζει με το στυλ και τη διακόσμηση του δωματίου, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε τη σωστή ατμόσφαιρα. Το μέγεθος του κρεβατιού και ο τοίχος στον οποίο θα τοποθετηθεί είναι άλλοι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Επίσης, όταν επιλέγετε ένα νέο κεφαλάρι, σκεφτείτε ποια λειτουργία θα θέλατε να έχει. Μπορεί να το αγοράζετε μόνο για την εμφάνιση, για υποστήριξη, για την προστασία του τοίχου ή για όλους αυτούς τους λόγους ταυτόχρονα.

μεταφέρετε ΄΄τη δουλειά΄΄ στην κρεβατοκάμαρά σας

Η κρεβατοκάμαρά σας προορίζεται να είναι ένας χώρος χαλάρωσης και άνεσης. Δεν συνιστάται να φέρετε κάτι εκεί που μπορεί να σας κάνει να σκεφτείτε τη δουλειά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το να έχετε ένα γραφείο ή έναν υπολογιστή στην κρεβατοκάμαρά σας μπορεί να μην είναι η καλύτερη ιδέα. Θα μπορούσε ακόμη και να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου σας. Εάν δεν έχετε χώρο στο σπίτι για να χρησιμοποιήσετε ως γραφείο, μπορείτε να τοποθετήσετε το γραφείο και τον υπολογιστή σας όσο το δυνατόν πιο μακριά από το κρεβάτι και, αν είναι δυνατόν, σε κάποιο σημείο του δωματίου όπου δεν μπορείτε να τα δείτε από το κρεβάτι όταν πάτε για ύπνο. Σε αυτή την περίπτωση, είναι επίσης σημαντικό να διατηρείτε ένα τακτοποιημένο γραφείο.

χρησιμοποιείτε μικρό χαλί

Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε ένα χαλί ως διακόσμηση στην κρεβατοκάμαρά σας, βεβαιωθείτε ότι καταλαμβάνει μεγάλο μέρος του χώρου, διαφορετικά, μπορεί να κάνει το χώρο να φαίνεται λιγότερο άνετος. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του δωματίου.

έχετε φως που προέρχεται από μία μόνο πηγή φωτισμού

Σχεδιάστε προσεκτικά πού θα τοποθετηθεί η πηγή φωτός στο δωμάτιό σας και τι είδους φως θέλετε να έχετε. Μπορείτε να έχετε διαφορετικούς τύπους φώτων σε ένα δωμάτιο. Η επιλογή ή ο συνδυασμός σας θα εξαρτηθεί από το για ποιο σκοπό θα χρησιμοποιήσετε κάθε χώρο. Εάν χρειάζεται, τοποθετήστε πρόσθετα φώτα σε συγκεκριμένα σημεία, όπως στο κομοδίνο, για όταν θέλετε να διαβάσετε στο κρεβάτι, για παράδειγμα. Αλλά πάντα να έχετε κατά νου ότι το περισσότερο φως δεν κάνει πάντα ένα μέρος πιο άνετο. Είναι καλύτερα να εστιάσετε στην ποιότητα παρά στην ποσότητα.

έχετε πολύ χοντρές ή πολύ λεπτές κουρτίνες

Οι κουρτίνες είναι βασικό στοιχείο στα υπνοδωμάτια γιατί όχι μόνο μας προστατεύουν από το κρύο που μπαίνει μέσα, αλλά παρέχουν επίσης ιδιωτικότητα σε όλο το δωμάτιο. Ωστόσο, να θυμάστε ότι όσο πιο χοντρές είναι, τόσο λιγότερο θα αφήσουν το φως της ημέρας. Αυτό θα μπορούσε να κάνει το δωμάτιό σας να φαίνεται πολύ σκοτεινό, ακόμη και το πρωί όταν υποτίθεται ότι είναι φωτεινό. Πρέπει να βρείτε τη σωστή ισορροπία μεταξύ ιδιωτικότητας και φωτός. Σήμερα, μπορείτε να χρησιμοποιείτε περσίδες για να ελέγχετε πόσο φως μπαίνει και στην κρεβατοκάμαρά σας.

έχετε πάρα πολλά έπιπλα στην κρεβατοκάμαρά σας

Θυμηθείτε ποιος είναι ο χρυσός κανόνας του σχεδιασμού: «Less is more». Ένα υπνοδωμάτιο με πάρα πολλά έπιπλα όχι μόνο θα το κάνει να φαίνεται πιο ακατάστατο και/ή πιο ακατάστατο από ό,τι πραγματικά είναι, αλλά δίνει επίσης την εντύπωση ότι ολόκληρο το δωμάτιο είναι μικρότερο. Τα έπιπλα που χρησιμοποιούνται στα υπνοδωμάτια είναι συνήθως ήδη αρκετά μεγάλα (ένα κρεβάτι, ένα κεφαλάρι, κομοδίνα, ντουλάπες κ.λπ.), οπότε ίσως είναι καλύτερα να σκεφτείτε προσεκτικά πριν προσθέσετε πιο ογκώδη αντικείμενα σε αυτόν τον χώρο του σπιτιού.

βάψιμο τοίχων με έντονα χρώματα

Είναι καλύτερα να αποφύγετε να βάψετε τους τοίχους του υπνοδωματίου σας με έντονα χρώματα όπως κόκκινο, πορτοκαλί ή έντονο κίτρινο. Το ίδιο ισχύει για όλα τα δωμάτια που θα χρησιμοποιήσετε για ξεκούραση, είτε πρόκειται για την κρεβατοκάμαρά σας είτε για οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο. Αυτό συμβαίνει γιατί αυτές οι αποχρώσεις του χρώματος σας εμποδίζουν να χαλαρώσετε. Συνιστάται η χρήση ανοιχτόχρωμων χρωμάτων, που προάγουν την αίσθηση της ηρεμίας. Το λευκό, για παράδειγμα, είναι μια καλή επιλογή γιατί κάνει το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο. Φυσικά, μην ξεχνάτε να ταιριάζετε τα πράγματά σας (μιλάμε για τα σεντόνια, τα έπιπλα, τα χαλιά σας κ.λπ.) στους τοίχους.

- Διαφήμιση -