8 λάθη σχεδιασμού που κάνουν συχνά όσοι έχουν ένα μικρό σπίτι

Όσο πιο μικρό είναι ένα διαμέρισμα, τόσο πιο δύσκολο είναι να διακοσμηθεί. Οποιαδήποτε φαινομενικά ακίνδυνη απόφαση, όπως η τοποθέτηση ενός τραπεζιού του καφέ μπροστά στον καναπέ, μπορεί είτε να κάνει το διαμέρισμα οπτικά μεγάλο είτε να το κάνει να φαίνεται ακόμα μικρότερο. Γι’ αυτό θα πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα τη διακόσμηση ενός μικρού σπιτιού! Θα σας παρουσιάσω 8 λάθη σχεδιασμού που κάνουν συχνά όσοι έχουν ένα μικρό σπίτι!

- Διαφήμιση -

μικρά χαλιά

Τα μικρά χαλιά κάνουν το μέρος να φαίνεται μικρότερο και τα μεγάλα το αντίστροφο. Για παράδειγμα, αν μόνο ένα τραπεζάκι σαλονιού χωράει στο χαλί, είναι πολύ μικρό. Και αν μπορείτε να βάλετε ένα τραπέζι, μια πλευρά του καναπέ και τα μπροστινά πόδια μιας πολυθρόνας, είναι αρκετά μεγάλο. Εκτός από το να κάνουν το μέρος να φαίνεται μεγαλύτερο, τα χαλιά μπορούν να χωρίσουν το μέρος σε περιοχές. Για παράδειγμα, αν δεν θέλετε να βάλετε τζάμια ή ψηλές ντουλάπες στη μέση του δωματίου για να διαχωρίσετε τον χώρο ύπνου από τον χώρο που εργάζεστε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χαλί για να το κάνετε.

δεν υπάρχει αρκετό φως

Μία, ή ακόμα και 2, πηγές φωτός δεν αρκούν για ένα μικρό διαμέρισμα. Για να φαίνεται μεγαλύτερος ο χώρος, πρέπει να φωτίσετε κάθε σκοτεινή γωνιά. Κάτι άλλο που πρέπει να θυμάστε είναι ότι το φως πρέπει να τοποθετείται λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες σας. Αν πρόκειται να ράψετε στη δεξιά γωνία, να ζωγραφίσετε στην αριστερή και να διαβάσετε στη μέση, χρειάζεστε τουλάχιστον 3 πηγές φωτός. Είναι καλύτερα να σχεδιάζετε αυτά τα πράγματα όταν κάνετε την ανακαίνιση γιατί δεν είναι καλή ιδέα να τοποθετείτε φωτιστικά δαπέδου σε μικρά διαμερίσματα: καταλαμβάνουν πολύ πολύτιμο χώρο.

οριζόντιες γραμμές

Όσο μικρότερο είναι το μέρος, τόσο περισσότερες κάθετες γραμμές θα πρέπει να υπάρχουν. Μπορεί να υπάρχουν μερικά οριζόντια έπιπλα (όπως ένας καναπές ή ένα κρεβάτι), αλλά όχι περισσότερα. Αλλά τα υπόλοιπα πρέπει να είναι κάθετα. Έτσι, αντί για κοντές κουρτίνες, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε μακριές που φτάνουν μέχρι το πάτωμα. Το χρώμα έχει επίσης σημασία: οι σχεδιαστές συμβουλεύουν να χρησιμοποιούν χρώματα που ταιριάζουν με τους τοίχους. Το ίδιο ισχύει και για τα φυτά: αγοράστε ψηλότερες και μεγαλύτερες γλάστρες.

έπιπλα από «βαριά» υλικά

Έπιπλα από γυαλί και άλλα διαφανή υλικά θα κάνουν τον χώρο σας να φαίνεται μεγαλύτερος. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ανακλαστικές επιφάνειες που θα κάνουν να φαίνεται ότι υπάρχουν πολλοί καθρέφτες. Το ίδιο ισχύει και για τα ανοιχτά ράφια, αλλά μόνο εάν υπάρχει χώρος μεταξύ των πραγμάτων στο ράφι. Διαφορετικά, η ευελιξία θα εξαφανιστεί. Επίσης, αγοράστε πράγματα φτιαγμένα σε πιο ανοιχτά χρώματα και όχι σε σκούρα.

τοίχοι και οροφή στο ίδιο χρώμα

Πειραματιστείτε με χρώματα και σχέδια. Μια εξαιρετική λύση για ένα μικρότερο διαμέρισμα είναι οι κάθετες γραμμές που κάνουν τους τοίχους να φαίνονται ψηλότερα. Παρεμπιπτόντως, μπορείτε να επιτύχετε το ίδιο αποτέλεσμα αν βάψετε την οροφή με ένα χρώμα που είναι λίγο πιο ανοιχτό από τον τοίχο. Επίσης, αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάτι σκούρο, θα πρέπει να είναι πιο κοντά στο χρώμα του πατώματος.

έπιπλα χωρίς πόδια

Τα έπιπλα με ψηλότερα πόδια φαίνονται σαν να επιπλέουν επειδή μπορείτε να δείτε καθαρά το πάτωμα από κάτω. Δίνει την εντύπωση ότι το δωμάτιο είναι μεγαλύτερο από ότι είναι στην πραγματικότητα.

μικροί καθρέφτες

Εάν το χωλ σας είναι στενό, μπορείτε να κρεμάσετε έναν καθρέφτη σε έναν από τους τοίχους που θα κάνει το δωμάτιο να φαίνεται πολύ μεγαλύτερο. Όταν επιλέγετε έναν καθρέφτη για το σαλόνι, θυμηθείτε έναν απλό κανόνα: κρεμάστε τον καθρέφτη μπροστά από το παράθυρο. Θα αντανακλά περισσότερο φως. Μην φοβάστε τους μεγάλους καθρέφτες. Θα το κάνουν να φαίνεται σαν να υπάρχει άλλο δωμάτιο πίσω τους.

η τηλεόραση βρίσκεται στο ύψος των ματιών ή χαμηλότερα

Όταν μιλάμε για μικρά διαμερίσματα, είναι καλύτερα να τοποθετείτε τις τηλεοράσεις πάνω από το επίπεδο των ματιών. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να την κρεμάσετε στον τοίχο. Για να παρακολουθήσετε κάτι, θα χρειαστεί να σηκώσετε το κεφάλι σας, έτσι ώστε οι τοίχοι να φαίνονται ψηλότεροι από ό,τι πραγματικά είναι. Εξάλλου, κάνοντας αυτό θα δημιουργήσετε χώρο κάτω από την τηλεόραση για να βάλετε κάτι άλλο εκεί.

- Διαφήμιση -