13 τάσεις διακόσμησης εσωτερικών χώρων που δεν φέρνουν τίποτα άλλο εκτός από προβλήματα

Στα περιοδικά, τα σπίτια και τα διαμερίσματα φαίνονται πάντα τέλεια. Πολλοί άνθρωποι εμπνέονται από τις εικόνες και προσπαθούν να εφαρμόσουν αυτές τις ιδέες στο δικό τους σπίτι. Και όταν το κάνουν, ανακαλύπτουν τα προβλήματα για τα οποία συνήθως δεν μιλούν οι σχεδιαστές. Το ότι υπάρχουν στα περιοδικά δεν σημαίνει ότι μπορεί να ταιριάξει σε κάθε σπίτι και σε κάθε στυλ! Θα σας παρουσιάσω λοιπόν 13 τάσεις διακόσμησης εσωτερικών χώρων που δεν φέρνουν τίποτα άλλο εκτός από προβλήματα!

- Διαφήμιση -

χαλιά με μακριές ίνες

Τα χαλιά με μακριές ίνες σκονίζονται πολύ, επομένως πρέπει να καθαρίζονται πιο συχνά. Τα κατοικίδια αγαπούν πραγματικά αυτά τα χαλιά. Ένα μεγάλο μειονέκτημα είναι ότι οι ίνες γίνονται πραγματικά επίπεδες με την πάροδο του χρόνου. Έτσι το χαλί δεν φαίνεται σε καλή κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η ηλεκτρική σκούπα μπορεί να βοηθήσει, αλλά όχι για πολύ.

πόρτα σε κάθε δωμάτιο

Δεν χρειάζεται κάθε δωμάτιο να έχει πόρτα. Οι πόρτες καταλαμβάνουν πολύ χώρο, συνήθως μια ολόκληρη γωνία. Θα πρέπει επίσης να είστε προσεκτικοί με τις πόρτες σε στενούς διαδρόμους. Εάν μπορείτε να αποφύγετε να έχετε μια πόρτα, για παράδειγμα, στο σαλόνι ή την κουζίνα, είναι καλύτερα να το κάνετε. Μια φθηνή εναλλακτική είναι μια κουρτίνα ή μια πτυσσόμενη πόρτα.

γυάλινο τραπέζι

Το γυαλί θα έχει πάντα λεκέδες που δεν αφαιρούνται εύκολα. Ένα γυάλινο τραπέζι είναι ενοχλητικό γιατί όσο και να το καθαρίζεις, πάντα υπάρχουν κάποιοι λεκέδες που είναι ορατοί σε συγκεκριμένες συνθήκες φωτός και φαίνεται πάντα βρώμικο. Δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγετε γρατσουνιές ή άλλα σημάδια. Και είναι ιδιαίτερα ορατά σε μια σκοτεινή επιφάνεια. Επιπλέον τα γυάλινα τραπέζια δεν είναι τόσο ήσυχα. Εάν χρησιμοποιείτε σουβέρ και χαρτοπετσέτες κάτω από τα φλιτζάνια και τα πιάτα, μπορείτε να αποφύγετε τους δυνατούς θορύβους. Επιπλέον οι υψηλές θερμοκρασίες ή η ξαφνική ζημιά μπορεί να κάνουν το γυαλί να σπάσει σε χίλια κομμάτια. Και αυτό μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή.

μακριές κουρτίνες

Κάποιο ύφασμα στο πάτωμα μπορεί να δημιουργήσει το αποτέλεσμα του ελεγχόμενου χάους, το οποίο είναι υπέροχο. Αυτές οι κουρτίνες είναι καλές για μη τυποποιημένα παράθυρα και κρύβουν επίσης ατέλειες στο πάτωμα. Αλλά δεν είναι πρακτικές γιατί λερώνονται γρήγορα και πρέπει να καθαρίζονται πιο συχνά σε ένα σπίτι με κατοικίδια ή παιδιά. Εξάλλου, οι κουρτίνες κάνουν τα μικρά δωμάτια να φαίνονται ακόμη πιο μικρά, και αν υπάρχουν έπιπλα κοντά στα παράθυρα, δεν είναι καλή ιδέα.

νεροχύτης δίπλα στο παράθυρο

Το πλύσιμο των πιάτων απολαμβάνοντας τη θέα από το παράθυρο είναι μια υπέροχη ιδέα. Αλλά τα σχόλια από ανθρώπους που σχεδίασαν τα διαμερίσματά τους έτσι λένε ότι υπάρχουν πιτσιλιές στο παράθυρο που πρέπει να καθαρίζονται συνεχώς. Εξάλλου, πολλοί βάζουν τον κάδο απορριμμάτων κάτω από τον νεροχύτη και υπάρχουν καλοριφέρ κάτω από τα παράθυρα. Έτσι, μπορεί να υπάρχουν κάποιες δυσάρεστες μυρωδιές.

λευκά έπιπλα

Τα λευκά έπιπλα φαίνονται υπέροχα, αλλά με τον καιρό οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι αυτά τα έπιπλα πρέπει να καθαρίζονται συνεχώς. Εναλλακτικά, οι σχεδιαστές προτείνουν τη σκούρου μπλε ή σκούρο πράσινο χρώμα που δημιουργούν μια καλή ατμόσφαιρα και δεν απαιτούν τόσο συχνό καθάρισμα. Παρεμπιπτόντως, το ολόλευκο σχέδιο δεν είναι τόσο ενδιαφέρον όσο ένα σχέδιο με έντονο χρώμα.

νεροχύτης από τεχνητή πέτρα

Οι νεροχύτες από τεχνητή πέτρα φαίνονται καλύτεροι από τους συνηθισμένους νεροχύτες από ανοξείδωτο χάλυβα. Απορροφούν τον ήχο του νερού που ρέει. Αλλά για να τους φροντίσετε σωστά, χρειάζεστε ειδικά προϊόντα καθαρισμού. Εξάλλου, οι ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας είναι κακές για αυτό και δεν μπορείτε να βάλετε βαριά αντικείμενα σε αυτό. Υπήρξαν πολλά παράπονα για το ότι ο πάτος τους απλώς πέφτει.

όρθια μπανιέρα

Αυτές οι ελίτ μπανιέρες απαιτούν πολύ χώρο και ιδιαίτερο σχεδιασμό. Θα πρέπει να καταλάβετε ότι θα πρέπει να κάθεστε ή να ξαπλώσετε σε αυτές τις μπανιέρες. Και αν θέλετε να κάνετε ντους όρθιοι, θα χρειαστείτε μια κουρτίνα γύρω από ολόκληρη την μπανιέρα για να αποτρέψετε τη διαρροή του νερού.

τοίχοι από μαυροπίνακα

Είναι μια πραγματικά μοντέρνα ιδέα να φτιάξετε τοίχους από μαυροπίνακα. Αλλά όταν τους χρησιμοποιείτε τακτικά, υπάρχει πολλή σκόνη κιμωλίας στο πάτωμα και γύρω από ολόκληρο το σπίτι. Και αν αποφασίσετε να ανακαινίσετε το διαμέρισμα και να αλλάξετε το χρώμα του τοίχου, θα ανακαλύψετε ότι αυτοί οι τοίχοι είναι δύσκολο να τους βάψετε με διαφορετικό χρώμα.

γυάλινη πόρτα ντουζιέρας

Εάν δεν προσέχετε καλά τις συρόμενες γυάλινες πόρτες, μπορεί να αναπτυχθεί μούχλα και μύκητας που θα χρειαστεί πολλή δουλειά για να αφαιρεθούν. Επίσης, το τζάμι θα είναι πάντα θολό αν δεν χρησιμοποιείτε ειδικά καθαριστικά. Είναι λοιπόν αρκετά δύσκολο να πλύνεις το γυαλί και όλα τα μεταλλικά μέρη της ντουζιέρας, με αποτέλεσμα να είναι πάντα υγρά και μουχλιασμένα.

οικιακές συσκευές με καθρέφτη

Οι οικιακές συσκευές με καθρέφτη φαίνονται υπέροχες και κάνουν να φαίνεται σαν ο χώρος σας να είναι μεγαλύτερος, κάτι που είναι σημαντικό για κουζίνες που είναι μικρές. Αλλά το πλύσιμο αυτής της συσκευής είναι πολύ πιο δύσκολο γιατί μοιάζει περισσότερο με έναν κανονικό καθρέφτη.

πόρτες με τζάμι

Το κύριο πλεονέκτημα του γυαλιού είναι να κάνει τον χώρο οπτικά μεγαλύτερο αυξάνοντας την ποσότητα φωτός στο δωμάτιο. Οι γυάλινες πόρτες απαιτούν πολλή προσοχή γιατί κάθε είδους βρωμιά και δακτυλικά αποτυπώματα είναι εύκολα ορατά πάνω τους.

νεροχύτης πάνω από το πλυντήριο

Αυτή η λύση έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Το καλό είναι ότι εξοικονομεί πολύ χώρο όχι μόνο στο μπάνιο αλλά γενικά γιατί πολλοί πρέπει να βάζουν πλυντήρια στην κουζίνα τους. Επίσης, αυτοί οι νεροχύτες δεν είναι ποτέ πολύ βαθείς και χρειάζεστε ειδικές βρύσες για αυτούς. Επίσης, δεν είναι πολύ άνετο για κοντούς ανθρώπους. Αν όμως δεν είσαι πολύ ψηλός, όταν πλένεις τα χέρια σου, το νερό μπορεί απλώς να κυλήσει στα μπράτσα σου και στο πάτωμα.

- Διαφήμιση -