12 υπέροχες ιδέες για να διακοσμήσετε το σπίτι και τον κήπο σας με pampas grass

Έχετε δει ποτέ γρασίδι pampas; Το φυτό, γνωστό και με το επιστημονικό όνομα Cortaderia selloana, είναι πανέμορφο. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που είναι μια από τις μεγαλύτερες τάσεις στη διακόσμηση του σπιτιού. Χρησιμοποιήστε το ως πηγή έμπνευσης για το σπίτι και τον κήπο σας και φτιάξτε πανέμορφες διακοσμήσεις. Θα σας παρουσιάσω 12 υπέροχες ιδέες για να διακοσμήσετε το σπίτι και τον κήπο σας με pampas grass!

- Διαφήμιση -

Η διακόσμηση κάνει την ατμόσφαιρα σε ένα διαμέρισμα ξεχωριστή, ζεστή και μοναδική. Τα διακοσμητικά με γρασίδι pampas είναι μια υπέροχη ιδέα γιατί είναι ανθεκτικά, ευέλικτα και δίνουν στην ατμόσφαιρα σε κάθε δωμάτιο μια άτυπη φυσικότητα. Ταιριάζουν καλύτερα σε διαμερίσματα επιπλωμένα σε σκανδιναβικό, εξοχικό ή boho στυλ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η διακόσμηση με γρασίδι pampas στο μινιμαλιστικό σαλόνι σας δεν μπορεί να γίνει εντυπωσιακή. Τολμήστε να πειραματιστείτε για να βάλετε το αφράτο διακοσμητικό γρασίδι στη διακόσμηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το γρασίδι Pampas είναι κατάλληλο για κάθε δωμάτιο! Στο σαλόνι, το υπνοδωμάτιο, την κουζίνα ή το διάδρομο θα δημιουργήσει μια φιλόξενη και όμορφη ατμόσφαιρα. Στη συρταριέρα, στη γωνία ή στο τραπεζάκι του σαλονιού, το αφράτο διακοσμητικό γρασίδι μαγνητίζει τα βλέμματα και μπορεί επίσης να συνδυαστεί εύκολα με άλλα αξεσουάρ σπιτιού. Τα λεπτά φύλλα απλώς αποπνέουν μια αίσθηση ηρεμίας και άνεσης, γεγονός που κάνει το γρασίδι μια υπέροχη διακόσμηση για την κρεβατοκάμαρα. Αλλά ακόμα και στο μπάνιο θα δημιουργήσει μια αριστοκρατική boho ατμόσφαιρα.

Το γρασίδι Pampas είναι ένα αρκετά ανθεκτικό φυτό που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα. Προτιμά περιοχές με ήπιο κλίμα, όπου ευδοκιμεί στους περισσότερους τύπους εδάφους, αν και προτιμά ελαφρά αμμώδη εδάφη με καλή στράγγιση. Φυτεύουμε το γρασίδι Πάμπας σε ηλιόλουστα σημεία του κήπου μας, όπου θα έχει καλή ανάπτυξη και πλούσια ανθοφορία. Μπορεί να αναπτυχθεί σε ημισκιερές θέσεις, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση μας δίνει λιγότερη ανθοφορία. Το γρασίδι Pampas είναι ευαίσθητο στις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού και στους δυνατούς ανέμους, γι’ αυτό φροντίζουμε να το τοποθετούμε σε προστατευμένα μέρη. Αν και δεν είναι πολύ συνηθισμένο, το γρασίδι Pampas μπορεί να φυτευτεί σε γλάστρα ή ζαρντινιέρα. Επιλέγουμε αρκετά μεγάλες γλάστρες για να αναπτυχθεί το φυτό και τις τοποθετούμε σε ένα μπαλκόνι που βλέπει δυτικά ή νότια.

Το γρασίδι Pampas έχει μέτριες απαιτήσεις σε νερό, καθώς έχει καλά ανεπτυγμένο ριζικό σύστημα. Ποτίζετε μία φορά την εβδομάδα την άνοιξη και το φθινόπωρο και οπωσδήποτε 2-3 φορές την εβδομάδα την καλοκαιρινή περίοδο που επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες. Για τη λίπανση του χόρτου Pampas, προσθέτουμε πλήρες κοκκώδες λίπασμα τρεις φορές το χρόνο, αρχές άνοιξης, αρχές καλοκαιριού και αρχές φθινοπώρου, για να εξασφαλίσουμε ικανοποιητική ανάπτυξη και ανθοφορία. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι αρκετά ανθεκτικό φυτό και δεν προσβάλλεται εύκολα από έντομα και μυκητιακές ασθένειες, επομένως δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προστασία.

Το κλάδεμα του χόρτου Πάμπας γίνεται κάθε χρόνο στο τέλος του χειμώνα σε ύψος περίπου 20 εκατοστών από το έδαφος. Στο κλάδεμα αφαιρούμε και όλους τους ξερούς βλαστούς του φυτού. Αν το γρασίδι Πάμπας δεν έχει κλαδευτεί αρκετά χρόνια, κλαδεύουμε ακόμα πιο χαμηλά στα 5-10 εκατοστά από το έδαφος για να ανανεώσει τη βλάστησή του και να μας δώσει πλούσια ανάπτυξη και ανθοφορία. Ο πολλαπλασιασμός του χόρτου Πάμπας μπορεί να γίνει με σπόρο, αλλά κυρίως με ριζώματα.

Τα κομμένα μακριά άνθη του γρασιδιού Pampas που ξεπερνούν το ένα μέτρο έχουν σημαντική διακοσμητική αξία, καθώς μπορούν να διατηρηθούν σε βάζο για αρκετούς μήνες.

- Διαφήμιση -