20 μοναδικές ιδέες για να διαμορφώσετε τον κήπο και την αυλή σας με φυτά και λουλούδια

Οι συνδυασμοί φυτών και λουλουδιών με τις γλάστρες που θα χρησιμοποιήσετε και η τοποθέτηση του καθενός στην πιο κατάλληλη θέση, ανάλογα με το μέγεθος και τον γενικό σχεδιασμό ενός κήπου είναι από τα πιο βασικά στοιχεία για την επιτυχημένη διακόσμηση του κήπου. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για να δημιουργήσετε μία κομψή και όμορφη εικόνα στον κήπο σας! Θα σας παρουσιάσω 20 μοναδικές ιδέες για να διαμορφώσετε τον κήπο σας με φυτά και λουλούδια!

- Διαφήμιση -

Οι σκάλες είναι ιδανικό μέρος για να διακοσμήσετε με φυτά και λουλούδια σε κάθε είδους γλάστρες και σε μεγέθη ανάλογα με την αντίστοιχη σκάλα. Φροντίστε πάντα τα φυτά να μην εμποδίζουν την πρόσβαση στο σημείο, χρησιμοποιήστε μικρές ή μεγαλύτερες σκάλες που υπάρχουν έξω από το σπίτι για να δημιουργήσετε έναν μικρό… κήπο εκεί.

Όπου πιστεύετε ότι ταιριάζει καλύτερα, ανάλογα με το συνολικό σχέδιο του κήπου σας, ακόμα και σε ένα παλιό τραπέζι με το οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε μια vintage γωνιά, μπορείτε να συγκεντρώσετε μικρά και μεγαλύτερα πήλινα δοχεία με κάκτους ή παχύφυτα.
Ανήκουν και τα δύο στα πιο ανθεκτικά φυτά, δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα και η ατελείωτη ποικιλία του είδους τους μπορεί να δημιουργήσει μια πολύ εντυπωσιακή «συλλογή».

Τα τενεκεδάκια και τα μεγάλα κουτάκια φαγητού όπως λάδι, τυρί κ.λπ. μπορούν να μετατραπούν σε εξαιρετικές γλάστρες για κάθε είδους πολυετή ή εποχιακά καλλωπιστικά ή πολύ ανθεκτικά φυτά όπως κάκτοι και παχύφυτα. Ακόμα κι αν δεν τα πάτε καλά στο βάψιμο, μπορείτε απλά να τα βάψετε σε έντονες αποχρώσεις και να τα τοποθετήσετε σε ένα σημείο.

Εάν έχετε ή μπορείτε να βρείτε ένα παλιό ποδήλατο, μετατρέψτε το στο κέντρο του κήπου σας. Πλαισιώστε το με ψάθινες γλάστρες ή καλάθια και μερικές ακόμη γλάστρες, αφού το βάψετε σε έντονη απόχρωση.

Το χρώμα είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία στη διαμόρφωση και διακόσμηση των εξωτερικών χώρων. Τοποθετήστε σε πολύχρωμες και έντονα χρωματισμένες γλάστρες, ειδικά τα πολυετή και πράσινα φυτά χωρίς λουλούδια, ώστε ο κήπος σας όλο το χρόνο να μην είναι… μουντός.

- Διαφήμιση -