11 λάθη στη διακόσμηση του σπιτιού που το κάνουν να φαίνεται άβολο και ανοργάνωτο

Η διακόσμηση του σπιτιού δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Μπορεί να έχουμε αρχικά κάποια πράγματα στο μυαλό μας αλλά στην συνέχεια όλα αυτά να αλλάξουν με τις διάφορες προσθήκες αντικειμένων που μπορούμε να κάνουμε. Αυτό δεν είναι πάντα κακό αλλά όπως και να έχει μπορεί να κάνουμε λάθη, τα οποία σίγουρα θα επηρεάσουν την εικόνα του σπιτιού μας. Σίγουρα δίνουμε μεγάλη προσοχή στην διακόσμηση του σπιτιού. Η διακόσμηση που έχουμε στους εσωτερικούς αλλά και στους εξωτερικούς χώρους, είναι σε θέση να κάνει το σπίτι μας να δείχνει λιγότερο ή περισσότερο φιλόξενο. Επίσης φανερώνει πολλά πράγματα για την προσωπικότητα και το γούστο μας. Κάθε σπίτι έχει την δική του διακόσμηση και το προσωπικό στοιχείο εκείνου που μένει σε αυτό. Παρόλα αυτά υπάρχουν μερικοί γενικοί κανόνες διακόσμησης σπιτιού που όλοι πρέπει να ακολουθούμε, έτσι ώστε το σπίτι μας εκτός από όμορφο να είναι και πρακτικό. Στην διακόσμηση σπιτιού υπάρχουν λάθη που κάνουν το σπίτι άβολο και δυστυχώς οι περισσότεροι από εμάς τα έχουμε κάνει. Θα σας παρουσιάσω 11 λάθη στη διακόσμηση του σπιτιού που το κάνουν να φαίνεται άβολο και ανοργάνωτο!

- Διαφήμιση -

παίρνουμε ηλεκτρικές συσκευές για το σπίτι χωρίς πρώτα να μετρήσουμε τις διαστάσεις

Κάποια στιγμή θα χρειαστεί να αγοράσετε μία νέα ηλεκτρική συσκευή για το σπίτι σας. Οι ηλεκτρικές συσκευές θα πρέπει να είναι πρακτικές και φυσικά μοντέρνες για να ταιριάξουν με την διακόσμηση του υπόλοιπου χώρου. Κι ενώ δίνετε σημασία σε αυτά τα χαρακτηριστικά σχεδόν κανείς δεν δίνει σημασία στις διαστάσεις της ηλεκτρικής συσκευής. Οι διαστάσεις τους όμως θα πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που θα μας απασχολήσει. Θα πρέπει λοιπόν προτού καταλήξουμε στην ηλεκτρική συσκευή που θα αγοράσουμε να μετρήσουμε τις διαστάσεις στο σημείο που θέλουμε να την τοποθετήσουμε.

Έτσι θα βρούμε μία ηλεκτρική συσκευή που ταιριάζει με τις συγκεκριμένες διαστάσεις και θα είμαστε σίγουροι ότι δε θα βρεθούμε προ εκπλήξεως με μία ηλεκτρική συσκευή που είναι πολύ μικρή ή πολύ μεγάλη για το συγκεκριμένο σημείο.

έχουμε μόνο μία πηγή φωτός

Πολλά σπίτια δεν έχουν φώτα εσωτερικού χώρου. Ο χώρος του σπιτιού τους φωτίζεται μόνο από τα φώτα που κάθε σπίτι έχει στο ταβάνι. Αυτό όμως είναι λάθος. Τις περισσότερες φορές ο χώρος δεν φωτίζεται αρκετά με αποτέλεσμα να κάνει τα δωμάτια να μοιάζουν μικρότερα. Επιλέξτε λοιπόν φώτα εσωτερικού χώρου για να δείξετε το πραγματικό μέγεθος του σπιτιού σας. Επίσης, είναι σημαντικό να επιλέγετε φώτα σε απαλές λευκές αποχρώσεις γιατί τα κίτρινα φώτα ή τα led, είναι κουραστικά για τα μάτια και για την ψυχολογία σας.

αγοράζετε όλα τα έπιπλα ταυτοχρόνως από το ίδιο μαγαζί

Η αλήθεια είναι πως όταν κάνουμε ανακαίνιση ανυπομονούμε να την τελειώσουμε και να δούμε το τελικό αποτέλεσμα. Όμως η βιασύνη πολλές φορές μας οδηγεί σε προχειροδουλειές. Αν αγοράσετε όλα τα έπιπλα από το ίδιο μαγαζί πολύ πιθανό είναι να επιλέξετε τα λάθος έπιπλα. Σύμφωνα με τους διακοσμητές η σωστή διακόσμηση είναι αρχικά να αγοράσεις τα βασικά σας έπιπλα. Τα υπόλοιπα πρέπει να αγοραστούν σταδιακά, ύστερα από έρευνα αγοράς. Έτσι θα έχετε σίγουρα τα έπιπλα που πραγματικά σου ταιριάζουν και δεν θα κάνετε σπασμωδικές κινήσεις που θα τις μετανιώσετε λίγο καιρό αργότερα.

αγοράζετε πολλά διακοσμητικά χώρου

Σίγουρα τα διακοσμητικά χώρου χρειάζονται αφού δίνουν στο σπίτι μία μοντέρνα και διαφορετική νότα. Επίσης με τα αγαπημένα σου διακοσμητικά χώρου, δίνεις στο σπίτι και την προσωπική σου πινελιά. Παρόλα αυτά πολλοί από εμάς το παρατραβάμε με τα διακοσμητικά χώρου. Γεμίζουμε τους τοίχους με κάδρα, τα τραπέζια με λουλούδια, βάζα και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Από ένα σημείο και μετά το σπίτι μας δείχνει πολύ φορτωμένο και χάνει την φινέτσα του. Άσε που αποκλείεται όλα αυτά τα διακοσμητικά να ταιριάζουν μεταξύ τους, οπότε είναι και κακόγουστο.

υπερυψωμένα κρεβάτια για τα παιδιά

Δεν είναι λίγοι οι γονείς που επιλέγουν υπερυψωμένα κρεβάτια για τα παιδιά τους. Δε το κάνουν με κακή πρόθεση, απλά θεωρούν πως είναι απλά ένα κρεβάτι και δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο ύψος του. Όμως θα πρέπει το παιδικό κρεβάτι να είναι ίσα με το έδαφος. Με αυτόν τον τρόπο το παιδί θα μπορεί να ξαπλώνει και να σηκώνετε πιο εύκολα. Δεν θα σας έχει ανάγκη όταν μερικές φορές μέσα στο βράδυ ξυπνάει και θέλει να πάει τουαλέτα. Γιατί ακόμη κι αν το παιδί φτάνει να κατέβει, μην ξεχνάτε ότι είναι παιδί και πολλές φορές το τρομάζουν και τα πιο απλά πράγματα.

λάθος έπιπλα στην κουζίνα

Και το θέμα των διαστάσεων έρχεται και πάλι στην συζήτησή μας, αλλά αυτή τη φορά αφορά τα έπιπλα. Όλοι κοιτάζουν την εμφάνιση των επίπλων αλλά σχεδόν κανείς δεν σκέφτεται να μετρήσει τις ριμάδες τις διαστάσεις. Και αυτό μπορεί να κάνει την κουζίνα σας πολύ άβολη. Γιατί αυτός ο καινούριος απορροφητήρας που είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας και μοιάζει πραγματικά με κομψοτέχνημα είναι υπέροχος. Όμως τι να τον κάνεις όταν κουτουλάς το κεφάλι σου κάθε φορά που πας να μαγειρέψεις και κάνεις απότομη κίνηση πάνω από την κατσαρόλα;

τα έπιπλα της κουζίνας δεν έχουν το σωστό ύψος

Αυτό σε μερικές περιπτώσεις δεν είναι στο χέρι μας να το αλλάξουμε, διότι μένουμε σε σπίτι με ενοίκιο ή δεν έχουμε τα λεφτά να ανακαινίσουμε την κουζίνα μας. Αν όμως ετοιμάζεσαι να μετακομίσεις στο δικό σου σπίτι και θες να τα κάνεις όλα σωστά, άκου κι αυτό. Τα έπιπλα της κουζίνας, όπως τα ντουλάπια και ο πάγκος της, πρέπει να είναι στο κατάλληλο ύψος για το ύψος σου. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείς να μαγειρεύεις ή να καθαρίζεις άνετα, χωρίς να προκαλείς πρόβλημα στην μέση σου.

τοποθετείτε τα εργαλεία της κουζίνας ανάλογα το γούστο σας και όχι ανάλογα την πρακτικότητά τους

Η σωστή οργάνωση της κουζίνας σημαίνει ότι το κάθε σκεύος πρέπει να βρίσκεται στο σημείο που σας βολεύει περισσότερο όταν μαγειρεύετε. Για παράδειγμα, αν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος έχετε ανάγκη την πετσέτα για τα χέρια και αυτή η πετσέτα βρίσκεται στην άλλη άκρη του πάγκου, τότε σίγουρα αυτό θα σας κάνει να ξοδέψετε χρόνο και ενέργεια χωρίς λόγο. Τα σκεύη της κουζίνας λοιπόν πρέπει να βρίσκονται κοντά σας όταν μαγειρεύετε. Και φυσικά, θα πρέπει το κάθε σκεύος να βρίσκεται πιο μέσα ή πιο έξω στα ντουλάπια, ανάλογα με το πόσο συχνά το χρησιμοποιείτε. Τις κατσαρόλες που χρησιμοποιείτε συχνά τις έχετε έξω έξω και χαμηλά για να έχετε πρόσβαση εύκολα.

τα πλακάκια της κουζίνας είναι πολύ σκούρα ή έχουν πολλά σχέδια

Στην κουζίνα ταιριάζουν οι ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις. Οπότε αν θέλετε η ψυχολογία σας να είναι καλή καθώς μαγειρεύετε, επιλέξτε ανοιχτόχρωμα πλακάκια. Επίσης είναι πολύ σημαντικό τα πλακάκια να ταιριάζουν στα χρώματα του πάγκου σας.

τα ντουλάπια δεν είναι αρκετά μεγάλα

Τα πρακτικά ντουλάπια της κουζίνας είναι τα ντουλάπια που ακουμπούν το ταβάνι. Με αυτόν τον τρόπο όλος αυτός ο χώρος δεν πηγαίνει χαμένος. Και δεν χρειάζεται να ξοδεύετε πολύ χρόνο για να καθαρίσετε τα ντουλάπια σας κάθε τρεις και λίγο, όταν πιάνουν σκόνη από πάνω.

δεν έχετε φροντίσει το μπάνιο σας να είναι ασφαλές

Τώρα είστε πάνω στο άνθος της ηλικίας σας και δεν έχετε ανάγκη πιθανότατα αυτά τα μέτρα προστασίας. Παρόλα αυτά αν θέλετε να μείνετε σε αυτό το σπίτι για πάντα, θα πρέπει να τοποθετήσετε περισσότερες λαβές έτσι ώστε το μπάνιο να είναι χρηστικό και αφού γεράσετε.

- Διαφήμιση -