Αλλαγές που χρειάζεται να κάνετε στο σπίτι με τον ερχομό του φθινοπώρου

Το καλοκαίρι σιγά σιγά φεύγει, δίνοντας τη θέση του στα ζεστά χρώματα και τη μαγευτική ατμόσφαιρα του φθινοπώρου…Η μετάβαση αυτή από τη μία εποχή στην άλλη προσφέρει την ιδανική ευκαιρία για να ανανεώσετε το σπίτι σας, εναρμονίζοντάς το με τις αλλαγές που γίνονται στη φύση!

- Διαφήμιση -

Σε αυτό το άρθρο λοιπόν, θα δούμε όλες εκείνες τις μικρές και μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται να κάνετε στο χώρο σας, ώστε να δημιουργήσετε μία υπέροχη φθινοπωρινή ατμόσφαιρα που θα σας κάνει να νιώθετε άνεση και ζεστασιά. Πάμε να τις δούμε!

Ανανεώστε τις ηλεκτρικές σας συσκευές

Το φθινόπωρο σηματοδοτεί μία νέα αρχή, γι’ αυτό είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να κάνετε μία ανανέωση στις ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού σας. Άλλωστε, τώρα που αλλάζει η εποχή και οι θερμοκρασίες πέφτουν, θα περνάτε όλο και περισσότερο χρόνο μέσα στο σπίτι σας, οπότε η λειτουργικότητα που προσφέρουν συσκευές, όπως η τηλεόραση, το ψυγείο, και το κλιματιστικό είναι πολύ σημαντικές!

Άλλος ένας λόγος για τον οποίο θα πρέπει να σκεφτείτε να αλλάξετε ηλεκτρικές συσκευές είναι η εξοικονόμηση ενέργειας -επιλέγοντας ηλεκτρικές συσκευές ανώτερης ενεργειακής κλάσης, όχι μόνο εξοικονομείτε ενέργεια, αλλά προστατεύετε και το περιβάλλον. Οπότε, είτε έχετε ηλεκτρικές συσκευές που χρειάζονται επισκευή για να γίνουν σαν καινούργιες, είτε χρειάζεστε νέες, τώρα είναι η στιγμή για να αναλάβετε δράση! Υπάρχουν πολλά online shops, όπου μπορείτε να προμηθευτείτε ηλεκτρικές συσκευές, όπως το κατάστημα τεχνολογίας You, sites όπως ο Douleutaras για να τις επισκευάσετε, αλλά και πολλά σημεία ανακύκλωσης, όπου μπορείτε να ανακυκλώσετε τις παλιές σας συσκευές. 

Αντλήστε έμπνευση από τη φύση

Το φθινόπωρο, τα χρώματα που επικρατούν στη φύση είναι πανέμορφα, οπότε γιατί να μην τα φέρετε και μέσα στο σπίτι σας, ώστε να δημιουργήσετε μια ατμόσφαιρα που αποπνέει ζεστασιά; Η παλέτα χρωμάτων του φθινοπώρου περιλαμβάνει θερμά χρώματα, όπως οι τόνοι του πορτοκαλί, η ώχρα, το καφέ και το κόκκινο. Μπορείτε λοιπόν να διακοσμήσετε το σπίτι σας με ριχτάρια, μαξιλάρια, τραπεζομάντηλα, κουρτίνες, πίνακες και κεριά στα χρώματα αυτά, δημιουργώντας μία σύνδεση μεταξύ εξωτερικού και εσωτερικού χώρου.

Κάτι άλλο που μπορείτε να εντάξετε στη διακόσμηση του σπιτιού σας είναι και τα αποξηραμένα λουλούδια και φύλλα, τα οποία ταιριάζουν μοναδικά με τη φθινοπωρινή ατμόσφαιρα. Μπορείτε είτε να τα προμηθευτείτε έτοιμα, είτε να τα βρείτε απευθείας στη φύση. Βάλτε σε βάζα μερικά κίτρινα και πορτοκαλί φύλλα που υπάρχουν παντού την εποχή αυτή ή δημιουργήστε συνθέσεις με αποξηραμένα λουλούδια, αποξηραμένα φρούτα και στικ κανέλας!

Αλλάξτε τα υφάσματα

Όπως αλλάζετε τα ρούχα σας το φθινόπωρο, φορώντας πιο βαριά υφάσματα και πιο ζεστά χρώματα, έτσι θα πρέπει να αλλάξετε και τα υφάσματα που υπάρχουν στο σπίτι. Αντικαταστήστε τα ανοιχτόχρωμα ριχτάρια με σκουρόχρωμα, τις ελαφριές κουρτίνες με πιο βαριές και στρώστε χαλιά σε φθινοπωρινά χρώματα. Έτσι, ο χώρος σας θα αποκτήσει αμέσως φθινοπωρινό αέρα!

Κατά τη διαδικασία αυτή, μην ξεχάσετε και το υπνοδωμάτιό σας -είναι ο χώρος που ξεκινάτε και τελειώνετε την ημέρα σας, οπότε θα πρέπει και σε αυτό να επικρατεί cozy ατμόσφαιρα. Για το δωμάτιο αυτό, μπορείτε να επιλέξετε σεντόνια και κουβέρτες σε πορτοκαλί και ζεστούς μπεζ τόνους, να το διακοσμήσετε με φωτάκια και αποξηραμένα λουλούδια, αλλά και να τοποθετήσετε κεριά με φθινοπωρινά αρώματα, όπως η βανίλια, το πορτοκάλι, η κανέλα και η κολοκύθα!

Μεταμορφώστε την τραπεζαρία σας 

Η τραπεζαρία δεν εξυπηρετεί μόνο λειτουργικούς σκοπούς, αλλά και αισθητικούς, αφού μπορεί να μετατραπεί σε ένα από τα πιο κεντρικά διακοσμητικά στοιχεία του χώρου. Ίσως συνηθίζετε να διακοσμείτε την τραπεζαρία σας μόνο όταν περιμένετε καλεσμένους ή σε γιορτές, όμως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε! 

Η τραπεζαρία σας μπορεί να είναι όμορφα διακοσμημένη σε καθημερινή βάση, ανάλογα με την εποχή, οπότε το φθινόπωρο μπορείτε να τη διακοσμήσετε με μία κεντρική σύνθεση από κεριά και αποξηραμένα λουλούδια. Όσο για τα σερβίτσια σας, μπορείτε να αντικαταστήσετε αυτά που χρησιμοποιείτε συνήθως με νέα, φθινοπωρινά κομμάτια και να τα τοποθετήσετε πάνω σε σουπλά με φθινοπωρινά μοτίβα. Έτσι, η τραπεζαρία σας θα μεταμορφωθεί σε ένα φθινοπωρινό έργο τέχνης! 

Κάνοντας μερικές απλές αλλαγές και προσαρμογές, μπορείτε να ανανεώσετε το σπίτι σας, ώστε να αντανακλά τις αλλαγές που συμβαίνουν στη φύση, δημιουργώντας μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Μην ξεχνάτε όμως, ότι για να νιώθετε άνετα στο χώρο σας θα πρέπει να τον διαμορφώσετε σύμφωνα με το προσωπικό σας γούστο, οπότε αφήστε ελεύθερη τη φαντασία σας και αγκαλιάστε τη δημιουργικότητά σας. Το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα μοναδικό! 

- Διαφήμιση -