15 υπέροχες ιδέες για να διακοσμήσετε το σπίτι και τον κήπο σας με ένα τροπικό φυτό, τη βρομέλια

Οι βρoμέλιες είναι ένα από τα καλύτερα τροπικά φυτά για να καλλιεργήσετε στη γλάστρα και στον κήπο σας. Είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμα, ανέχονται ποικίλα οικιακά περιβάλλοντα. Ακολουθώντας μερικές βασικές τεχνικές, μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτά τα όμορφα και έντονα χρωματιστά φυτά να ευδοκιμούν και να ανθίζουν για τα επόμενα χρόνια. Προσθέστε μια εξωτική πινελιά και τροπικές εικόνες στο σπίτι σας με τα υπέροχα και μοναδικά φυτά της βρομέλιας. Σχεδόν όλες οι βρομέλιες είναι εγγενείς σε τροπικά κλίματα. Ο αρχικός τους βιότοπος είναι υγρός και αναπτύσσονται σε σκιερά δασικά εδάφη ή προσκολλημένα σε δέντρα. Αυτό σημαίνει ότι οι βρομέλιες είναι προσαρμοσμένες για ζεστά, υγρά, σκιερά κλίματα. Εάν ζείτε σε μια περιοχή που δεν θα έχει κρύο έξω, μπορείτε να φυτέψετε με ασφάλεια τη βρομέλια σας έξω. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι έχετε έναν χώρο που δεν θα εκθέτει τη βρομέλια σας σε μεγάλες ποσότητες απευθείας ηλιακού φωτός. Μία βρομέλια μπορεί να παρουσιάσει έγκαυμα φύλλων εάν εκτεθεί σε πολύ άμεσο φως. Διαφορετικές ποικιλίες έχουν διαφορετικές ανοχές στην έκθεση στον ήλιο. Θα σας παρουσιάσω 15 υπέροχες ιδέες για να διακοσμήσετε το σπίτι και τον κήπο σας με ένα τροπικό φυτό, τη βρομέλια!

- Διαφήμιση -

Συμβουλές φροντίδας της βρομέλιας

Τα φυτά της βρομέλιας απαιτούν διαφορετικό είδος φροντίδας, αλλά είναι αρκετά εύκολη και εφικτή η καλλιέργειά της ακόμη και για αρχάριους. Μην πανικοβάλλεστε γιατί σας έχουμε όλες τις συμβουλές για το πώς να τη φροντίζετε. Από την απαίτηση του ηλιακού φωτός μέχρι τα κοινά προβλήματα και τις λύσεις τους.

ηλιακό φως

Πρώτον, στη λίστα μας για το πώς να φροντίζετε τη βρομέλιά σας είναι να τη τοποθετήσετε σε έναν φωτεινό, ηλιόλουστο χώρο όπου μπορεί να έχει έντονο, έμμεσο φως. Μπορούν επίσης να ευδοκιμήσουν σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, γεγονός που τις καθιστά εξαιρετικά φυτά εσωτερικού χώρου με χαμηλό φωτισμό. Αποφύγετε να τοποθετείτε το φυτό σας κάτω από το άμεσο ηλιακό φως, καθώς αυτό μπορεί να κάψει τα φύλλα.

Γενικά, εάν έχετε ένα φυτό βρομέλιας με σκληρά ή δύσκαμπτα φύλλα, πιθανότατα θα απολαμβάνει έντονο, έμμεσο φως. Ενώ ένα φυτό βρομέλιας με μαλακά, εύκαμπτα φύλλα θα προτιμήσει χαμηλότερα επίπεδα φωτισμού.

Συνηθισμένο πρόβλημα: Εάν τα φύλλα του φυτού σας παράγουν καφέ ή λευκά μπαλώματα, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι το φυτό λαμβάνει πολύ φως.

Λύση: Το φυτό σας θα αναπτυχθεί καλύτερα κάτω από έντονο, έμμεσο φως. Ένα φυτό που έχει λάβει πολύ φως θα έχει λευκασμένα (λευκά μπαλώματα) ή καμένα από τον ήλιο φύλλα (καφέ μπαλώματα).

νερό

Στη συνέχεια στη λίστα μας για το πώς να φροντίζετε το φυτό της βρομέλιας είναι να το ποτίζετε μία φορά την εβδομάδα, καθώς είναι πολύ ανεκτικό στις συνθήκες ξηρασίας. Είναι σημαντικό να διατηρείται το έδαφος υγρό, αλλά όχι μουσκεμένο. Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα του φυτού σας για να αποφύγετε τη σήψη των ριζών.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να την ποτίσετε:

Διατηρείτε το κεντρικό κύπελλο γεμάτο με νερό, ιδιαίτερα εάν τα επίπεδα φωτός και η θερμοκρασία είναι υψηλά. Φροντίστε να αφαιρείτε το νερό από το κεντρικό κύπελλο κάθε τόσο για να αφαιρείτε τυχόντα σσωρευμένα άλατα.

Ποτίστε το φυτό σας μέσω του εδάφους κάθε εβδομάδα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Συνηθισμένο πρόβλημα: Το υπερβολικό πότισμα του φυτού μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη, όπως σήψη ριζών.

Λύση: Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα είναι να ακολουθείτε ένα πρόγραμμα ποτίσματος μία φορά την εβδομάδα. Είναι πολύ καλύτερο να υποβρύχετε το φυτό σας από το να το υπερποτίζετε.

Το φυτό σας μπορεί να είναι ευαίσθητο στα άλατα του νερού της βρύσης, επομένως είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε απεσταγμένο νερό ή σύστημα φιλτραρίσματος νερού. Ωστόσο, εάν αυτό δεν είναι δυνατό, αφήστε το νερό σε ανοιχτό δοχείο όλη τη νύχτα.

υγρασία και θερμοκρασία

Η προσθήκη στη λίστα μας σχετικά με τον τρόπο φροντίδας του φυτού της βρομέλιας είναι να το τοποθετήσετε σε ένα δωμάτιο με σχετική υγρασία 40 έως 60%. Για να αυξήσετε την υγρασία στο σπίτι σας, σας προτείνουμε να το υγραίνετε συχνά ή να το τοποθετείτε κοντά σε υγραντήρα. Αποφύγετε επίσης να τοποθετείτε το φυτό σας κοντά σε αεραγωγούς κλιματισμού, πόρτες και περιοχές με ρεύματα αέρα.

Επίσης, το φυτό της βρομέλιας προτιμά θερμοκρασίες μεταξύ 20-23 °C κατά τη διάρκεια της ημέρας και μεταξύ 15-17 °C τη νύχτα.

τοξικότητα

Η βρομέλια είναι ένα μη τοξικό για παιδιά και κατοικίδια.

- Διαφήμιση -