Εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσετε το στόμιο της βρύσης

Καθαρίζετε τους νεροχύτες σας κάθε μέρα. Ωστόσο, ένα από τα σημεία που παραμελούνται κατά τον καθαρισμό είναι οι βρύσες. Δεν αναφέρομαι στον καθαρισμό του απάνω μέρους των βρυσών, γιατί εκεί συνήθως τα κάνουμε ένα πέρασμα. Τα στόμια της βρύσης πρέπει επίσης να καθαρίζονται συχνά. Είναι σημαντικό να καθαρίζετε τα στόμια των βρυσών, καθώς υπάρχει συνεχής ροή νερού. Σε αυτό το άρθρο, θα σας παρουσιάσω έναν εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο για να καθαρίσετε τα στόμια των βρυσών.

- Διαφήμιση -

Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκληρά χημικά για να καθαρίσετε τα στόμια των βρυσών. Αλλά σας συνιστούμε να καθαρίζετε χωρίς τη χρήση χημικών, διότι μέσα από το στόμιο περνάει το νερό που πίνουμε αλλά και που πλένουμε τα πιάτα μας.

Μετά από λίγο καιρό, αρχίζουν να σχηματίζονται λακκούβες σκληρού νερού και μούχλα στα στόμια της βρύσης, ανάλογα με τη χρήση. Χρησιμοποιήστε μια παλιά οδοντόβουρτσα για αυτό. Βουτήξτε την οδοντόβουρτσα στη μαγειρική σόδα και βουρτσίστε το στόμιο μέχρις ότου να φύγουν οι βρωμιές.

Μετά το βούρτσισμα, ανοίξτε τη βρύση και καθαρίστε καλά το στόμιο. Αν θέλετε να απολυμάνετε το στόμιο, τότε καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε ξύδι. Ρίξτε ξύδι σε ένα μπολ και βάλτε μέσα την πρέσα της βρύσης. Εφόσον το τρίψατε με μαγειρική σόδα προηγουμένως, θα υπάρχει αφρός καθώς έρχεται σε επαφή με το ξύδι.

Όταν το στόμιο της βρύσης μείνει στο ξύδι για 5 λεπτά, θα απαλλαγεί από όλα τα βακτήρια. Αφού καθαρίσετε το στόμιο, βουρτσίστε όλα τα λεπτομερή μέρη της βρύσης με τη βοήθεια μαγειρικής σόδας. Στη συνέχεια, το ξέβγαλμα θα είναι αρκετό. Τέλος, μπορείτε να απολυμάνετε και να ολοκληρώσετε τον καθαρισμό σας ρίχνοντας ξύδι.

- Διαφήμιση -