3 λόγοι για να μην πλένετε ποτέ τα μαχαίρια σας στο πλυντήριο των πιάτων

Τα πλυντήρια πιάτων είναι μια από τις σπουδαίες καινοτομίες του 20ου αιώνα. Μία από τις πιο βαρετές δουλειές στο σπίτι, είναι ασφαλώς το πλύσιμο των πιάτων. Μέσα στα πιάτα φυσικά συγκαταλέγονται και τα μαχαιροπίρουνα! Τα μαχαίρια είναι το εργαλείο στην κουζίνα που χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή απ’ όλα τα άλλα. Αυτό συμβαίνει και γιατί μπορεί να κοπούμε αν κάνουμε κάποια λάθος κίνηση αλλά και γιατί θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές με το πλύσιμό τους.

- Διαφήμιση -

Ο λόγος έχει να κάνει με τη διατήρηση της λειτουργίας του μαχαιριού. Ένα πλυντήριο πιάτων συνήθως καθαρίζει σε υψηλή θερμοκρασία. Αυτό, σε συνδυασμό με την υγρασία, είναι πιθανό να καταστρέψει μια λεπίδα από ανοξείδωτο χάλυβα θαμπώνοντάς την ή επιτρέποντάς της να αρχίσει να σκουριάζει. Θα σας παρουσιάσω 3 λόγους για να μην πλένετε ποτέ τα μαχαίρια σας στο πλυντήριο πιάτων!

Αν λοιπόν θέλετε τα μαχαίρια της κουζίνας σας να παραμείνουν αιχμηρά όπως την ημέρα που τα αγοράσατε, μην τα βάζετε ποτέ στο πλυντήριο πιάτων.

Οι ειδικοί λένε να μην βάζετε ποτέ τα κοφτερά μαχαίρια της κουζίνας σας στο πλυντήριο πιάτων, καθώς το διαβρωτικό απορρυπαντικό και η θερμότητα μπορούν να αμβλύνουν τη λεπίδα.

Οι ειδικοί επίσης λένε ότι η θερμότητα, η υγρασία και το απορρυπαντικό μέσα σε ένα πλυντήριο πιάτων, σε συνδυασμό με το τράνταγμα του μηχανήματος, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά στα καλά μαχαίρια.

Ωστόσο, η διαβρωτική σκόνη που καθαρίζει τα πιάτα σας μπορεί να αντιδράσει με το ατσάλι αιχμής, προκαλώντας αποχρωματισμό ή απώλεια ευκρίνειας.

- Διαφήμιση -