Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε νοικοκυρά κατά καιρούς είναι τα σημάδια που εμφανίζονται στην λεκάνη της τουαλέτας! Το σκληρό νερό που πέφτει στην τουαλέτα μπορεί να κάνει κίτρινους λεκέδες νερού στην πορσελάνινη τουαλέτα σας. Μπορείτε να αφαιρέσετε αυτά τα σημεία νερού χρησιμοποιώντας χημικά. Αλλά αν θέλετε να εφαρμόσετε φυσικές μεθόδους, διαβάστε το άρθρο μας. Θα σας παρουσιάσω 3 φυσικούς τρόπους για να αφαιρέσετε το πουρί από την τουαλέτα!

ξύδι και μαγειρική σόδα

Το ξύδι και η μαγειρική σόδα είναι δύο από τα πιο ευέλικτα φυσικά καθαριστικά στο ντουλάπι σας. Όχι μόνο καθαρίζουν τα πάντα, από τη κουζίνα σας μέχρι το πάτωμά σας, αλλά είναι επίσης εξαιρετικά για την αφαίρεση λεκέδων από σκληρό νερό στην τουαλέτα σας.

Εφαρμογή

Ρίξτε ένα ποτήρι ξύδι στην τουαλέτα, ειδικά για να καλύψετε τους λεκέδες του νερού. Μουλιάστε το ξύδι στην τουαλέτα για 10 λεπτά. Προσθέστε ένα ποτήρι μαγειρική σόδα στην τουαλέτα. Προσθέστε άλλο ένα ποτήρι ξύδι αμέσως μετά τη μαγειρική σόδα. Αφήστε τα δύο να κάνουν αφρό στην τουαλέτα για περίπου 10 με 15 λεπτά. Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα τουαλέτας για να τρίψετε τα σημεία του νερού. Εάν παραμείνουν λεκέδες, αφήστε το διάλυμα να παραμείνει περισσότερο.

βόρακας

Μια άλλη θαυματουργή θεραπεία για τους λεκέδες από το νερό της τουαλέτας σας είναι ο βόρακας. Αυτό το ισχυρό καθαριστικό μπορεί να αφαιρέσει λεκέδες από ορυκτά και βρωμιά με πολύ λίγη προσπάθεια.

Εάν επιλέξετε να τον συνδυάσετε με ξύδι, προσθέστε 1/2 έως 2/3 φλιτζάνι στο μπολ. Αφήστε το ξύδι να καθίσει για 10 με 15 λεπτά. Για επιπλέον σκληρό νερό, μπορείτε να το αφήσετε για μία ώρα ή περισσότερο. Τρίψτε απαλά την τουαλέτα με τη βούρτσα τουαλέτας προσπαθώντας να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερα χαλαρά μέταλλα.

Στην συνέχεια ρίξτε 1/2 φλιτζάνι βόρακα στην τουαλέτα. Ρίξτε το σε όλη τη λεκάνη της τουαλέτας και προσπαθήστε να καλύψετε με αυτόν όλους τους λεκέδες! Χρησιμοποιήστε τη βούρτσα τουαλέτας για να τρίψετε λίγο. Αφήστε τον βόρακα να μείνει στην τουαλέτα όσο το δυνατόν περισσότερο. Καλύτερα να μείνει όλη τη νύχτα. Κάντε ένα καλό τρίψιμο στην τουαλέτα, φροντίζοντας να έχουν φύγει όλοι οι λεκέδες.

ελαφρόπετρα

Είναι πιθανόν οι παραπάνω τρόποι να μην σας εξασφαλίσουν το τέλειο αποτέλεσμα, αν το πουρί που έχει μαζευτεί στην τουαλέτα σας είναι έντονο. Υπάρχει όμως λύση στο πρόβλημα. Μουσκέψτε τους λεκέδες με ξύδι και προσπαθήστε να τους μετακινήσετε με ελαφρόπετρα μετά από 20 με 30 λεπτά.

Είναι μια δοκιμασμένη μέθοδος καθαρισμού χωρίς ανεπιθύμητη ζημιά για την τουαλέτα. Προσθέστε ξύδι ενώ τρίβετε απαλά τους λεκέδες εάν χρειάζεται. Εννοείται πως φοράμε γάντια για να κάνουμε αυτή τη διαδικασία!

συμπέρασμα

Προσπαθήστε να βουρτσίζετε την τουαλέτα σας καθημερινά για να μαζεύετε το υπερβολικό νερό και να διατηρείτε τη λεκάνη σας καθαρή. Μόλις εμφανιστούν λεκέδες από σκληρό νερό, αφαιρέστε τους με ξύδι, μαγειρική σόδα, βόρακα ή τρίψιμο. Υπάρχει επίσης μια επιλογή να ρίχνετε περιστασιακά ένα ποτήρι Coca-Cola στην τουαλέτα σας. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, είναι ένα εξαιρετικό αφαιρετικό λεκέδων!