Αρχική Συμβουλές για το σπίτι Καθαριότητα σπιτιού

7 πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε στο σπίτι με το baby shampoo

- Διαφήμιση -

Το βρεφικό σαμπουάν, με την απαλή φόρμουλα του, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό περισσότερων πραγμάτων από τα μαλλιά. Όπου τα περισσότερα σαμπουάν περιέχουν επιφανειοδραστικές ουσίες όπως λαυρυλοθειικό νάτριο, το οποίο απομακρύνει τη βρωμιά και τα έλαια μειώνοντας την επιφανειακή τάση των υγρών, τα βρεφικά σαμπουάν χρησιμοποιούν μικρότερες ποσότητες πιο ήπιων επιφανειοδραστικών μακράς αλυσίδας για να βοηθήσουν στον καθαρισμό. Όταν οι οδηγίες καθαρισμού απαιτούν ένα «ήπιο σαπούνι», το βρεφικό σαμπουάν είναι ένα προϊόν που ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Τα ήπια σαπούνια συνιστώνται για τα πάντα, από τον καθαρισμό των κεντημάτων έως τα βρώμικα πινέλα μακιγιάζ, και το σαμπουάν μωρών είναι μια εξαιρετική επιλογή για αυτές τις εργασίες. Θα σας παρουσιάσω 7 πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε στο σπίτι με το baby shampoo!

πινέλα μακιγιάζ

- Διαφήμιση -

Τα πινέλα μακιγιάζ θα πρέπει να καθαρίζονται τακτικά, ιδανικά εβδομαδιαία έως μηνιαία, για να αφαιρέσετε τη συσσώρευση από τα καλλυντικά, καθώς και το νεκρό δέρμα και το σμήγμα, και να εξαλείψετε τυχόντα βακτήρια που μπορεί να φιλοξενούν τα πινέλα. Το απαλό βρεφικό σαμπουάν λειτουργεί καλά ως καθαριστικό για τα πινέλα μακιγιάζ και είναι μια φθηνή εναλλακτική λύση για το καθαριστικό βουρτσών μακιγιάζ. Για να χρησιμοποιήσετε το βρεφικό σαμπουάν στον καθαρισμό των πινέλων μακιγιάζ, αραιώστε μερικές σταγόνες βρεφικού σαμπουάν με χλιαρό νερό και βυθίστε τις τρίχες στο διάλυμα, αφήνοντας τα αρκετό χρόνο μέσα ώστε το σαμπουάν και το νερό να τις διαπεράσουν. Στη συνέχεια, βουρτσίστε απαλά τις αφρώδεις τρίχες μπρος-πίσω στην παλάμη σας για να απομακρύνετε τη συσσώρευση του μείγματος. Ξεπλύνετε καλά τις τρίχες, στύψτε την περίσσεια νερού, δώστε σχήμα στο πινέλο και αφήστε το να στεγνώσει εντελώς πριν το χρησιμοποιήσετε.

ρούχα

Υπάρχουν ορισμένοι τύποι ρούχων και αξεσουάρ, όπως ευαίσθητα εσώρουχα ή πουλόβερ, που πλένονται καλύτερα στο χέρι και όχι στο πλυντήριο. Κατά το πλύσιμο στο χέρι, υπάρχουν πολλές καλές επιλογές για καθαριστικά, όπως υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου. Το baby shampoo λειτουργεί επίσης καλά για αυτό το σκοπό. Όταν πλένετε στο χέρι, να θυμάστε ότι η ακριβής δόση είναι σημαντική για να διασφαλίσετε ότι τα ρούχα βγαίνουν καθαρά και χωρίς υπολείμματα.

καπέλα

Το βρεφικό σαμπουάν είναι μια εξαιρετική επιλογή για τον καθαρισμό των καπέλων, επειδή είναι σχεδιασμένο να καθαρίζει τα έλαια, το νεκρό δέρμα, τον ιδρώτα και τα προϊόντα προσωπικής περιποίησης που συσσωρεύονται στα μαλλιά καθώς και οτιδήποτε φοριέται στο κεφάλι. Ομοίως, το βρεφικό σαμπουάν είναι μια καλή επιλογή για τον καθαρισμό του εσωτερικού των προστατευτικών κρανών για την αφαίρεση ρύπων και συσσωρεύσεων, συμπεριλαμβανομένων των βακτηρίων που προκαλούν οσμή που μπορούν να αφήσουν τα κράνη (και τα μαλλιά σας!) να μυρίζουν λιγότερο από φρέσκο.

Για να καθαρίσετε ένα κράνος ή ένα καπέλο χρησιμοποιώντας βρεφικό σαμπουάν, αραιώστε μερικές σταγόνες baby shampoo σε χλιαρό νερό για να φτιάξετε ένα ήπιο διάλυμα απορρυπαντικού. Βουτήξτε ένα λευκό ή ανοιχτόχρωμο πανί στο διάλυμα, στύψτε το καλά και σκουπίστε το εσωτερικό του κράνους ή του καπέλου χρησιμοποιώντας απαλή αλλά σταθερή πίεση. Ξεπλύνετε το πανί και επαναλάβετε όσο χρειάζεται έως ότου το αφρισμένο πανί δεν σηκώνει πλέον ορατή βρωμιά και υπολείμματα και, στη συνέχεια, σκουπίστε καλά το εσωτερικό του κράνους χρησιμοποιώντας καθαρό νερό. Αφήστε να στεγνώσει στον αέρα πριν το χρησιμοποιήσετε.

εργαλεία styling μαλλιών

Τα εργαλεία styling μαλλιών, από τις βούρτσες μέχρι τα επίπεδα σίδερα, θα πρέπει να καθαρίζονται για να αφαιρέσετε τη συσσώρευση από το νεκρό δέρμα, τα φυσικά έλαια και τα προϊόντα περιποίησης. Το βρεφικό σαμπουάν, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να αφαιρεί απαλά αυτά τα πράγματα από τα μαλλιά, χρησιμεύει ως εξαιρετικός καθαριστικός παράγοντας για χρήση σε εργαλεία styling μαλλιών κάθε είδους.

λεκέδες από μπογιά στα ρούχα

Το απαλό βρεφικό σαμπουάν μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση λεκέδων στα ρούχα, συμπεριλαμβανομένων των χρωμάτων με βάση το νερό και ορισμένων βαφών μαλλιών. Ταμπονάρετε βρεφικό σαμπουάν σε ρούχα που έχουν λερωθεί με μπογιά ή βαφή πριν το πλύσιμο ή χρησιμοποιήστε το για να αφαιρέσετε το χρώμα λατέξ από τα πινέλα και άλλα εργαλεία και υλικά χειροτεχνίας.

καθαρισμός κεντημάτων

Τα λεκιασμένα ή βρώμικα κεντήματα μπορούν να πλυθούν στο χέρι με ένα απαλό απορρυπαντικό όπως το βρεφικό σαμπουάν. Ωστόσο, πριν εκθέσετε τα ευαίσθητα κεντήματα στο νερό, είναι σημαντικό να τα δοκιμάσετε για ανθεκτικότητα χρώματος για να αποφύγετε την πρόκληση μη αναστρέψιμης ζημιάς από τις διαφυγόντες βαφές. Εάν το κομμάτι είναι σταθερό στο χρώμα (δηλαδή οι βαφές δεν θα τρέξουν όταν εκτεθούν στο νερό), μπορείτε να το βυθίσετε σε διάλυμα χλιαρού νερού και μερικές σταγόνες βρεφικού σαμπουάν για 10 λεπτά για να αφαιρέσετε τη βρωμιά, τους λεκέδες και άλλα υπολείμματα. Αφού μουλιάσει, ξεπλύνετε καλά, τυλίξτε το σε μια πετσέτα για να εξωθήσει το περιττό νερό και αφήστε το να στεγνώσει στον αέρα, μπλοκάροντας ξανά το κέντημα εάν χρειάζεται.

κοσμήματα

Αν και δεν είναι ιδανικό για χρήση σε πολύτιμους λίθους, κοσμήματα από χρυσό, ασήμι ή πλατίνα, το baby shampoo είναι ασφαλές για τον καθαρισμό του χρωμίου, το οποίο χρησιμοποιείται συχνά σε κοσμήματα. Φτιάξτε ένα απαλό διάλυμα καθαρισμού κοσμημάτων συνδυάζοντας μερικές σταγόνες βρεφικό σαμπουάν με 1/2 κουτ. μαγειρική σόδα και αρκετό νερό για να γίνει μια χαλαρή πάστα. Τρίψτε το πάνω στο κόσμημα με ένα μαλακό πανί, τρίψτε το ώστε να γυαλίσει και, στη συνέχεια, στεγνώστε το κομμάτι για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα.

- Διαφήμιση -