7 λόγοι για να χρησιμοποιήσουμε τσόφλια αυγών στα φυτά και τον κήπο

Πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι τα τσόφλια των αυγών είναι χρήσιμα για τα φυτά…Υπάρχουν βέβαια και αντίθετες απόψεις…Στο συγκεκριμένο άρθρο θα προσπαθήσουμε να σας λύσουμε όλες τις απορίες…Θα σας παρουσιάσω 7 λόγους για να χρησιμοποιήσουμε τσόφλια αυγών στα φυτά και στον κήπο!

- Διαφήμιση -

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους τα τσόφλια αυγών μπορούν να χρησιμοποιηθούν σωστά στον κήπο. Το τσόφλι αυγού είναι μια πολύ χρήσιμη ουσία. Τα τσόφλια αυγών είναι προφανώς εντελώς φυσικά, και αυτός είναι ο πρώτος και κύριος λόγος που θα θέλατε να τα χρησιμοποιήσετε στον κήπο. Αποτελούνται κυρίως από ασβέστιο. ή ακριβέστερα, ανθρακικό ασβέστιο. Το ασβέστιο είναι ζωτικής σημασίας για τη ζωή των φυτών. Είναι κάτι σαν δομικό στοιχείο για την ανάπτυξη των κυττάρων, όπως είναι και για εμάς τους ανθρώπους. Χωρίς αυτό, ή χωρίς αρκετό από αυτό, βλέπουμε σημάδια παραμόρφωσης και ασθένειες στα φυτά.

Λίπασμα

Τα τσόφλια των αυγών περιέχουν ασβέστιο, το οποίο είναι απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για τα φυτά μας! Η αλήθεια είναι πως εξαιτίας αυτού του στοιχείου τους, τα τσόφλια των αυγών θεωρούνται σημαντικά για τα φυτά λειτουργώντας ως λίπασμα…Ειδικά σε φυτά όπως η ντομάτα, η πιπεριά και το καρπούζι.

Απωθήστε τα παράσιτα του κήπου

Απλώνοντας θρυμματισμένα τσόφλια αυγών γύρω από τον κήπο σας, μπορούμε να προστατέψουμε τα φυτά μας από πεινασμένα σαλιγκάρια και γυμνοσάλιαγκες. Οι τραχιές άκρες των αυγών κολλάνε στο μαλακό σώμα τους και δεν μπορούν να φτάσουν στα φυτά.

Διώξε τις γάτες μακριά από τον κήπο

Έχετε πρόβλημα με τις γάτες που χρησιμοποιούν την αυλή σας ως κάδο απορριμμάτων; Τα θρυμματισμένα τσόφλια αυγών θα τις κρατήσουν μακριά. Σκορπίστε τα τσόφλια στις περιοχές όπου κάνουν συχνά ΄΄την ανάγκη τους΄΄οι γάτες και αφού τα πατήσετε μερικές φορές με τα πόδια, πλέον μπορείτε να είστε ήρεμοι!

Φτιάξτε κομπόστ

Ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τα τσόφλια αυγών στα φυτά είναι να τοποθετηθούν ως υλικό για τη δημιουργία κομπόστ. Σε αυτή την περίπτωση θα προστεθεί πολύ σημαντική ποσότητα ασβεστίου στο κομπόστ μας, απαραίτητης όμως για τα φυτά. Βεβαιωθείτε ότι ο φλοιός έχει στεγνώσει πριν τον προσθέσετε, ώστε να μην προσελκύσετε ανεπιθύμητα έντομα.

tip: καλό είναι τα τσόφλια των αυγών πριν τα ρίξετε στο κομπόστ, να τα βάλετε σε ένα μπλέντερ ή να τα τρίψετε στο χέρι!

Αυξήστε το ph του εδάφους σας

Χαμηλό pH σημαίνει ότι το χώμα σας είναι όξινο. Αυτό είναι ένα πρόβλημα για πολλά κοινά φυτά. Μερικά φυτά προτιμούν το όξινο χώμα, αλλά πολλά δεν το κάνουν και θα δυσκολευτούν αν δεν κάνετε κάτι για να αυξήσετε το pH και να μειώσετε την οξύτητα του εδάφους σας. Τα τσόφλια αυγών μπορούν να σας βοηθήσουν να το κάνετε αυτό! Για να αυξήσετε το pH του εδάφους με τα τσόφλια αυγών, βάλτε ένα γενναιόδωρο στρώμα από μικρά θρυμματισμένα τσόφλια στην περιοχή που θέλετε και ανακατέψτε τα στο χώμα σας.

Φτιάξτε σπόρους

Δεν χρειάζεται να αγοράζετε ειδικά δοχεία για την ανάπτυξη των σπόρων σας. Γεμίστε το μισό τσόφλι αυγού με χώμα και ρίξτε έναν σπόρο. Τοποθετήστε εν συνεχεία τα τσόφλια μέσα στις θήκες των αυγών σας. Θα δείτε ότι θα αναπτυχθούν πάρα πολύ καλά και θα πάρουν ταυτόχρονα το ασβέστιο που χρειάζονται!

Φτιάξτε τροφή για τις κότες

Οι κότες χρειάζονται άφθονο ασβέστιο για να φτιάξουν αυγά με χοντρό κέλυφος. Προσθέστε θρυμματισμένα ή σε σκόνη τσόφλια αυγών στην κανονική τους διατροφή για να τα βοηθήσετε να λάβουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται. Μην τα ταΐζετε ολόκληρα τσόφλια.

- Διαφήμιση -