6 λόγοι για να χρησιμοποιήσουμε λευκό ξύδι στο πλυντήριο των ρούχων

Το λευκό ξύδι όπως και το απλό ξύδι έχει πάρα πολλές χρήσεις στην καθαριότητα του σπιτιού! Οι περισσότερες νοικοκυρές το χρησιμοποιούν κατά κόρον στην κουζίνα χωρίς να σκέφτονται ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αλλού. Το λευκό ξύδι όμως είναι μία πολύ συνηθισμένη επιλογή για όσες νοικοκυρές θέλουν μαλακά και χωρίς λεκέδες ρούχα. Θα σας παρουσιάσω λοιπόν 6 λόγους που το λευκό ξύδι είναι απαραίτητο στο πλύσιμο των ρούχων μας στο πλυντήριο!

- Διαφήμιση -

Η προσθήκη ξυδιού στα ρούχα σας δεν είναι δύσκολη υπόθεση. Αντί για μαλακτικό χρησιμοποιείτε στον ίδιο χώρο το λευκό ξύδι. Αλλά τώρα, θα έχετε τα πλεονεκτήματα της χρήσης ξυδιού στο πλύσιμο των ρούχων αντί των σκληρών χημικών ουσιών.

Το λευκό ξύδι δεν θα επηρεάσει τα ρούχα σας με κανέναν επιβλαβή τρόπο και επίσης δεν θα προκαλέσει άσχημη μυρωδιά στα ρούχα σας.

Μπορείτε να είστε σίγουρες ότι η χρήση λευκού ξιδιού στο πλυντήριο είναι πολύ πιο ασφαλής, εξίσου εύκολη και πολύ φθηνότερη επιλογή από οποιοδήποτε μαλακτικό.

Λευκό ξύδι ως μαλακτικό

Η χρήση λευκού ξιδιού στα ρούχα σας αντί για μαλακτικό μπορεί να έχει μεγάλα οφέλη για την υγεία της οικογένειάς σας. Το λευκό ξύδι είναι ένα φυσικό μαλακτικό. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το ξύδι είναι ότι στην πραγματικότητα τραβάει το απορρυπαντικό από τα ρούχα σας ενώ είναι ακόμα στο πλύσιμο.

Εάν το απορρυπαντικό δεν είναι στα ρούχα σας στο τέλος του κύκλου πλύσης, τα ρούχα σας δεν θα έχουν πλέον αυτή τη σκληρή, τραχιά αίσθηση. Επίσης, με αυτόν τον τρόπο θα εξαλείψετε τις χημικές ουσίες που προέρχονται από τα απορρυπαντικά, ώστε να μην κάθονται στο δέρμα σας όλη μέρα με αποτέλεσμα να ξεπλένονται στο σώμα σας.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Όταν χρησιμοποιείτε λευκό ξύδι στα ρούχα σας ως μαλακτικό, μην προσθέτετε το ξύδι στο πλύσιμο ταυτόχρονα με το απορρυπαντικό σας. Το απορρυπαντικό δεν θα μπορεί να πλύνει τα ρούχα σας τόσο αποτελεσματικά εάν το ξύδι είναι μέσα στο νερό μαζί του. Βεβαιωθείτε ότι έχετε προσθέσει το ξύδι όταν θα προσθέσετε το μαλακτικό, το οποίο είναι κατά τη διάρκεια του κύκλου ξεβγάλματος εάν το προσθέσετε με το χέρι. Αλλά τα περισσότερα μηχανήματα έχουν έναν αυτόματο διανομέα που είναι το τέλειο μέρος για να βάλετε το ξύδι σας.

Λευκό ξύδι ως απορρυπαντικό ρούχων

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το ξύδι ως απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων εάν έχετε αλλεργία στα απορρυπαντικά ή απλά δεν θέλετε όλες τις επιβλαβείς χημικές ουσίες στα ρούχα σας. Το ξύδι θα καθαρίσει τα ρούχα σκοτώνοντας βακτήρια και αφαιρώντας επίσης λεκέδες και άλλες μορφές βρωμιάς από τα ρούχα σας.

Απομακρύνει τη μυρωδιά της μούχλας

Πολλές φορές δεν στεγνώνουμε καλά τα βρεγμένα ρούχα με αποτέλεσμα να αναπτύσσεται μούχλα ή άσχημη μυρωδιά. Για να επαναφέρετε τη φρέσκια μυρωδιά, προσθέστε 2 φλυτζάνια λευκό ξύδι στη θήκη του πλυντηρίου και εκτελέστε έναν πλήρη κύκλο πλύσης. Κατόπιν πλύνετε πάλι τα ρούχα σας με απορρυπαντικό.

Φωτίζει τα χρώματα των ρούχων

Η όξινη φύση του λευκού ξιδιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα υπέροχο λευκαντικό ρούχων και λαμπρυντικό λευκών και χρωματιστών ρούχων. Προσθέστε μισό φλιτζάνι ξύδι στο πλύσιμο σας κατά τη διάρκεια του κύκλου ξεβγάλματος για να φωτίσετε τα ρούχα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το διανομέα μαλακτικού ή απλώς να το προσθέσετε χειροκίνητα κατά τη διάρκεια του κύκλου ξεβγάλματος. Για ιδιαίτερα βρώμικα ρούχα, βράστε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και προσθέστε ένα φλιτζάνι ξύδι. Κλείστε τη φωτιά, προσθέστε ρούχα και αφήστε τα να μουλιάσουν όλη τη νύχτα.

Καταπολεμάει τα χνούδια και τις τρίχες των κατοικίδιων στα ρούχα

Απαλλαγείτε από τα χνούδια και τα προβλήματα με τις τρίχες κατοικίδιων στα ρούχα σας προσθέτοντας λίγο ξύδι.

Προσθέστε μισό φλιτζάνι λευκό ξύδι στον κύκλο ξεβγάλματος σας για να ελαχιστοποιήσετε τα χνούδια. Γιατί; Επειδή μειώνει τη στατικότητα και κάνει λιγότερο πιθανό να κολλήσουν τα χνούδια και οι τρίχες κατοικίδιων ζώων.

Απομακρύνει λεκέδες από ιδρώτα και αποσμητικό μασχάλης

Το λευκό ξύδι βοηθάει να απομακρύνουμε τους λεκέδες από ιδρώτα ή από το αποσμητικό της μασχάλης στα ρούχα. Γεμίστε με λευκό ξύδι ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα και ψεκάστε το λευκό ξύδι στο εσωτερικό του ρούχου στην περιοχή της μασχάλης και αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά τουλάχιστον. Στη συνέχεια πλύνετε το ρούχο στο πλυντήριο ως συνήθως.

Τι πρέπει να προσέχετε όταν βάζετε λευκό ξύδι στο πλυντήριο

Το ξύδι έχει τα πλεονεκτήματά του όταν πρόκειται για το πλύσιμο των ρούχων. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα τα οποία πρέπει να προσέξετε.

Κατ’ αρχάς το πόσο ξύδι θα προσθέσετε στα ρούχα εξαρτάται από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Ωστόσο, γενικά, χρησιμοποιείτε ½ φλιτζάνι λευκό ξύδι. Ωστόσο, όταν προσθέτετε ξύδι στο πλύσιμο, καλό είναι να χρησιμοποιήσετε την ελάχιστη ποσότητα για να πετύχετε τον στόχο σας. Γιατί; Γιατί το ξύδι είναι όξινο. Επομένως, η συνεχής χρήση υπερβολικού οξέος μπορεί να βλάψει τις ίνες των ρούχων.
Ταυτόχρονα επειδή είναι όξινο, δεν πρέπει να το ρίχνετε απευθείας στα ρούχα, εκτός κι αν έχετε να κάνετε με λεκέ. Επομένως, πρέπει να το προσθέσετε στο νερό ή να το ανακατέψετε με νερό πριν το βάλετε πάνω από τα ρούχα.

- Διαφήμιση -