8 αποτελεσματικοί τρόποι για να διώξετε την άσχημη μυρωδιά της μούχλας από το σπίτι!

Έχετε εντοπίσει μούχλα στο σπίτι σας και ταυτόχρονα έχει αρχίσει να μυρίζει άσχημα; Αναρωτιέστε πώς να απαλλαγείτε από αυτήν την άσχημη και ταυτόχρονα ενοχλητική μυρωδιά; Θα σας παρουσιάσω φίλες μου 8 τρόπους για να διώξετε την άσχημη μυρωδιά της μούχλας από το σπίτι!

- Διαφήμιση -

Τι προκαλεί την μούχλα στο σπίτι

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την μυρωδιά της μούχλας η οποία δεν είναι καλό να την εισπνέουμε. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να προκαλέσουν μυρωδιά μούχλας σε ένα σπίτι, που μπορεί να περιλαμβάνουν κάτι ήπιο όπως η κλεισούρα σε ένα σπίτι που έχουμε να το ανοίξουμε για καιρό, έως πιο σοβαρά ζητήματα, όπως η μούχλα στους τοίχους. Η μούχλα ή το ωίδιο στους τοίχους είναι η πιο σοβαρή αιτία μυρωδιών μούχλας. Εάν καμία μέθοδος καθαρισμού δεν λειτουργεί για να αφαιρέσει τη μυρωδιά, ίσως η μούχλα στους τοίχους να είναι η αιτία!

Η έντονη μυρωδιά της μούχλας γίνεται αντιληπτή, κυρίως σε χώρους που διατηρούνται κλειστοί για πολύ καιρό. Αυτοί μπορεί να είναι υπόγεια, πατάρια, αποθήκες ή ακόμα και ολόκληρα σπίτια όπως τα εξοχικά. Το γεγονός ότι δεν αερίζονται συχνά αποτελεί πλεονέκτημα για τους μύκητες προκειμένου να δημιουργήσουν μούχλα ανενόχλητοι. Εξάλλου, η μούχλα δε χρειάζεται μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να αναπτυχθεί.

Πώς φεύγει η μυρωδιά της μούχλας

Εντοπίστε την πηγή της μυρωδιάς

Μυρίζει όλο το σπίτι μούχλα ή μόνο ορισμένα δωμάτια; Εάν η μυρωδιά είναι μόνο σε κάποιο δωμάτιο ή στο διάδρομο, μπορεί να έχει να κάνει με τη δομή του σπιτιού: για παράδειγμα μπορεί να υπάρχει διαρροή ή υγρασία στους τοίχους. Εάν η μυρωδιά είναι απομονωμένη σε ένα δωμάτιο, μπορεί να είναι ευκολότερο να αντιμετωπιστεί η μυρωδιά και η αιτία. Εάν το σπίτι είναι παλιό και έχει κλείσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι μυρωδιές μούχλας θα πρέπει να φύγουν αφού αφήσετε να μπει στο σπίτι φρέσκος αέρας ​​και καθαρίσετε το μέρος σε βάθος.

Ελέγξτε για σημεία υγρασίας πίσω από τουαλέτες και κάτω από νεροχύτες, ακόμη και μια μικρή διαρροή μπορεί να δημιουργήσει μια άσχημη μυρωδιά μούχλας.

Αερίστε το χώρο

Εφόσον αναρωτιέσαι πως φεύγει η μυρωδιά της υγρασίας, να γνωρίζετε ότι η πρώτη κίνηση είναι ένας καλός αερισμός του χώρου. Ειδικά εάν πρόκειται για ένα χώρο που αερίζεται σπάνια, το βήμα αυτό είναι απαραίτητο. Αφού, λοιπόν, αφήσετε πόρτες, μπαλκονόπορτες και παράθυρα ανοιχτά για πολλές ώρες, η οσμή θα αρχίζει να υποχωρεί.

Αν πρόκειται για κάποια εξοχική κατοικία, το να μείνετε σε σπίτι με τόσο έντονη τη μυρωδιά μούχλας είναι τουλάχιστον επικίνδυνο για την υγεία σας. Παρ’ όλα αυτά, ο αερισμός του χώρου δεν αρκεί για την αντιμετώπιση της υγρασίας. Για δραστική αντιμετώπιση, χρειάζεται να εντοπίσετε την πηγή του προβλήματος και να καλέσετε έναν ειδικό που να γνωρίζει πως φεύγει η μυρωδιά της υγρασίας.

Φτιάξτε καθαριστικό και τρίψε τις επιφάνειες που έχουν μούχλα

Οι μύκητες της μούχλας είναι ικανοί να κρυφτούν σε κάθε πιθανή επιφάνεια. Το πώς φεύγει η μυρωδιά της μούχλας από έναν χώρο, αφορά και την εξάλειψή της. Συνεπώς, για να την αντιμετωπίσετε, θα πρέπει να ξεκινήσετε να καθαρίζετε τα επιφανειακά πράσινα ή μαύρα σημάδια υγρασίας. Δημιουργήστε ένα φυσικό καθαριστικό για να εξαφανίσετε την επιφανειακή μούχλα:

Υλικά

1 κουταλιά της σούπας βορικό οξύ
2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι
2 κουταλιές της σούπας οξυζενέ και
4 κουταλιές της σούπας νερό
Ανακατέψτε τα υλικά και τοποθετήστε τα σε έναν ψεκαστήρα. Στη συνέχεια, τρίψτε και καθαρίστε όλες τις επιφάνειες με το μείγμα που φτιάξατε. Μπορείτε να το εφαρμόσετε άφοβα σε τοίχους, πατώματα ή/και έπιπλα. Φροντίστε μόνο να μην αφήσετε περίσσεια υγρασία, ώστε να μη δημιουργηθεί αργότερα μούχλα εξαιτίας σας. Επιπλέον, τα υλικά του μείγματος έχουν την ιδιότητα να δίνουν αίσθηση φρεσκάδας στον αέρα του χώρου.

sos: Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε απαραιτήτως γάντια και μάσκα, καθώς η έκθεση σε αυτά τα υλικά εγκυμονεί κινδύνους.

Mαγειρική σόδα

Ένα από τα καλύτερα φυσικά καθαριστικά στο σπίτι είναι η μαγειρική σόδα. Οι χρήσεις της μαγειρικής σόδας είναι πάρα πολλές και μία από αυτές είναι η απορρόφηση των άσχημων μυρωδιών. Επομένως, αν αναρωτιέστε πώς φεύγει η μυρωδιά της μούχλας από έναν χώρο, τότε χρησιμοποιήστε τη μαγειρική σόδα.

Μπορείτε να πασπαλίσετε με μαγειρική σόδα τις επιφάνειες που θεωρείτε ότι έχουν προσβληθεί από τη μούχλα. Αν πρόκειται για πατάρι ή αποθήκη, τοποθετήστε την σε ένα ανοιχτό βάζο και μέσα σε αυτό θα εγκλωβιστεί η δυσοσμία. Μπορείτε να προσθέσετε μέσα και σταγόνες από κάποιο αιθέριο έλαιο ή ξύδι, ώστε να αφήσει μία όμορφη μυρωδιά στο χώρο.

Φυτά που καθαρίζουν τον αέρα

Τα φυτά μέσα στο σπίτι, είναι από τις επιλογές που ανανεώνουν το χώρο και προσφέρουν όμορφη μυρωδιά. Πώς όμως φεύγει η μυρωδιά της υγρασίας με τα φυτά; Φροντίστε να επιλέξετε φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα. Συγκεκριμένα, η δάφνη, το σπαθίφυλλο, το μπέντζαμιν και η αλόη, έχουν την τάση να απορροφούν την υγρασία και να ανανεώνουν τον αέρα, αποτελώντας μία δραστική λύση για την κακοσμία. Δεν χρειάζεται να ποτίζετε παραπάνω από όσο πρέπει τα φυτά σας, ώστε να μη δημιουργείται περίσσεια υγρασία. Επίσης, μην τοποθετήσετε φυτά σε εντελώς κλειστούς χώρους που δε φωτίζονται όπως αποθήκες ή υπόγεια καθώς θα σαπίσουν.

Κιμωλία

Μια συνηθισμένη εστία εμφάνισης υγρασίας είναι το εσωτερικό της ντουλάπας ή των ντουλαπιών. Είναι, λοιπόν, πολύ πιθανό να δημιουργηθεί μια περίεργη οσμή στα ρούχα ή στα οικιακά σκεύη.

Πώς, όμως, φεύγει η μυρωδιά της μούχλας στη ντουλάπα εύκολα; Το μυστικό είναι η κιμωλία. Ναι, καλά διαβάσατε! Αγοράστε μερικές λευκές κιμωλίες και τοποθετήστε μερικές σε ένα τούλινο σακουλάκι μέσα στη ντουλάπα σας. Φροντίστε να κρεμάσετε το πουγκί σε σημείο όπου δε θα λερώσετε κάποιο ρούχο και περιμένετε να δράσει! Η κιμωλία έχει την ιδιότητα να απορροφά την άσχημη μυρωδιά της μούχλας αλλά και την περιττή υγρασία.

Αφυγραντήρας

Ο αφυγραντήρας είναι ένα από τα πιο χρήσιμα και πιο αποτελεσματικά όπλα στην απομάκρυνση οσμών μούχλας και κλεισούρας. Η λειτουργία του βασίζεται στο φιλτράρισμα του αέρα και την απομάκρυνση της υγρασίας από αυτόν. Έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση των επιπέδων της σχετικής υγρασίας και συνεπώς της αντιμετώπισης της άσχημης μυρωδιάς σε οποιονδήποτε χώρο. Πώς όμως φεύγει η μυρωδιά της υγρασίας με τον αφυγραντήρα; Απλά βάλτε τον σε λειτουργία στο χώρο με το πρόβλημα της μούχλας και κλείστε καλά τις πόρτες και τα παράθυρα. Θα πρέπει όμως να αδειάζετε τακτικά το νερό που συγκεντρώνεται στον αφυγραντήρα, ώστε να έχει σταθερή απόδοση.

Βράζουμε φλούδες λεμονιού

Ένας γρήγορος τρόπος για να αφαιρέσετε τις μυρωδιές μούχλας είναι να βράσετε λίγο νερό στο μάτι της κουζίνας και να προσθέσετε φλούδες λεμονιού στην κατσαρόλα. Αφού απελευθερωθεί το μυρωδάτο άρωμα λεμονιού, αφαιρέστε την κατσαρόλα από την εστία και μεταφέρετέ τη προσεκτικά στον χώρο όπου μυρίζει μούχλα. Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε μια ασφαλή επιφάνεια και αφήστε την ανοιχτή, ώστε ο ατμός και το άρωμα λεμονιού να γεμίσουν το δωμάτιο και να λειτουργήσει ως φυσικό αποσμητικό χώρου.

tip: Αφού κρυώσει το λεμονόνερο, μπορείτε να το εμφιαλώσετε σε ένα μπουκάλι σπρέι και να το ψεκάζετε ως φυσικό αποσμητικό χώρου.

- Διαφήμιση -