9 οφέλη από τη χρήση ενός καθαριστή αέρα στο σπίτι

Είτε βρίσκεστε στο σπίτι είτε στο γραφείο, ακόμη και αν ανοίγετε τακτικά τα παράθυρα για να ανανεώσετε τον αέρα και να εξασφαλίσετε υγιεινή ατμόσφαιρα, το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποιες φορές δεν αρκεί. Ειδικά στις πόλεις είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο πως η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό των σπιτιών και των γραφείων είναι ιδιαιτέρως επιβαρυμένη. Η καλύτερη λύση λοιπόν για μία καθαρή ατμόσφαιρα σε κλειστούς χώρους είναι ο καθαριστής αέρα.

- Διαφήμιση -

Η ρύπανση των εσωτερικών χώρων έχει πολλά αρνητικά για την υγεία. Μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνια προβλήματα όπως ζάλη. Ωστόσο, με τους καθαριστές αέρα, μπορείτε να αφαιρέσετε τις τοξίνες από το σπίτι και να εξαλείψετε τον μολυσμένο αέρα. Θα σας παρουσιάσουμε 9 οφέλη από τη χρήση ενός καθαριστή αέρα στο σπίτι σας.

Εξαλείφει επιβλαβείς αναθυμιάσεις  

Εάν έχετε καπνιστή στο σπίτι σας ή χρησιμοποιείτε τζάκι, είναι πολύ εύκολο να αναπνεύσετε μονοξείδιο του άνθρακα. Ειδικά ο καπνός του τσιγάρου προκαλεί σοβαρές παρενέργειες στην υγεία όπως βρογχίτιδα και άσθμα. Το όφελος ενός καθαριστή αέρα είναι ότι απομακρύνει εύκολα τα επιβλαβή σωματίδια καπνού από το σπίτι σας. Σε μια τέτοια περίπτωση, συνιστάται η χρήση φίλτρου αέρα και μπορείτε να αναπνέετε πιο εύκολα.

Μειώνει τα συμπτώματα άσθματος απομακρύνοντας τη σκόνη από τον αέρα 

Το άσθμα είναι μια ασθένεια που δυσκολεύει την αναπνοή και προκαλεί συμπίεση στο στήθος. Τα ακάρεα της σκόνης και η μούχλα στο σπίτι μπορούν να επιδεινώσουν την ασθένεια. Αυτά τα επιβλαβή σωματίδια μπορούν να αφαιρεθούν με έναν καθαριστή αέρα και να εμποδίσουν την εξέλιξη του άσθματος. Οι καθαριστές αέρα λειτουργούν φιλτράροντας τα σωματίδια στον αέρα και εμποδίζουν τη σκόνη να βγει. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όσους πάσχουν από άσθμα και είναι απαραίτητο για την προστασία της αναπνευστικής υγείας. Βοηθά να διατηρήσετε τον αέρα στο σπίτι σας πιο φρέσκο.

Καθαρίζει τον αέρα φυσικού αερίου που συσσωρεύεται στο σπίτι 

Εάν υπάρχει φυσικό αέριο σε ένα σπίτι που δεν αερίζεται, το μονοξείδιο του άνθρακα συσσωρεύεται πολύ κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι αναθυμιάσεις φυσικού αερίου που συσσωρεύονται όχι μόνο στα σπίτια μας αλλά και γύρω μας μπορούν να συσσωρευτούν με την πάροδο του χρόνου και να έχουν επιβλαβείς επιπτώσεις όπως το ραδόνιο. Το ραδόνιο εισέρχεται στο σπίτι από κενά στο πάτωμα ή ακόμα και ρωγμές στον σοβά, κάτι που μπορεί να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα. Αποτρέπει τις φιλτραρισμένες τοξίνες στον αέρα με το καθαριστικό αέρα που θα χρησιμοποιήσετε στο σπίτι σας. Αυτό σημαίνει ότι θα εκτεθείτε λιγότερο σε υψηλότερα επίπεδα ραδονίου.

Μειώνει την εξωτερική ρύπανση στο σπίτι 

Όταν ανοίγετε τα παράθυρα για να μπει καθαρός αέρας στο σπίτι σας, τα καυσαέρια που εισέρχονται στο σπίτι σας αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για την υγεία σας. Για αυτούς τους ρύπους στο σπίτι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φίλτρο αέρα για να μειώσετε την ρύπανση στο εσωτερικό του σπιτιού

Προστατεύει από ιούς και ασθένειες 

Αν έχετε ένα σώμα που είναι ευάλωτο σε ασθένειες και το ανοσοποιητικό σας είναι χαμηλό, μπορείτε να αποτρέψετε την εξάπλωση βακτηρίων στο σπίτι χρησιμοποιώντας ένα φίλτρο αέρα στο σπίτι. Οι καθαριστές αέρα σας προστατεύουν από ιούς και ασθένειες στις οποίες είστε ευάλωτοι, καθαρίζοντας βακτήρια γύρω από το σπίτι.

Βοηθά στη μείωση των αλλεργικών αντιδράσεων 

Ένας από τους τρόπους προστασίας από πιθανά αλλεργιογόνα μέσα και έξω από το σπίτι σας είναι οι καθαριστές αέρα. Συγκεκριμένα, τα κατοικίδια ζώα μπορούν να προστατευτούν από αλλεργιογόνα όπως η γύρη, τα ακάρεα της σκόνης και η μούχλα και μπορείτε να μειώσετε τα επίπεδά τους.

Βοηθά στη μείωση των επιπέδων διοξειδίου του άνθρακα στο σπίτι 

Εάν δεν αερίζετε το σπίτι σας τακτικά, το επίπεδο διοξειδίου του άνθρακα αυξάνεται. Εδώ, το σώμα δεν μπορεί να πάρει αρκετό οξυγόνο και προκαλεί προβλήματα όπως υπνηλία και ζάλη. Με το φίλτρο αέρα, μπορείτε να παρέχετε καθαρό αέρα στο σπίτι σας.

Μπορείτε να προστατέψετε το σπίτι σας από τα έντομα

Τα καθαριστικά αέρα μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από έντομα που μπορεί να είναι δύσκολο να αφαιρεθούν, όπως τα ακάρεα της σκόνης και τα κουνούπια.

Ανεβάζει τη διάθεση

Οι περισσότεροι ειδικοί αποκαλύπτουν ότι η αναπνοή καθαρού αέρα έχει καλή επίδραση στην ψυχική υγεία. Πολλοί άνθρωποι βιώνουν εποχιακή κατάθλιψη ή συναισθηματικές διαταραχές. Μπορείτε να βελτιώσετε τη διάθεσή σας χρησιμοποιώντας ένα φίλτρο αέρα στο σπίτι σας. Σε αυτή την περίπτωση, συνιστάται η χρήση ιονιστικών φίλτρων αέρα που παράγουν αρνητικά ιόντα.

[content-egg module=Linkwise template=grid]

- Διαφήμιση -