Λεκές από σοκολάτα στα ρούχα; εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να τον αφαιρέσετε!

Για όλες και όλους μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις είναι να τρώμε μία σοκολάτα! Τι κάνουμε όμως αν λεκιαστεί το ρούχο μας από τα σοκολάτα; ή αν πέσει σοκολάτα στο χαλί ή στον καναπέ; Είναι σίγουρα ένας μεγάλος μπελάς ο λεκές από σοκολάτα και θέλει ιδιαίτερη προσοχή! Είναι από τους πιο δύσκολους λεκέδες αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πλέον αγαπημένες φίλες μου! Θα σας δώσω συμβουλές όπου με απλά υλικά θα απαλλαγείτε από τον λεκέ της σοκολάτας!

- Διαφήμιση -

μπορεί να μείνει μόνιμα ο λεκές από σοκολάτα στα ρούχα;

Είχατε την ατυχία να λερωθείτε με σοκολάτα και αναρωτιέστε αν ο λεκές μπορεί να μείνει εκεί για πάντα; Δυστυχώς, η απάντηση στο ερώτημά σας είναι…Ναι! Ο λεκές από σοκολάτα, όπως ο λεκές από λάδι αλλά και ο λεκές από κόκκινο κρασί είναι από τους πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμους λεκέδες. Αυτό συμβαίνει γιατί η σοκολάτα περιέχει τανίνες. Οι τανίνες ανήκουν στην ομάδα των πολυφαινολών και είναι αυτές που ευθύνονται για το σκούρο χρώμα της σοκολάτας.

Επιπλέον, η σοκολάτα γάλακτος περιέχει έλαια στην σύστασή της, που δύσκολα αφαιρούνται από τα υφάσματα, όπως και κάθε λεκές από λάδι. Δεν χρειάζεται όμως να πανικοβάλλεστε! Όλοι οι λεκέδες μπορούν να βγουν αρκεί να δράσουμε γρήγορα!

Ας δούμε λοιπόν τα υλικά και τη διαδικασία που θα χρειαστούμε για να αφαιρέσουμε τους λεκέδες από σοκολάτα!

Υλικά:

Υγρό πιάτων ή υγρό απορρυπαντικό ρούχων.
Απορρυπαντικό αφαίρεσης λεκέδων.
Χλωρίνη ή κάποιο ειδικό απορρυπαντικό σε σκόνη που να είναι ασφαλές για χρωματιστά ρούχα.

Διαδικασία:

Όπως συμβαίνει με τους περισσότερους λεκέδες, το πιο σημαντικό με τον λεκέ από σοκολάτα είναι η γρήγορη αντιμετώπισή του. Αυτό συμβαίνει γιατί όσο περισσότερο μένει ο λεκές πάνω στο ύφασμα τόσο πιο πολύ απορροφάται από αυτό και το αποχρωματίζει. Επομένως, δράστε όσο πιο γρήγορα γίνεται χωρίς όμως να πανικοβάλλεστε!

Αρχικά αφαιρέστε ή τινάξτε τα περισσεύματα της σοκολάτας από το ύφασμα.

Ξεπλύνετε τον λεκέ της σοκολάτας με κρύο νερό.

Καλύψτε τον λεκέ με υγρό απορρυπαντικό πιάτων ή ρούχων και αφήστε το να δράσει για 5-10 λεπτά.

Αφού περάσει το χρονικό διάστημα των 5-10 λεπτών βάλτε το ρούχο μέσα στο κρύο νερό και τρίψτε τον λεκέ.

Αν το κρίνετε αναγκαίο χρησιμοποιήστε κάποιο ειδικό απορρυπαντικό λεκέδων.

Τέλος πλύντε το ρούχο στο πλυντήριο κανονικά στους απαιτούμενους βαθμούς. Εάν είναι απαραίτητο χρησιμοποίησε κάποιο ειδικό απορρυπαντικό που να προστατεύει τα χρωματιστά.

Απλώστε τα ρούχα σας και όταν στεγνώσει ο λεκές θα αποτελεί παρελθόν!

Προσοχή!

1.Μερικά υφάσματα ενδέχεται να έχουν την ένδειξη μόνο για στεγνό καθάρισμα. Στην περίπτωση αυτή μην τα βάλετε ποτέ στο πλυντήριο των ρούχων.

2. Οι παλιότεροι λεκέδες από σοκολάτα εμφανίζονται σαν σκούρες κηλίδες πάνω στα υφάσματα και δεν είναι εύκολο να αφαιρεθούν.

3. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε, εάν δεν δράσετε τη στιγμή που γίνεται ο λεκές, είναι να μουλιάσετε το ύφασμα σε κρύο νερό έχοντας βάλει τοπικά στον λεκέ υγρό απορρυπαντικό ρούχων ή πιάτων.

Αφήστε το τουλάχιστον μισή ώρα και επαναλάβετε την διαδικασία μέχρι να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

- Διαφήμιση -