5 απλοί και αποτελεσματικοί τρόποι για να αφαιρέσετε τους λεκέδες ιδρώτα από τα ρούχα

Οι λεκέδες από τον ιδρώτα ειδικά στη μασχάλη είναι εμφανείς και ενοχλητικοί. Δυστυχώς, ακόμη και αν καταφέρετε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας, οι λεκέδες και η μυρωδιά μπορούν να παραμείνουν στο ύφασμα εάν δεν πλένετε σωστά τα πουκάμισα και τα ρούχα σας γενικότερα.

- Διαφήμιση -

Λεκέδες ιδρώτα μπορεί να εμφανιστούν σε όλα σχεδόν τα ρούχα, ειδικά στα λευκά και ανοιχτόχρωμα, ως αποτέλεσμα έντονης εφίδρωσης, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Και αν εσείς ή κάποιος στην οικογένειά σας ιδρώνει πάρα πολύ, αυτοί οι λεκέδες μπορεί να γίνουν σοβαρά ενοχλητικοί. Ωστόσο, με μικρά κόλπα, μπορείτε να αποτρέψετε τους λεκέδες να είναι μόνιμοι. Θα σας παρουσιάσω 5 απλούς και αποτελεσματικούς τρόπους για να αφαιρέσετε τους λεκέδες ιδρώτα από τα ρούχα σας!

Πώς να αποτρέψετε τους λεκέδες ιδρώτα

Πρώτα απ ‘όλα, είναι απαραίτητο να πλένετε τα ρούχα σας συχνά, χωρίς να περιμένετε πολύ, για να αποφύγετε λεκέδες που θα εμφανιστούν στα ρούχα. Για αυτό, τα συντομότερα προγράμματα πλυντηρίων είναι πολύ βολικά και θα πρέπει να προσπαθείτε να βάζετε πλυντήριο όσο το δυνατόν συχνότερα, το πολύ κάθε 2 ημέρες!

Είναι πολύ σημαντικό να μην φοράτε τα ίδια ρούχα περισσότερες από μία φορές για να αποφύγετε το σχηματισμό λεκέδων. Εάν τα ρούχα που χρησιμοποιούμε είναι ιδρωμένα και τα ξαναχρησιμοποιούμε, ένα άλλο στρώμα θα σχηματιστεί στον ιδρώτα και ο λεκές θα γίνει πολύ δύσκολος.

Ας δούμε τώρα πως μπορεί να αφαιρεθεί ο λεκές του ιδρώτα από τα ρούχα!

Πώς να αφαιρέσετε τον λεκέ από τον ιδρώτα;

μαγειρική σόδα και λεμόνι

Εάν τα ρούχα σας είναι λευκά, θα είναι πολύ πιο εύκολο να αφαιρέσετε τον λεκέ από τον ιδρώτα. Ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα με αρκετό λεμόνι σε ένα μπολ για να μετατρέψετε αυτή το μείγμα σε μία πάστα. Αυτό το μείγμα το εφαρμόζετε στον λεκέ από τον ιδρώτα και το αφήνετε για περίπου 15 έως 20 λεπτά. Στη συνέχεια, τοποθετείτε το ρούχο στο πλυντήριο σε πρόγραμμα για λευκά ρούχα και ο λεκές αποτελεί παρελθόν. Το ζήτημα που πρέπει να προσέξετε είναι ότι τα άλλα ρούχα στο πλυντήριο δεν πρέπει να είναι ευαίσθητα ή χρωματιστά.

χλωρίνη

Η χλωρίνη είναι μια μέθοδος που μπορείτε εύκολα να εφαρμόσετε στα λευκά ρούχα πλένοντάς τα στο χέρι. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε τη χλωρίνη τοποθετώντας την στο χώρο πλυσίματος του πλυντηρίου σας. Κατά τη διάρκεια της πρόπλυσης, το μηχάνημα σταματά και περιμένει για 10 λεπτά και το πρόγραμμα ολοκληρώνεται συνεχίζοντας. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα.

απορρυπαντικό

Εάν τα ρούχα σας είναι ανοιχτόχρωμα και όχι λευκά, το πραγματικό πρόβλημα ξεκινά! Αυτά τα ρούχα έχουν ανάμειξη χρωμάτων. Η μόνη πιθανότητα για να φύγει ο λεκές από ιδρώτα είναι απορρυπαντικά αφαίρεσης λεκέδων. Εάν αυτό το απορρυπαντικό δεν λειτουργεί αποτελεσματικά στα ρούχα σας και δεν φοβάστε να διακινδυνεύσετε, μπορείτε να αναμείξετε υγρό απορρυπαντικό με μισό μπουκάλι μεταλλικό νερό ενώ πλένετε τα ρούχα σας και να τα προσθέσετε στο χώρο του απορρυπαντικού. Πλένετε σε μεγάλο πρόγραμμα, αλλά είναι επίσης είναι δυνατόν να καταστήσουν τα ρούχα εντελώς άχρηστα αφού υπάρχει πιθανότητα αποχρωματισμού.

Χυμός λεμονιού

Ο χυμός του λεμονιού είναι ένα από τα πλέον χρησιμοποιούμενα οργανικά συστατικά για οικολογικό καθάρισμα. Οι αντιβακτηριδιακές και λευκαντικές ιδιότητες του λεμονιού, μπορούν να μειώσουν σε μεγάλο βαθμό του λεκέδες από ιδρώτα στα ρούχα. Στύψτε λίγο λεμόνι απευθείας επάνω στο λεκέ και αφήστε το να δράσει για σαράντα λεπτά πριν πλύνετε το ρούχο με το συνηθισμένο σας απορρυπαντικό.

μαγειρική σόδα, αλάτι και ξύδι

Την πιο δραστική λύση την αφήσαμε για το τέλος! Αυτά τα τρία συστατικά χάρη στις ιδιότητές τους εισχωρούν στα υφάσματα και απομακρύνουν τους λεκέδες του ιδρώτα και κυρίως δεν βλάπτουν τα υφάσματά σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λίγο οξυζενέ για να απομακρύνετε ακόμη και τους πιο δύσκολους λεκέδες.

Υλικά

1 φλιτζάνι ξύδι (250 ml περίπου)

1 1\2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα (210 γραμμάρια)

1 κουταλιά της σούπας αλάτι (10 γραμμάρια)

1 κουταλιά της σούπας οξυζενέ (10 ml, προαιρετικά)

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να προσθέσετε το ρούχο σας σε μια λεκάνη με το ξύδι και καυτό νερό. Το αφήνουμε να μουλιάσει για είκοσι λεπτά περίπου για να μειωθεί το μεγαλύτερο μέρος του λεκέ. σε μια ξεχωριστή λεκάνη αναμειγνύουμε τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και το οξυζενέ μέχρι να δημιουργηθεί ένας πολτός. Βγάζουμε το ρούχο από το νερό και το στίβουμε καλά! Απλώστε τον πολτό επάνω στον λεκέ και τρίψτε τον προσεκτικά, χωρίς να ασκήσετε υπερβολική πίεση στις ίνες του ρούχου. Το αφήνουμε να δράσει για είκοσι λεπτά πριν το ξεβγάλουμε και τέλος το πλένουμε το ρούχο όπως συνήθως και ο λεκές αποτελεί παρελθόν!

- Διαφήμιση -