4 λόγοι που πρέπει να φοράτε πάντα γάντια στον καθαρισμό του σπιτιού

Τα γάντια πλυσίματος πιάτων είναι πολύ χρήσιμα στην κουζίνα, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κάτι περισσότερο από τον καθαρισμό ενός νεροχύτη γεμάτο πιάτα. Από το μπάνιο μέχρι το υπόγειο, ένα ζευγάρι γάντια μπορούν να σας βοηθήσουν σε κάθε οικιακή δουλειά ενώ προστατεύουν τα χέρια σας. Αν και μπορεί να μην τα έχετε συνηθίσει ή μπορεί να μην σας αρέσουν να τα φοράτε, υπάρχουν τέσσερις κύριοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να φοράτε γάντια πιο συχνά. Θα σας παρουσιάσω 4 λόγους που πρέπει να φοράτε πάντα γάντια στον καθαρισμό του σπιτιού!

- Διαφήμιση -

το ζεστό νερό κάνει κακό στο δέρμα σας

Σκεφτείτε την τελευταία φορά που πλύνατε τα πιάτα και πώς ένιωσαν τα χέρια σας μετά. Είναι ξηρά και τραχιά. Αυτό συμβαίνει γιατί το ζεστό νερό μπορεί να είναι ιδανικό για βρώμικα πιάτα αλλά είναι βλαβερό για το δέρμα σας. Το ζεστό νερό ξεπλένει το λάδι και το λίπος από τα πιάτα σας, οπότε φανταστείτε τι κάνει με τα φυσικά έλαια στο δέρμα σας που δημιουργούν ένα αδιάβροχο φράγμα. Οι δερματολόγοι προειδοποιούν ότι το ζεστό νερό μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή στο δέρμα σας και να αφαιρέσει τα έλαια που το κρατούν απαλό και λείο. Τα γάντια σας επιτρέπουν να πλένετε τα πιάτα σας με ζεστό νερό και ταυτόχρονα να προστατεύετε τα χέρια σας. Επίσης, θα μπορείτε να πλένετε τα πιάτα σας σε πολύ πιο ζεστό νερό από αυτό που μπορούν να αντέξουν τα γυμνά σας χέρια και αυτό θα σας επιτρέψει να τελειώσετε νωρίτερα. Μην ξεχνάτε επίσης ότι τα γάντια θα προστατεύσουν τα νύχια σας και θα προστατεύσουν το μανικιούρ σας από το να καταστραφεί!

προστατεύουν από αιχμηρά αντικείμενα

Όταν καθαρίζετε γύρω από το σπίτι, πλένετε τα πιάτα ή εργάζεστε σε εργασίες υγιεινής και συντήρησης, είναι πολύ πιθανόν να έρθετε σε επαφή με αιχμηρά αντικείμενα. Θα μπορούσε να είναι ένα κομμάτι σπασμένο γυαλί, μια αιχμηρή άκρη ή μια λεπίδα βελόνας ενώ βγάζετε τα σκουπίδια. Τα γάντια μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε τον πόνο που προκαλεί το κόψιμο του χεριού σας ή τα μικρά ή και μεγάλα σκισίματα.

προστατεύουν από χημικά εγκαύματα

Ανεξάρτητα από το αν κάνετε DIY τα καθαριστικά σας ή τα αγοράζετε, η έκθεση του δέρματός σας σε χημικές ουσίες όπως απορρυπαντικά (σαπούνι πιάτων) και διαλύτες (που βρίσκονται σε καθαριστικά για όλες τις χρήσεις) καθώς και σε ξίδι, αμμωνία και χλωρίνη είναι απλώς κακή ιδέα. Αυτές οι χημικές ουσίες θα αφαιρέσουν επίσης τα φυσικά έλαια και θα μειώσουν την ενυδάτωση του δέρματος. Στην καλύτερη περίπτωση, αυτό μπορεί να προκαλέσει δερματίτιδα (ο ιατρικός όρος για δερματικά εξανθήματα) και στη χειρότερη, χημικά εγκαύματα.

αποτρέπουν την εξάπλωση ασθενειών και βακτηρίων

Ο πιο σημαντικός λόγος για τον οποίο πρέπει να φοράτε γάντια είναι για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τα βακτήρια κατά τον καθαρισμό. Σκεφτείτε τα μέρη που καθαρίζετε τακτικά όπως τον νιπτήρα του μπάνιου, την τουαλέτα, τον νεροχύτη της κουζίνας. Και τα τρία είναι μέρη που απλώς γεμίζουν με βακτήρια σαλμονέλας και E. coli. Και το σφουγγάρι που χρησιμοποιείτε είναι επίσης αρκετά γεμάτο μικρόβια! Αν καθαρίσετε αυτά τα μέρη με γυμνά χέρια διατρέχετε τον κίνδυνο να μολυνθείτε άμεσα με δυσάρεστα παθογόνα. Ακόμα κι αν πλένετε τα χέρια σας μετά τον καθαρισμό, πρέπει να το κάνετε σωστά για να προστατευτείτε πραγματικά από αυτά τα μικρόβια. Δεν χρειάζεται να το ρισκάρετε όταν μπορείτε να φοράτε απλά γάντια.

- Διαφήμιση -