Τα 6 πιο συχνά λάθη που κάνετε στη χρήση του αφυγραντήρα

Οι φορητοί αφυγραντήρες είναι πολύτιμες συσκευές που συμβάλλουν στη διατήρηση ενός πιο υγιεινού και άνετου εσωτερικού περιβάλλοντος. Κάνουν θαύματα στη μείωση της υπερβολικής υγρασίας, στην πρόληψη της ανάπτυξης μούχλας και στην ανακούφιση των αλλεργιών. Ωστόσο, όπως κάθε άλλη συσκευή, η σωστή χρήση ενός αφυγραντήρα δωματίου είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλιστεί ότι κάνει τη δουλειά του αποτελεσματικά. Θα σας παρουσιάσω τα 6 πιο συχνά λάθη που κάνετε στη χρήση του αφυγραντήρα!

- Διαφήμιση -

δεν αδειάζετε τη δεξαμενή νερού

Η τακτική αποστράγγιση της δεξαμενής νερού στους αφυγραντήρες μπορεί να αποτρέψει την υπερχείλιση ή την αναποτελεσματικότητα του. ‘Ελέγξτε και αποστραγγίστε το δοχείο νερού όταν είναι γεμάτο. Για όσους έχουν αντλία συμπυκνώματος ή αποχέτευση δαπέδου κοντά, ορισμένοι αφυγραντήρες προσφέρουν μια επιλογή συνεχούς αποστράγγισης.

δεν τον έχετε ρυθμίσει σωστά

Ένας υγραντήρας σας δίνει τη δυνατότητα να ορίσετε ένα επίπεδο υγρασίας για να διατηρεί ο αφυγραντήρας σας, ενεργοποιώντας αυτόματα όταν χρειάζεται και απενεργοποιώντας όταν επιτευχθεί το επιθυμητό επίπεδο. Αυτό είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό που πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε έναν αφυγραντήρα.

Η ρύθμιση ενός αφυγραντήρα με έναν υγραντήρα πολύ ψηλά σημαίνει ότι ο αφυγραντήρας θα απενεργοποιηθεί πολύ νωρίς πριν αφαιρέσει αποτελεσματικά την υγρασία από τον αέρα, αυξάνοντας επομένως την πιθανότητα υγρασίας. Από την άλλη πλευρά η ρύθμιση του υγραντήρα σε πολύ χαμηλά επίπεδα θα σημαίνει ότι η συσκευή πρέπει να εργαστεί σκληρότερα από ό, τι χρειάζεται, κοστίζοντας περισσότερο για να λειτουργήσει χωρίς επιπλέον κέρδος. Η εύρεση ισορροπίας είναι το κλειδί.

τον βάζετε πολύ κοντά στον τοίχο

Η τοποθέτηση ενός αφυγραντήρα στον τοίχο θα σημαίνει ότι η συσκευή θα πρέπει να εργαστεί πολύ σκληρά για να τραβήξει τον αέρα, κάτι που θα προκαλέσει αναποτελεσματικότητα και τελικά θα κοστίσει περισσότερα χρήματα. Για το καλύτερο αποτέλεσμα, ο αφυγραντήρας πρέπει πάντα να τοποθετείται σε απόσταση τουλάχιστον 20 εκατοστών από κάθε τοίχο. ‘Επιπλέον, σας συμβουλεύουμε να τοποθετείτε τη συσκευή μακριά από ρεύματα από πόρτες, παράθυρα και αεραγωγούς για βέλτιστη απόδοση.

δεν κάνετε την έρευνά σας πριν τον αγοράσετε

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε έναν αφυγραντήρα. Θα πρέπει να λάβετε υπόψη το μέγεθος, το κόστος και τα χαρακτηριστικά του. Εάν παίρνετε αφυγραντήρα για να στεγνώνετε ρούχα, αναζητήστε έναν αφυγραντήρα που απενεργοποιεί τη λειτουργία πλυντηρίου μετά από 6 ώρες. Μην ξεχνάτε ότι η κατανάλωση ενέργειας είναι και πάλι ζωτικής σημασίας, καθώς πιθανότατα θα λειτουργείτε τον αφυγραντήρα σας για αρκετές ώρες την ημέρα, επομένως κοιτάξτε προσεκτικά τις ισχύ του αφυγραντήρα για να βεβαιωθείτε ότι αποκτούν ένα καλό μηχάνημα και γνωρίζουν το κόστος λειτουργίας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι αυτό που ψάχνετε όταν επιλέγετε έναν αφυγραντήρα για την κρεβατοκάμαρά σας μπορεί να διαφέρει από την επιλογή αφυγραντήρα για την κουζίνα. Ελέγξτε επίσης την εγγύηση, η οποία συχνά αποτελεί ένδειξη ποιότητας.

δεν καθαρίζετε το φίλτρο

Είναι σύνηθες φαινόμενο να μην καθαρίζετε το φίλτρο στον αφυγραντήρα. Αποδεικνύεται ότι, παρόλο που δεν είναι η κύρια λειτουργία του, ο αφυγραντήρας πιάνει μερικές από τις τρίχες και τη σκόνη που επιπλέουν στον αέρα. Το ότι ξεχνάτε να καθαρίσετε το φίλτρο του αφυγραντήρα σήμαινε ότι το μηχάνημά σας δεν δουλεύει όσο καλά θα έπρεπε, και με την πάροδο του χρόνου βουλώνει. Είναι πολύ εύκολο να καθαρίσετε το φίλτρο με ένα βρεγμένο πανί μικροϊνών μέσα σε λίγα μόνο λεπτά.

ανοίγετε τα παράθυρα και τις πόρτες

Είναι δεδομένο ότι το άνοιγμα των παραθύρων και των πορτών βοηθά στο φρεσκάρισμα του αέρα σε ένα σπίτι. Όμως το να έχετε ανοιχτές πόρτες και παράθυρα και ταυτόχρονα να λειτουργείτε τον αφυγραντήρα, είναι λάθος.

Στην πραγματικότητα, το κλείσιμο του αφυγραντήρα σε έναν χώρο τη φορά, με όλα τα παράθυρα και τις εξωτερικές και εσωτερικές πόρτες κλειστές, επιτρέπει στο μηχάνημα να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά καθώς δεν προσπαθεί να στεγνώσει περισσότερο αέρα. Επιπλέον, το να αφήνεις ένα παράθυρο ή μια πόρτα ανοιχτή απλώς αντλεί περισσότερη υγρασία. Το εντελώς αντίθετο από αυτό που χρειάζεστε.

- Διαφήμιση -