3 χρήσιμες συμβουλές για να πλύνετε τα κιτρινισμένα μαξιλάρια σας και να τα κάνετε σαν καινούρια

Αν τα μαξιλάρια σας έχουν κιτρινισμένη εμφάνιση, είναι φυσικό. Με την πάροδο του χρόνου, διάφοροι παράγοντες όπως τα ακάρεα της σκόνης ή ο ιδρώτας επηρεάζουν την ποιότητα τους. Ευτυχώς, είναι δυνατόν να κάνετε τα κιτρινισμένα μαξιλάρια να επανέλθουν στην αρχική τους μορφή με τα σωστά κόλπα. Ανακαλύψτε τρεις απλές και αποτελεσματικές μεθόδους πλύσης καθώς και μερικές πρακτικές συμβουλές για πάντα καθαρά μαξιλάρια. Θα σας παρουσιάσω 3 χρήσιμες συμβουλές για να πλύνετε τα κιτρινισμένα μαξιλάρια σας και να τα κάνετε σαν καινούρια!

- Διαφήμιση -

Όπως πρέπει να γνωρίζετε, όλα όσα σχετίζονται με τα κλινοσκεπάσματα πρέπει να πλένονται τακτικά και τα μαξιλάρια δεν αποτελούν εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα. Είναι πράγματι σημαντικό να τα απολυμάνετε και να αφαιρέσετε τυχόν κιτρινωπούς λεκέδες που έχουν εγκατασταθεί εκεί.

Επιπλέον, τα μαξιλάρια μπορούν εύκολα να γίνουν ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει τα ακάρεα της σκόνης, τους ιούς και τα βακτήρια. Αυτά προέρχονται, μεταξύ άλλων, από σωματίδια ιδρώτα και βρωμιάς που σχηματίζονται εκεί με την πάροδο του χρόνου. Όμως, παρά τους κιτρινωπούς λεκέδες και τις μυρωδιές που μπορεί να προέρχονται από τα μαξιλάρια σας, δεν είναι πάντα απαραίτητο να τα πετάτε. Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο εάν είναι καλής ποιότητας και δεν έχουν ξεπεράσει τη διάρκεια ζωής των 2 ετών.

Πριν λάβετε τέτοια μέτρα, επικεντρωθείτε σε φθηνές συμβουλές καθαρισμού για να τα διατηρήσετε καλύτερα. Ακολουθούν ορισμένες μέθοδοι που πρέπει να χρησιμοποιείτε μία φορά το μήνα για να το αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά.

τι προκαλεί το κιτρίνισμα των μαξιλαριών

Όπως μπορείτε ήδη να φανταστείτε, ο κύριος και πιο συνηθισμένος λόγος που κιτρινίζουν τα μαξιλάρια σας, παραμένει η εφίδρωση. Και για αυτό το λόγο, το μαξιλάρι σας θα κιτρινίζει σταδιακά και αμετάκλητα κάθε βράδυ. Ο ιδρώτας του σώματος διεισδύει στις ίνες του μαξιλαριού πριν εμφανιστεί στη συνέχεια στην επιφάνεια. Αλλά αν και ο ιδρώτας παραμένει η πιο κοινή αιτία, άλλοι παράγοντες παίζουν επίσης ρόλο, όπως το σάλιο.

Τα υγρά που εκκρίνουμε συμβάλλουν στο κιτρίνισμα του μαξιλαριού που τα απορροφά. Επιπλέον, αυτός ο αποχρωματισμός δεν είναι μόνο αισθητικό πρόβλημα, καθώς είναι απόδειξη ότι βακτήρια και ακάρεα έχουν εγκατασταθεί στην καρδιά των ινών. Και είναι απολύτως φυσικό, καθώς αυτά τα πλάσματα αγαπούν ιδιαίτερα τη διάδοση της υγρασίας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις όπως το άσθμα, οι αλλεργίες ή η ρινίτιδα.

Εδώ είναι 3 αποτελεσματικές μέθοδοι για να πλύνετε τα κιτρινισμένα μαξιλάρια σας:

ζεστό νερό και λεμόνι

Το λεμόνι είναι ένας ανεκτίμητος και πολύ αποτελεσματικός σύμμαχος αν θέλετε να δώσετε νέα ζωή στα μαξιλάρια σας για να κοιμάστε καλά και με βέλτιστη άνεση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το παρακάτω κόλπο για να επωφεληθείτε από τις λευκαντικές και απολυμαντικές ιδιότητες των λεμονιών. Ξεκινήστε βράζοντας 2,5 λίτρα νερό και προσθέστε 6 ποτήρια χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια, μουλιάστε το μαξιλάρι σε αυτό το λεμονόνερο για περίπου 2 ώρες. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πλύνετε το μαξιλάρι με σαπουνόνερο για να αφαιρέσετε τους λεκέδες πριν το ξεπλύνετε και στεγνώσετε. Μη διστάσετε να προσθέσετε περισσότερο νερό, έτσι ώστε το μαξιλάρι να βυθιστεί εντελώς στο διάλυμα.

λευκό ξίδι και μαγειρική σόδα

Για να ελαφρύνετε και να μαλακώσετε φυσικά τις υφαντικές ίνες του μαξιλαριού σας, ο συνδυασμός μαγειρικής σόδας και λευκού ξιδιού είναι μια τέλεια λύση. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να βασιστείτε στα αντιβακτηριακά και λευκαντικά αποτελέσματα αυτών των δύο στοιχείων για να αφαιρέσετε όλη τη βρωμιά, τον ιδρώτα και τους λεκέδες στο μαξιλάρι. Επιπλέον, αυτό βοηθά επίσης στην καταπολέμηση τυχόν άσχημων οσμών που μπορεί να έχουν κολλήσει σε αυτό.

Τοποθετήστε το μαξιλάρι σας σε μια λεκάνη γεμάτη με ζεστό νερό και προσθέστε 1/2 φλιτζάνι λευκό ξίδι ανακατεμένο με ίση ποσότητα μαγειρικής σόδας. Αφήστε να μουλιάσει για 1 ώρα. Στη συνέχεια, επιλέξτε έναν κανονικό κύκλο πλύσης και περάστε τον από το πλυντήριο και μετά στεγνώστε το στον αέρα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η μαγειρική σόδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τον καθαρισμό του στρώματός σας.

λεμόνι και οξυζενέ

Ιδανική ως αντικατάσταση της χλωρίνης, αυτή η λύση κατά των λεκέδων και των ακάρεων αποτελείται από τον συνδυασμό χυμού λεμονιού και οξυζενέ για τη λεύκανση των μαξιλαριών. Συστατικά που περιέχουν ενεργά συστατικά που μπορούν εύκολα να αφαιρέσουν λεκέδες από ιδρώτα ή σάλιο.

Για να αποκομίσετε τα οφέλη του, ετοιμάστε έναν κουβά με ζεστό νερό στον οποίο προσθέστε μισό φλιτζάνι χυμό λεμονιού και διπλασιάστε την ποσότητα του οξυζενέ. Τοποθετήστε το μαξιλάρι στον κάδο και αφήστε το να καθίσει για μια ώρα. Όταν τελειώσει αυτός ο χρόνος, κάντε έναν κανονικό κύκλο στο πλυντήριό σας για να ξεπλύνετε το μαξιλάρι και μετά αφήστε το να στεγνώσει στον ήλιο.

Εκτός από το πλύσιμο, είναι εξίσου σημαντικό να λαμβάνετε προληπτικά και χρήσιμα μέτρα για τη σωστή φροντίδα των μαξιλαριών ώστε να διατηρούνται απαλά, καθαρά και άνετα:

χρησιμοποιήστε προστατευτικό μαξιλαριού

Μπορούν να δώσουν στο μαξιλάρι σας μια δεύτερη γραμμή άμυνας ενάντια στα νεκρά κύτταρα, το σμήγμα ή τον ιδρώτα που εκκρίνεται από το δέρμα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τοποθετήσετε ένα προστατευτικό μαξιλαριού κάτω από τη μαξιλαροθήκη σας για να μην εισχωρούν αλλεργιογόνα. Φροντίστε επίσης να πλένετε αυτά τα καλύμματα κάθε μήνα.

πλένετε τα μαξιλάρια 3-4 φορές το χρόνο

Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο αν παρατηρήσετε ότι κιτρινίζουν. Όσο για τις μαξιλαροθήκες, που προφανώς είναι οι πρώτες που εκτίθενται στα σωματικά μας υγρά, μία ή δύο φορές την εβδομάδα είναι σωστή συχνότητα.

αντικαταστήστε το μαξιλάρι μετά από 2 ή 3 χρόνια

Ενώ πολλοί άνθρωποι διατηρούν τα μαξιλάρια τους για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι καλύτερο να αντικαταστήσετε τα μαξιλάρια σας μετά από 2 ή 3 χρόνια χρήσης. Μάλιστα, μετά από λίγο, τα μαξιλάρια χάνουν τη σφριγηλότητά τους και δεν μπορούν πλέον να στηρίξουν σωστά το κεφάλι σας. Ωστόσο, το κιτρίνισμά τους δεν πρέπει να είναι πάντα λόγος για την αντικατάστασή τους.

- Διαφήμιση -