Πώς να καλλιεργήσετε φράουλες σε γλάστρες στο μπαλκόνι

Οι φράουλες είναι ένα πολύ κοινό και δημοφιλές φρούτο, το οποίο αποτελεί βάση πολλών γλυκών παρασκευασμάτων. Αντί λοιπόν να ψάχνετε από που θα αγοράσετε φράουλες και αν είναι βιολογικές ή όχι, γιατί να μην τις καλλιεργήσετε μόνοι σας; Για να έχετε πάντα φράουλες διαθέσιμες στο σπίτι, μπορείτε να τις καλλιεργήσετε στο μπαλκόνι, εάν δεν έχετε κήπο. Δεν είναι περίπλοκο φυτό για να αναπτυχθεί, επομένως είναι τέλειο ακόμα και για άπειρους κηπουρούς. Θα σας δείξω πώς να καλλιεργήσετε φράουλες σε γλάστρες στο μπαλκόνι!

- Διαφήμιση -

Υλικά

1 γλάστρα

1 πιατάκι

Χώμα

Φυτά φράουλας

Διαδικασία

Γεμίστε τη γλάστρα με χώμα και τοποθετήστε το φυτό μέσα. Συμπυκνώστε το χώμα με τα χέρια σας και προαιρετικά προσθέστε περισσότερο χώμα για να γεμίσετε τη γλάστρα.

Τοποθετήστε το δενδρύλλιο σε θέση όπου μπορεί να επωφεληθεί τόσο από τη σκιά όσο και από τον ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Δώστε άφθονο νερό, αλλά προσέξτε τη στασιμότητα, οπότε βεβαιωθείτε ότι το χώμα είναι σχεδόν τελείως στεγνό πριν το ποτίσετε ξανά.

Θυμηθείτε, ωστόσο, να προστατεύετε τα σπορόφυτα από το κρύο όσο το δυνατόν περισσότερο κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να καλύψετε το έδαφος με ξηρά φύλλα.

- Διαφήμιση -