9 έξυπνοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τις παλιές μαξιλαροθήκες σας

Prepared fresh bed, scene in hotel room. Horizontal shot

Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν συνειδητά να επαναχρησιμοποιήσουν και να ανακυκλώσουν προϊόντα οικιακής χρήσης όποτε είναι δυνατόν. Όταν πρόκειται για παλιά κλινοσκεπάσματα, η μαξιλαροθήκη ξεχωρίζει ως πρωταρχικός υποψήφιος για πολλά έργα αλλαγής χρήσης. Με λίγη φαντασία και DIY διάθεση, μπορείτε να βρείτε πολλαπλές χρήσεις για εκείνες τις μαξιλαροθήκες που δεν θέλετε πλέον να χρησιμοποιείτε στο κρεβάτι σας. Οι μαξιλαροθήκες φθείρονται λεπτές, ξεφεύγουν από τη μόδα ή απλώς αντικαθίστανται από νέα σετ. Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να επαναχρησιμοποιήσετε ή να επαναχρησιμοποιήσετε ένα τέλειο κομμάτι υφάσματος για εκείνες τις μαξιλαροθήκες που είναι ακόμα σε καλή κατάσταση. Θα σας παρουσιάσω 9 έξυπνους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε τις παλιές μαξιλαροθήκες σας!

- Διαφήμιση -

τσάντες για τα άπλυτα

Όταν ταξιδεύετε, θέλετε πάντα να κρατάτε τα βρώμικα ρούχα σας χωριστά από τα καθαρά ρούχα σας. Βάλτε μια μαξιλαροθήκη στη βαλίτσα σας και ρίξτε τα βρώμικα ρούχα καθώς συσσωρεύονται. Όταν φτάσετε σπίτι, απλά αδειάστε τη μαξιλαροθήκη στο πλυντήριο και βάλτε και τη μαξιλαροθήκη μέσα.

βάλτε μαζί ένα μαξιλάρι δαπέδου (ή δύο)

Ράψτε πολλές μαξιλαροθήκες μαζί κατά μήκος της μακριάς άκρης και γεμίστε τις με μαξιλάρια. Τρεις ή τέσσερις προσαρτημένες μαξιλαροθήκες μετατρέπονται εύκολα σε μαξιλάρι δαπέδου. Είναι ιδανικό για καλεσμένους, για ύπνο ή ακόμα και φορητή γωνιά ανάγνωσης για το παιδί που του αρέσει να χώνεται σε μια φωλιά.

ξεσκονίστε τον ανεμιστήρα οροφής

Έχετε δει ποτέ πόση σκόνη υπάρχει στον ανεμιστήρα οροφής σας όταν τον ανάβετε για πρώτη φορά μετά από καιρό; Πάρτε μια παλιά μαξιλαροθήκη και τοποθετήστε την πάνω από ένα από τα πτερύγια του ανεμιστήρα οροφής. Τραβήξτε αργά τη μαξιλαροθήκη. Οι λεπίδες ξεσκονίζονται και η σκόνη μένει στη μαξιλαροθήκη, αντί να πέφτει με αλεξίπτωτο στο πάτωμα.

αποθηκεύστε τα πουλόβερ σας

Αποθηκευμένα σε πλαστικό, τα χειμωνιάτικα πουλόβερ μπορεί να μουχλιάσουν. Από την άλλη αποθηκευμένα σε μια ντουλάπα, είναι λεία σκόρων. Η λύση μπορεί να βρεθεί ανάμεσα στα λευκά είδη σας. Βάλτε τα πουλόβερ σε μια μαξιλαροθήκη για εποχιακή αποθήκευση. Θα παραμείνουν απαλλαγμένα από σκόνη, αλλά το ύφασμα της μαξιλαροθήκης θα τους επιτρέψει να αναπνέουν.

καθαρίστε τους ιστούς αράχνης

Υπάρχει ένας ιστός αράχνης ψηλά στη γωνία της τραπεζαρίας σας. Πριν τον πάρετε με μια σκούπα, καλύψτε τη σκούπα με μια παλιά μαξιλαροθήκη. Τώρα μπορείτε να σκουπίσετε τον ιστό αράχνης χωρίς να γρατζουνίσετε το χρώμα του τοίχου. Είναι επίσης πιο εύκολο να αφαιρέσετε τον ιστό αράχνης από την μαξιλαροθήκη παρά να τον βγάλετε από τις τρίχες της σκούπας.

σχηματίστε μια τσάντα πλυντηρίου με κορδόνι

Από την πρακτική πλευρά της αλλαγής χρήσης είναι η μετατροπή αγαθών που δεν χρειάζονται πλέον σε δοχεία αποθήκευσης. Οι μαξιλαροθήκες είναι ένα υπέροχο μέγεθος για μια τσάντα πλυντηρίου. Δημιουργήστε μια διπλωμένη τσέπη (περίβλημα) στο επάνω μέρος και τραβήξτε ένα κορδόνι περίσφιξης μέσα από αυτήν. Μια τσάντα πλυντηρίου σε μέγεθος μαξιλαροθήκης λειτουργεί καλά για ταξίδια ή για παιδικό δωμάτιο. Επιπλέον, είναι εύκολο να πλυθεί αν λερωθεί.

χρησιμοποιείται ως ξεσκονόπανο και κουρέλια

Κόψτε την μαξιλαροθήκη σε δύο ή τέσσερα κομμάτια και χρησιμοποιήστε τα ως ξεσκονόπανα. Μπορείτε να καθαρίσετε από τον ανεμιστήρα μέχρι τις περσίδες, τα καλοριφέρ, ακόμα και τη σκόνη στο παρκέ.

θήκες για σεντόνια

Για να μην ψάχνετε κάθε φορά το σετ σεντονιών που θέλετε να στρώσετε, μπορείτε να το έχετε σε μια μαξιλαροθήκη. Είναι ιδανική θήκη καθώς τα σεντόνια είναι τακτοποιημένα. Επίσης, οι παλιές μαξιλαροθήκες είναι μια έξυπνη λύση για αποθήκευση ρούχων εκτός σεζόν, ειδικά αν θέλετε να αποφύγετε τις πλαστικές σακούλες.

τσάντα για τα ψώνια

Λίγα κομμάτια, κοψίματα και νέες ραφές μπορούν να μεταμορφώσουν μια μαξιλαροθήκη σε τσάντα για ψώνια. Με το κατάλληλο κόψιμο και μερικές ραφές, η μαξιλαροθήκη μπορεί να μετατραπεί σε μια άνετη τσάντα για ψώνια στο σούπερ μάρκετ. Καθώς η χρήση πλαστικής σακούλας θεωρείται ιδιαίτερα επιβαρυντική για το περιβάλλον, οι οικολογικές τσάντες, όπως αυτή, είναι ιδιαίτερα πρακτική. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να εξατομικεύσετε το σχέδιο με κορδέλες, κουμπιά και τσέπες ή να φτιάξετε μια απλή υφασμάτινη κρεμαστή τσάντα.

- Διαφήμιση -