Ποια είναι τα 7 μέρη με τα περισσότερα μικρόβια στην κουζίνα;

Όλες μας θεωρούμε αυτονόητο ότι ο νεροχύτης και το σφουγγάρι πιάτων που χρησιμοποιούμε περισσότερο στην κουζίνα μας περιέχουν τα περισσότερα μικρόβια. Ωστόσο, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας σε μερικά από τα υλικά και τα πράγματα που χρησιμοποιείτε πολύ και σας βοηθούν στην κουζίνα. Και αυτό γιατί αυτά τα μικρόβια που φωλιάζουν στην κουζίνα σας μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες. Θα σας παρουσιάσω 7 μέρη στην κουζίνα με τα περισσότερα μικρόβια!

- Διαφήμιση -

μπλοκ μαχαιριών

Να είστε ειλικρινής. Έχετε καθαρίσει ποτέ το μπλοκ μαχαιριού στην κουζίνα σας ή πότε ήταν η τελευταία φορά που το καθαρίσατε; Για να καθαρίσετε το μπλοκ του μαχαιριού σας, πρώτα αναποδογυρίστε το και ανακινήστε το. Καθαρίστε καλά τα μικρά τμήματα της θήκης των μαχαιριών με μία από τις λεπτές βούρτσες που χρησιμοποιείτε στον καθαρισμό της κουζίνας σας. Ανακατέψτε χλιαρό νερό με χλωρίνη για να το αποστειρώσετε. Στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά αυτά τα μέρη με καθαρό νερό. Βεβαιωθείτε ότι αυτά τα τμήματα έχουν στεγνώσει καλά πριν τοποθετήσετε τα μαχαίρια. Εάν παραμείνει υγρό, τα μικρόβια θα αρχίσουν να αναπαράγονται.

συρτάρι λαχανικών του ψυγείου

Η σαλμονέλα, η λιστέρια και η μούχλα είναι τα πιο κοινά μικρόβια στους βλαστούς λαχανικών. Πριν βάλετε νέα λαχανικά στο συρτάρι λαχανικών, καθαρίζετε πάντα το συρτάρι. Διαφορετικά, τα παλιά βακτήρια θα περάσουν στα νέα λαχανικά. Οι ειδικοί συνιστούν για αυτό, μία φορά το μήνα, να καθαρίζονται τα συρτάρια των λαχανικών. Για να καθαρίσετε, αφαιρέστε το συρτάρι, πλύντε το πρώτα με ζεστό νερό και απορρυπαντικό. Στη συνέχεια, βάλτε 1-2 κουταλιές μαγειρική σόδα σε ένα λίτρο νερό και πλύνετε το συρτάρι για άλλη μια φορά με το μείγμα. Με αυτόν τον τρόπο θα απαλλαγείτε και από τις άσχημες μυρωδιές στο συρτάρι. Φροντίστε να περιμένετε να στεγνώσει καλά το συρτάρι πριν το χρησιμοποιήσετε.

τμήμα κρεάτων ψυγείου

Δεδομένου ότι βάζουμε ωμό κρέας στο τμήμα κρέατος του ψυγείου, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι υπάρχουν μικρόβια εδώ. Φιλοξενεί τα περισσότερα μικρόβια Salmonella και E. Coli. Όπως το συρτάρι λαχανικών, θα πρέπει να πλένετε αυτό το τμήμα με ζεστό νερό και απορρυπαντικό τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

μπλέντερ

Εάν δεν ακολουθείτε τις οδηγίες καθαρισμού του κατασκευαστή, μπορείτε να εισάγετε βακτήρια στο φαγητό σας κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το μπλέντερ. Η τσιμούχα και η λεπίδα πρέπει να αφαιρούνται και να καθαρίζονται μετά από κάθε χρήση. Εάν είναι σκόπιμο να το βάλετε στο πλυντήριο και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεις, κάντε το! Εάν όχι, τότε πλύνετε το καλά με ζεστό νερό και απορρυπαντικό. Βεβαιωθείτε ότι έχει στεγνώσει καλά πριν ενώσετε όλα τα κομμάτια.

ανοιχτήρι

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το ανοιχτήρι κάθε μέρα. Αλλά πως; Αν χρειαστεί, βγάζουμε το ανοιχτήρι κονσερβών από το συρτάρι και αφού ανοίξουμε το κουτάκι, το ξαναβάζουμε στο συρτάρι. Αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία για να μαζευτούν μικρόβια και ασφαλώς να παραμείνουν. Η καλύτερη μέθοδος καθαρισμού είναι το πλυντήριο πιάτων. Για αυτό, φροντίστε να αγοράσετε ένα ανοιχτήρι που πλένεται στο πλυντήριο.

σπάτουλα

Χρησιμοποιούμε τη σπάτουλα στις κουζίνες μας με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Η πλαστική σπάτουλα μπορεί να είναι δύσκολο να καθαριστεί και ταυτόχρονα μπορεί να παραμείνουν υπολείμματα τροφών επάνω της. Φροντίστε να πλύνετε τη σπάτουλα που χρησιμοποιείτε στο πλυντήριο πιάτων για να απαλλαγείτε από τα μικρόβια.

τάπερ

Τα πλαστικά τάπερ είναι εστία μικροβίων! Ειδικά αν παίρνετε τρόφιμα στο χώρο εργασίας και τα βάζετε σε δοχεία αποθήκευσης, πρέπει να είστε προσεκτικές. Εάν πλένετε τα τάπερ με το χέρι στο γραφείο, μπορείτε να αφήσετε τα μικρόβια να αναπαραχθούν. Για αυτό, πλύνετε ειδικά τα πλαστικά τάπερ στο πλυντήριο πιάτων. Αν όμως πρόκειται να το πλύνετε στο χέρι, δώστε προσοχή στις εσοχές στο τμήμα του καλύμματος κατά το πλύσιμο.

- Διαφήμιση -