Πως να περιποιηθείτε και να συντηρήσετε σωστά έναν δερμάτινο καναπέ

Σε πολλές από εμάς, αρέσουν οι δερμάτινοι καναπέδες για τη διακόσμηση του σπιτιού μας. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στην κατοχή δερμάτινων επίπλων. Τα δερμάτινα έπιπλα είναι φυσικά και ανθεκτικά. Προσθέτουν επίσης οπτική ομορφιά στο δωμάτιο στο οποίο βρίσκονται. 

- Διαφήμιση -

Το δέρμα είναι ένα από τα λίγα αντικείμενα που γίνονται καλύτερα όσο περνάει ο χρόνος! Η φωτεινότητά του αυξάνεται με τη χρήση. Το δέρμα όμως χρειάζεται προσεκτική φροντίδα για να διατηρήσει την ποιότητά του. 

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές σχετικά με τον καθαρισμό και τη συντήρηση δερμάτινων επίπλων. Εάν έχετε χύσει υγρό στο δερμάτινο καναπέ σας, μην ανησυχείτε. 

Περιποίηση δερμάτινου καναπέ

  • Το δέρμα παράγει λάδι για να προστατεύσει τη φυσική του επιφάνεια. Χωρίς αυτό το στρώμα λαδιού, το δέρμα ΄΄γερνά΄΄ γρήγορα και όταν στεγνώνει, σχηματίζονται ρωγμές στην επιφάνειά του.
  • Κατά τη χρήση τους, τα δερμάτινα έπιπλα θα χάσουν το φυσικό τους γράσο. Είναι προσωπική προτίμηση για την αποκατάσταση αυτής της εμφάνισης και μπορεί να αναδημιουργηθεί με επαγγελματικά προϊόντα περιποίησης δέρματος.
  • Για να προστατέψετε τα δερμάτινα έπιπλα σας και για να τα διατηρήσετε στην καλύτερη κατάσταση, τοποθετήστε τα τουλάχιστον μισό μέτρο μακριά από το άμεσο ηλιακό φως και συσκευές που εκπέμπουν θερμότητα, όπως σόμπες ή τζάκια. Η θερμότητα και το φως του ήλιου θα στεγνώσουν το δέρμα, θα σπάσουν την επιφάνειά του και θα προκαλέσουν την αλλαγή του χρώματος.

Για την περιποίηση του δερμάτινου καναπέ σας να τον καθαρίζετε με ηλεκτρική σκούπα με μαλακή κεφαλή. 

Για χυμένα υγρά: Πιέστε το υγρό με ένα βρεγμένο πανί και σε κάθε περίπτωση αποφύγετε το τρίψιμο. Για καλύτερα αποτελέσματα, μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε επαγγελματικό καθαριστικό δέρματος.

Καθαρισμός δερμάτινων καναπέδων

Για να δούμε πως πρέπει να καθαρίζουμε τους δερμάτινους καναπέδες

  • Σκουπίστε με μια μαλακή σκούπα με βούρτσα. Εάν χρησιμοποιείτε συχνά τα δερμάτινα έπιπλα σας – ειδικά εάν το ύφασμα έρχεται σε επαφή με το δέρμα σας – θα πρέπει να το κάνετε μία φορά την εβδομάδα. Η ηλεκτρική σκούπα θα αφαιρέσει σκόνη, δερμάτινα τσιπ και άλλα υπολείμματα που έχουν απομείνει στη δερμάτινη επιφάνεια. Μην ξεχάσετε να σκουπίσετε τα μέρη όπου η σκόνη και η βρωμιά είναι πιο συνηθισμένη, δηλαδή μεταξύ των καθισμάτων και των μπράτσων.
  • Σκουπίστε τους δερμάτινους καναπέδες. Για καθαρισμό ενός δερμάτινου καναπέ, βρέξτε ένα καθαρό και μαλακό πανί καθαρισμού με ζεστό νερό και σκουπίστε. Αυτή τη διαδικασία είναι ιδανικό να την κάνετε κάθε εβδομάδα.
  • Χρησιμοποιήστε ένα μαλακτικό για δερμάτινες επιφάνειες. Αυτή η διαδικασία είναι το πιο σημαντικό μέρος της φροντίδας των δερμάτινων καναπέδων. Όπως για όλες τα χημικά απορρυπαντικά καθαρισμού, διαβάστε τις οδηγίες πριν από τη χρήση και δοκιμάστε το για αρχή σε μία μικρή επιφάνεια η οποία δεν είναι εμφανής. Αφού δείτε ότι όντως κάνει δουλειά,  στη συνέχεια απλώστε ομοιόμορφα σε ολόκληρη την επιφάνεια. Προστατέψτε το πρόσωπο και τα χέρια σας και βεβαιωθείτε ότι ο χώρος αερίζεται επαρκώς.

Τι να κάνετε σε περίπτωση που χυθεί υγρό

  • Αφαιρέστε το περίσσευμα του υγρού πιέζοντας ένα πανί πάνω του αλλά μην το τρίβετε. Είναι ο πιο σημαντικός κανόνας που πρέπει να ακολουθείτε σε περίπτωση που χυθεί φαγητό, ποτό ή μελάνι. Το τρίψιμο θα κάνει τον λεκέ να ηρεμήσει και να αλλάξει το χρώμα του δέρματος. Επομένως, αφαιρέστε το υγρό με ένα βρεγμένο πανί.
  • Χρησιμοποιήστε επαγγελματικά προϊόντα περιποίησης δέρματος. Είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε ένα επαγγελματικό προϊόν ανάλογα με το χυμένο υγρό. Αντιμετωπίστε το λεκέ ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης.
  • Χρησιμοποιήστε δερμάτινο μαλακτικό. Εφαρμόστε στην κατεστραμμένη περιοχή μαλακτικό για δερμάτινες επιφάνειες για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Αυτό είναι! Είναι τόσο εύκολο να παρέχετε στους δερμάτινους καναπέδες και τις δερμάτινες καρέκλες σας τη φροντίδα που χρειάζονται για να διατηρήσουν την ποιότητά τους.

- Διαφήμιση -