14 μύθοι για το πλύσιμο ρούχων που καταστρέφουν τα ρούχα σας

Το πλύσιμο ρούχων είναι πάντα μια διαδικασία, η οποία μπορεί να εγκυμονεί πολλές εκπλήξεις αλλά και κινδύνους. Σε πόσες δεν έχει τύχει να βγάλουν τα ρούχα από το πλυντήριο και να έχει ξεβάψει το χρώμα ή να έχουν ξεθωριάσει; Και αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα προβλήματα. Υπάρχουν πολλά άλλα ζητήματα τα οποία δημιουργούνται κατά τη διάρκεια του πλυσίματος. Πρέπει να πλένετε τα ρούχα σας σε ζεστό νερό; Τα καθαριστικά γενικής χρήσης λειτουργούν για όλους τους λεκέδες; Για να δούμε λοιπόν τι λάθη κάνουμε αλλά κυρίως τι δεν πρέπει να κάνουμε για να πλένουμε σωστά τα ρούχα μας! Θα σας παρουσιάσω 14 μύθους για το πλύσιμο ρούχων που καταστρέφουν τα ρούχα σας!

- Διαφήμιση -

περισσότερο απορρυπαντικό σημαίνει καθαρότερα ρούχα

Ένας δημοφιλής μύθος που πιθανότατα έχετε ακούσει αλλά κάποιες από εσάς έχετε χρησιμοποιήσει κιόλας είναι ότι η χρήση περισσότερου απορρυπαντικού σημαίνει καθαρότερα ρούχα. Ωστόσο, η αλήθεια μπορεί να είναι λίγο διαφορετική. Η χρήση περισσότερου απορρυπαντικού δεν το κάνει να λειτουργεί ιδιαίτερα σκληρά. Αντίθετα, μπορεί να αφήσει υπολείμματα στα ρούχα σας. Πιθανότατα θα χρειαστεί απλώς να τα πλύνετε ξανά και με την πάροδο του χρόνου αυτές οι επιπλέον πλύσεις μπορεί να τα κάνουν να φθείρονται πιο γρήγορα. Ελέγξτε την ετικέτα του απορρυπαντικού για το πόσο απορρυπαντικό θα χρησιμοποιήσετε για το μέγεθος του φορτίου και του πλυντηρίου σας. Εάν δεν είστε σίγουρες, να είστε σε επιφυλακή για μερικά από αυτά τα ενδεικτικά σημάδια ότι χρησιμοποιείτε πάρα πολύ απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων.

όσο πιο ζεστό είναι το νερό, τόσο καλύτερη είναι η καθαριστική δύναμη

Σίγουρα, η θερμοκρασία του νερού θα είχε μια βαθιά επίδραση. Ωστόσο, το ζεστό νερό μπορεί να μην έχει τόσο μεγάλο αντίκτυπο όσο νομίζετε. Το ζεστό νερό δεν θα καθαρίσει απαραίτητα τα ρούχα. Στην πραγματικότητα, μπορεί να καταστρέψει ορισμένα υφάσματα ή να προκαλέσει μόνιμους λεκέδες αντί να αφαιρεθούν. Αυτή είναι η περίπτωση ενός μύθου που μπορεί να ίσχυε στο παρελθόν, αλλά τα απορρυπαντικά αυτές τις μέρες έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν εξίσου καλά, αν όχι καλύτερα, σε κρύο νερό. Να ακολουθείτε πάντα την ετικέτα φροντίδας των υφασμάτων. Παρεμπιπτόντως, αυτός είναι ο λόγος που τα ρούχα συρρικνώνονται στο πλύσιμο.

τοποθετείτε πολλά φύλλα στεγνωτηρίου

Το πάρα πολύ μπορεί, στην πραγματικότητα, μερικές φορές να είναι κακό. Η υπερβολική χρήση των φύλλων στεγνωτηρίου μπορεί να μειώσει την απόδοση του μηχανήματος σας αφήνοντας πίσω ένα υπόλειμμα με μυρωδιά και συμφορώντας τον κάδο με χνούδια».

πλένετε τα ρούχα μετά από κάθε χρήση

Μερικές φορές, μπορεί να μην χρειάζεται να πλένετε τα ρούχα σας κάθε φορά που τα φοράτε. Αν πετάτε ρούχα στον κάδο με τα άπλυτα για να τα πλύνετε μετά από κάθε φορά που τα φοράτε, μπορεί να πλένετε υπερβολικά ορισμένα αντικείμενα και να τα προκαλείτε πρόωρα φθορά. Αυτή μπορεί να είναι μια από τις κακές συνήθειες καθαριότητας που δεν ήξερες ότι είχες.

η υπερφόρτωση του πλυντηρίου σας με πάρα πολλά ογκώδη αντικείμενα μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο μηχάνημά σας

Οποιαδήποτε μεγαλύτερα αντικείμενα πρέπει να τοποθετούνται στο πλυντήριο με ισορροπημένο τρόπο για να αποφευχθούν προβλήματα!

αγνοείτε τις ετικέτες

Όπως συμβαίνει με όλα, διαβάζετε πάντα τις οδηγίες και αυτό περιλαμβάνει την ετικέτα φροντίδας υφασμάτων. Υπάρχουν στιγμές που είναι δελεαστικό να πετάξεις όλα τα ρούχα στο πλυντήριο και να τελειώσεις με αυτό. Ωστόσο, κάθε κομμάτι ρουχισμού έχει μια ετικέτα με οδηγίες φροντίδας από τον κατασκευαστή που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί το αντικείμενο στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Μάθετε τι σημαίνουν τα σύμβολα και ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των αγαπημένων σας ρούχων.

ίδιο απορρυπαντικό για όλους τους λεκέδες

Εάν πιστεύετε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο απορρυπαντικό πλυντηρίου για λεκέδες καφέ με το βρεφικό γάλα, ίσως χρειαστεί να το ξανασκεφτείτε. Ο τύπος του λεκέ στην πραγματικότητα καθορίζει πώς μπορείτε να τον αφαιρέσετε.

χρησιμοποιείτε σαπούνι χεριών για να πλύνετε τα ρούχα

Αυτό έχει συμβεί σε όλες μάς. Βάζετε ένα πλυντήριο ρούχων και μετά συνειδητοποιείτε ότι σας έχει τελειώσει το απορρυπαντικό ρούχων. Ως έσχατη λύση, το σαπούνι χεριών θα έκανε τη δουλειά; Ενώ το σαπούνι χεριών, σε κάποιο βαθμό, θα καθαρίσει τα ρούχα σας, δεν θα κάνει αποτελεσματική δουλειά, καθώς το σαπούνι για το σώμα έχει πιο ήπιες χημικές ουσίες. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε αντικείμενα που έχουν τη σωστή ποσότητα ισχυρότερων χημικών ουσιών για να παρέχουν βαθύ καθαρισμό.

μπορείτε να πλύνετε τα σουτιέν σας μόνο στο χέρι

Ποια έχει πλύνει τα σουτιέν της στο χέρι και μετά ανακάλυψε ότι υπάρχει ευκολότερος τρόπος να τα πλύνει; Υπάρχει ένας μύθος ότι μπορείς να πλύνεις μόνο τα σουτιέν σου στο χέρι, κάτι που δεν είναι αλήθεια. Μπορείτε να τα βάλετε σε μια διχτυωτή τσάντα ρούχων με φερμουάρ και να βάλετε ένα απαλό κύκλο κρύου νερού με ένα απαλό απορρυπαντικό στο πλυντήριο.

χρησιμοποιείτε λακ για να αφαιρέσετε λεκέδες από ύφασμα

Αυτό είναι αναληθές φυσικά καθώς η λακ για τα μαλλιά χειροτερεύει τους λεκέδες, ειδικά το μελάνι απλώνοντάς το περισσότερο. Αντίθετα, σκουπίστε λίγο νερό στον λεκέ και για να τον κάνετε πιο αποτελεσματικό και χρησιμοποιήστε μια ευέλικτη σκόνη αφαίρεσης λεκέδων.

το γέμισμα του πλυντηρίου εξοικονομεί νερό και ενέργεια

Τι είναι ένα πλήρες μηχάνημα, τέλος πάντων; Ο ορισμός σας για ένα πλήρες μηχάνημα μπορεί να είναι διαφορετικός από τον ορισμό του κατασκευαστή. Τα πλυντήρια ρούχων έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν βέλτιστα με τα δύο τρίτα του πλήρους μεγίστου. Εάν γεμίσετε το μηχάνημα μέχρι την κορυφή, το απορρυπαντικό δεν θα μπορεί να απλωθεί και να καθαρίσει όλα τα ρούχα και θα πρέπει να τα πλύνετε ξανά. Έτσι προφανώς δεν θα καταφέρετε να εξοικονομήσετε ούτε νερό ούτε ενέργεια.

οι ορατοί λεκέδες είναι οι μόνοι τύποι βρωμιάς που πρέπει να σας ανησυχούν

Μπορεί να νομίζετε ότι ένα πουκάμισο είναι βρώμικο όταν βλέπετε έναν λεκέ, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα από όσα φαίνονται στο μάτι. Τα ρούχα σας μπορεί να είναι πιο βρώμικα από όσο νομίζετε. Στην πραγματικότητα, μόνο το 30 τοις εκατό των λεκέδων και της βρωμιάς στα ρούχα σας είναι ορατά. Το άλλο 70 τοις εκατό περιλαμβάνει αόρατα χώματα που αποτελούνται από ρύπους σώματος όπως ιδρώτας και λάδια σώματος, τα οποία εάν δεν αφαιρεθούν με απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων για βαθύ καθαρισμό θα συσσωρευτούν με την πάροδο του χρόνου και θα προκαλέσουν μυρωδιές και θαμπάδα. Ο βαθύς καθαρισμός παρέχει αφαίρεση τόσο της ορατής όσο και της αόρατης βρωμιάς.

χρειάζεται μόνο να ταξινομήσετε τα ρούχα κατά χρώματα

Αυτά μπορεί να είναι καλά νέα για άτομα που μπορεί να μην έχουν χρόνο να ταξινομήσουν τα ρούχα τους ανά χρώμα. Ενώ η ταξινόμηση κατά χρώματα είναι πάντα μια καλή ιδέα, πρέπει επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο ταξινόμησης των ρούχων ανά τύπο υφάσματος. Τα βαρύτερα υφάσματα όπως το τζιν μπορούν να βλάψουν τα λεπτότερα και πιο ευαίσθητα υφάσματα. Φροντίστε να ελέγχετε πάντα την ετικέτα φροντίδας για τις καλύτερες οδηγίες για το πλύσιμο και συστάσεις για άλλα υφάσματα για πλύσιμο.

πρέπει να κουμπώσετε τα κουμπιά πριν από το πλύσιμο

Πόσες φορές έχετε κουμπώσει το πουκάμισό σας πριν το βάλετε στο πλυντήριο; Στην πραγματικότητα, μπορεί να μην χρειαστεί να το κάνετε καθόλου. Το δέσιμο των κουμπιών πριν από το πλύσιμο μπορεί να οδηγήσει σε πτώση των κουμπιών λόγω της πίεσης που ασκεί το πλυντήριο στα ρούχα. Μπορεί επίσης να οδηγήσει στο τέντωμα του ρούχου λόγω της ανομοιόμορφης πίεσης στη θέση του κουμπιού στα ρούχα σε σύγκριση με μια ραφή.

- Διαφήμιση -