5 λάθη που είναι πιθανό να κάνετε με το αντισηπτικό των χεριών σας

Ο κορωνοιός είναι ακόμη εδώ και από ότι φαίνεται δεν θα ξεμπερδέψουμε εύκολα και γρήγορα, αλλά θα μάθουμε να ζούμε με αυτόν. Ένα από τα πράγματα όμως που θα πρέπει να κάνουμε είναι να τηρούμε βασικούς κανόνες υγιεινής με την απολύμανση των χεριών και των επιφανειών μέσα στο σπίτι μας. Υπάρχουν όμως μερικά λάθη που κάνουμε στη χρήση του αντισηπτικού των χεριών, τα οποία μπορούν να μας καθιστούν ευάλωτους στον ιό χωρίς να το καταλάβουμε! Θα σας παρουσιάσω 5 λάθη που είναι πιθανό να κάνετε με το αντισηπτικό των χεριών σας!

- Διαφήμιση -

Χρησιμοποιούμε λάθος απολυμαντικό χεριών

Τα περισσότερα απολυμαντικά χεριών που κυκλοφορούν στην αγορά υπόσχονται ότι θα καταστρέψουν κάθε ιό από τα χέρια μας αλλά αυτό στην πράξη δεν συμβαίνει…Το ίδιο βέβαια ισχύει και με τα αντισηπτικά που φτιάχνουμε στο σπίτι μας! Αυτό συμβαίνει γιατί το αντισηπτικό θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 70% αλκοόλη για να είναι αποτελεσματικό κάτι που δεν συμβαίνει με όλα τα αντισηπτικά που αγοράζουμε ή φτιάχνουμε στο σπίτι μας.

Δεν χρησιμοποιούμε αρκετή ποσότητα

Το πιο σημαντικό ίσως λάθος που κάνουμε με το αντισηπτικό είναι ότι δεν βάζουμε αρκετή ποσότητα στα χέρια μας. Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να βάλουμε αρκετό απολυμαντικό ώστε να καλύψουμε όλες τις επιφάνειες των χεριών μπροστά και πίσω και ανάμεσα στα δάχτυλά μας!

Δεν περιμένουμε να στεγνώσει

Ένα άλλο σημαντικό λάθος που κάνουμε κατά τη χρήση του αντισηπτικού είναι ότι δεν περιμένουμε να στεγνώσει από τα χέρια μας! Εάν το αντισηπτικό δεν στεγνώσει επάνω στα χέρια μας, τότε δεν θα είναι και αποτελεσματικό…Γι’ αυτό τρίβουμε τα χέρια μας μέχρι να στεγνώσει το αντισηπτικό για περίπου 20 δευτερόλεπτα.

Το χρησιμοποιούμε με βρώμικα χέρια

Για να επιδράσει, το απολυμαντικό χεριών χρειάζεται επαρκή επαφή με το δέρμα σας. Εάν τα χέρια σας είναι καλυμμένα με βρωμιά ή λίπη, το τρίψιμο με απολυμαντικό χεριών δεν πρόκειται να κάνει τίποτα. Τι να κάνετε αντ ‘αυτού; Πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό, στεγνώστε τα και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε απολυμαντικό χεριών.

Δεν απολυμαίνουμε σωστά τις επιφάνειες

Είναι πολύ σημαντικό, όσο έχουμε καθαρά με το αντισηπτικό χέρια, να φροντίσουμε εξίσου να απολυμάνουμε και τις επιφάνειες με τις οποίες ερχόμαστε σε επαφή. Τέτοιες είναι σίγουρα τα κλειδιά μας, το κινητό, οι κάρτες μας, τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε στο γραφείο κ.α.

- Διαφήμιση -