Το πρόβλημα του λευκού υφάσματος με κίτρινους λεκέδες προκαλείται συχνά από λεκέδες από ιδρώτα. Οι κιτρινίλες λοιπόν στα ρούχα είναι πολύ συχνό φαινόμενο, το οποίο πολλές φορές μας δημιουργεί πρόβλημα! Δεν χρειάζεται όμως πλέον να ανησυχείτε. Υπάρχουν τρόποι για να απαλλαγούμε από την κιτρινίλα σας λευκά μας ρούχα! Θα σας παρουσιάσω 7 τρόπους για να αφαιρέσετε την κιτρινίλα από τα λευκά ρούχα!

σαμπουάν ή υγρό πιάτων

Χρησιμοποιούμε σαμπουάν ή υγρό πιάτων για τα λευκά μας ρούχα. Εφαρμόστε το σε κίτρινους λεκέδες από ιδρώτα και βρωμιά και αφήστε το για 30 λεπτά και μετά καθαρίστε ως συνήθως. Τα ρούχα θα γίνουν καθαρά σαν καινούργια.

μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ένα πολύ ευέλικτο προϊόν καθώς αφαιρεί τους κίτρινους λεκέδες. Ανακατέψτε 4 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα με 1⁄2 φλιτζάνι νερό, ανακατέψτε καλά, στη συνέχεια απλώστε στη λεκιασμένη περιοχή και τρίψτε απαλά και αφήστε το για περίπου 20 λεπτά πριν το πλύνετε.

πράσινο σαπούνι

Το πράσινο σαπούνι έχει μια άλλη ιδιότητα που βοηθά να απαλλαγούμε από κίτρινους λεκέδες σε διάφορα σημεία των ρούχων. Δεν είναι αλλεργικό και επιπλέον είναι απαλό και δεν βλάπτει το ίδιο το ύφασμα. Όταν λερωθούν τα ρούχα, πρέπει να καθαριστούν το συντομότερο δυνατό. Ξεκινήστε αλείφοντας απλό νερό πάνω στο λεκέ. Στη συνέχεια τρίψτε τον λεκέ με μια ράβδο σαπουνιού και τρίψτε το μέχρι να εξαφανιστεί ο λεκές.

αλάτι

Απλώς χρησιμοποιήστε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι ανά 1 φλιτζάνι νερό και ανακατέψτε τα μαζί. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι βουτηγμένο στο εν λόγω μείγμα και τρίψτε απαλά μέχρι να εξαφανιστούν οι κίτρινοι λεκέδες.

ΔEITE
4 αποτελεσματικοί τρόποι για να αφαιρέσετε το λεκέ της σκουριάς από το χαλί

αμμωνία

Ανακατέψτε ίση ποσότητα αμμωνίας και νερό και ρίξτε το πάνω στον κιτρινωπό λεκέ να μουλιάσει. Αφήστε το να στεγνώσει. Αντί για αμμωνία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί οξυζενέ.

χυμός λεμονιού

Πριν πλύνετε τα ρούχα, ανακατέψτε ίσες ποσότητες χυμού λεμονιού και νερού με τον λεκέ και πάρτε το για να το αλείψετε στον λεκέ. Στη συνέχεια, τρίψτε απαλά μέχρι να αφαιρεθεί ο λεκές και μετά πλύνετε ξανά. Το λευκό σας ρούχο θα επιστρέψει καθαρό και λευκό.

βότκα

Ανακατέψτε την ίδια ποσότητα βότκας με νερό. Ρίξτε τα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού για να ψεκάσετε τους λεκέδες. Αφήστε το για λίγο επάνω στο ρούχο και στη συνέχεια πάρτε το για να πλυθεί και να καθαριστεί ως συνήθως για να κάνετε τα ρούχα να φαίνονται ξανά σαν καινούργια