4 σημαντικά υλικά που βοηθούν στο πλύσιμο των ρούχων μας

Τέσσερα υλικά που σίγουρα έχετε στην κουζίνα σας μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι σύμμαχοί σας στο πλύσιμο των ρούχων.
Αγαπάμε τα hacks, κυρίως επειδή κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι όταν μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα «βαριά», μη οικολογικά χημικά απορρυπαντικά με απλά, καθημερινά υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας. Ένα τέτοιο υλικό, για παράδειγμα, είναι η μαγειρική σόδα που μπορεί να καθαρίσει ακόμα και το πλυντήριο ρούχων. Θα σας παρουσιάσω 4 σημαντικά υλικά που βοηθούν στο πλύσιμο των ρούχων μας!

- Διαφήμιση -

λευκό ξίδι

Έχετε σκεφτεί ποτέ τι θα συμβεί αν βάλετε λευκό ξίδι στο πλυντήριο; Το ξίδι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην αφαίρεση λεκέδων ενώ δρα ως φυσικό μαλακτικό για υφάσματα όπως οι πετσέτες. Αν δεν είστε σίγουροι πόσο να προσθέσετε, προτείνουμε 1/4 του φλιτζανιού για ένα κανονικού μεγέθους φορτίο, και ίσως λιγότερο αν έχετε μικρότερη ποσότητα ρούχων. Και μην ανησυχείτε, τα ρούχα σας δεν πρόκειται να αποκτήσουν άσχημη μυρωδιά.

χυμό λεμονιού

Τα λεμόνια είναι από τους μεγαλύτερους συμμάχους μας στην καθαριότητα. Οι ειδικοί λένε ότι ο χυμός λεμονιού βοηθάει στη διάλυση της βρωμιάς και του λίπους ενώ αφήνει τα ρούχα εξαιρετικά απαλά και με μια αίσθηση φρεσκάδας. Προσέξτε αν πρόκειται να πλύνετε ευαίσθητα υφάσματα που χρειάζονται ειδική μεταχείριση.

μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα, που επίσης είναι ένα θαυματουργό συστατικό, μπορεί να βοηθήσει τόσο στην αφαίρεση λεκέδων όσο και στην εξουδετέρωση των οσμών όταν προστίθεται στο κανονικό απορρυπαντικό μας. Μπορεί, επίσης, να κάνει πιο λευκά τα λευκά ρούχα μας και πιο ζωντανά τα χρωματιστά. Χρησιμοποιήστε τη με μέτρο. Αν βάλετε πολύ μεγάλη δόση, ενδέχεται να μην διαλυθεί σωστά, με αποτέλεσμα να αφήσει υπόλειμμα σκόνης στο πλυντήριο.

υγρό πιάτων

Το υγρό απορρυπαντικό για τα πιάτα έχει περισσότερες χρήσεις από όσες μπορούμε να φανταστούμε. Μία από αυτές αφορά την αφαίρεση λεκέδων όταν χρησιμοποιείται σωστά. Το τοποθετούμε μόνο στα σημεία των λεκέδων σε ένα ρούχο ή ύφασμα πριν το βάλουμε στο πλυντήριο. Δεν βάζουμε το απορρυπαντικό για τα πιάτα στην πλύση, καθώς αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει υπερβολικά πολύ αφρό και υπολείμματα σαπουνιού στον κάδο του πλυντηρίου.

- Διαφήμιση -