4 συνηθισμένα λάθη που κάνετε όταν χρησιμοποιείτε κάψουλες στο πλύσιμο των ρούχων σας

Οι περισσότεροι από εμάς θα συμφωνήσουμε ότι οι κάψουλες του πλυντηρίου των ρούχων είναι πιο εύχρηστες από τα παραδοσιακά απορρυπαντικά. Είναι ελαφρύτερες στη μεταφορά, δεν χρειάζονται μέτρηση και, σε αντίθεση με το υγρό ή τη σκόνη, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας μήπως χυθούν. Επίσης η πιθανότητα λάθους στο πλύσιμο είναι ελάχιστη. Αλλά όσο απλές και αν είναι στη χρήση τους οι κάψουλες, μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε τον καλύτερο τρόπο χρήσης τους. Εάν έχετε παρατηρήσει πρόσφατα ότι τα ρούχα σας δεν βγαίνουν τόσο καθαρά όσο θα θέλατε όταν χρησιμοποιείτε κάψουλες, μπορεί να οφείλεται στο ότι τις χρησιμοποιείτε με λάθος τρόπο. Θα σας παρουσιάσω 4 συνηθισμένα λάθη που κάνετε όταν χρησιμοποιείτε κάψουλες στο πλύσιμο των ρούχων σας!

- Διαφήμιση -

βάζετε τις κάψουλες σε λάθος θέση

Αν και μπορεί να έχετε συνηθίσει να βάζετε υγρό απορρυπαντικό στο συρτάρι του πλυντηρίου, αυτό δεν είναι το κατάλληλο μέρος για τις κάψουλες. Οι κάψουλες πρέπει να τοποθετούνται απευθείας στο τύμπανο του πλυντηρίου.

βάζετε τις κάψουλες σε λάθος στιγμή

Ο χρονισμός είναι το παν, ειδικά όταν πρόκειται για το πλύσιμο των ρούχων. Οι περισσότερες κάψουλες θα πρέπει να τοποθετούνται πρώτα στο τύμπανο του πλυντηρίου – πριν προσθέσετε οποιοδήποτε ρούχο. Το νερό συγκεντρώνεται στο κάτω μέρος του τυμπάνου, επομένως η τοποθέτηση της κάψουλας στο τύμπανο της επιτρέπει να αρχίσει να διαλύεται αμέσως όταν το νερό εισέλθει στο μηχάνημα.

χρησιμοποιείτε λάθος αριθμό καψουλών

Αν και δεν χρειάζεται να μετράτε το υγρό όταν χρησιμοποιείτε κάψουλες, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε περισσότερες από μία για να καθαρίσετε όλα σας τα ρούχα. Επειδή τα πλυντήρια ρούχων διαφέρουν σε μέγεθος, το ένα φορτίο μπορεί να φαίνεται πολύ διαφορετικό από το ένα πλυντήριο στο άλλο. Αυτό σημαίνει ότι η μέτρηση του μεγέθους ενός φορτίου ρούχων με βάση τον όγκο – και όχι με βάση το πόσο γεμάτο είναι το πλυντήριο – είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση ενός επιμελούς καθαρισμού.

δεν είστε σίγουροι πώς να μετρήσετε το μέγεθος του φορτίου

Εάν μπορείτε να κρατάτε τα ρούχα εύκολα στην αγκαλιά σας, είναι πιθανό να είναι μικρό ή μεσαίο φορτίο. Αν τα χέρια σας είναι γεμάτα ρούχα, είναι πιθανό να είναι μεγάλο το φορτίο. Εάν δεν μπορείτε να χωρέσετε όλα τα ρούχα σας στην αγκαλιά σας και τα αντικείμενα ξεχυθούν ή πέσουν στο έδαφος, είναι πιθανό να είναι πολύ μεγάλο φορτίο. Εάν πλένετε ένα πολύ βρώμικο ή λεκιασμένο φορτίο, τοποθετήστε μία επιπλέον κάψουλα.

- Διαφήμιση -