Υπάρχουν φορές που αφιερώνετε αρκετές ώρες την ημέρα καθαρίζοντας, αλλά ο χώρος τελικά δεν φαίνεται έτσι όπως θα θέλατε να είναι. Όπως και πολλά άλλα πράγματα στη ζωή μας, όλα έχουν να κάνουν με τις λεπτομέρειες. Ένα μικρό πράγμα μπορεί απλά να καταστρέψει την εντύπωση του σπιτιού σας. Θα σας παρουσιάσω 12 λεπτομέρειες που κάνουν ακόμη και τα πιο καθαρά σπίτια να φαίνονται ακατάστατα!

ένας ακατάστατος πάγκος

Το πρώτο πράγμα που βλέπεις όταν μπαίνεις στην κουζίνα είναι ο πάγκος. Και αν υπάρχουν πολλά πράγματα πάνω του, κάνει το μέρος να φαίνεται ακατάστατο και βρώμικο. Επιπλέον, είναι δύσκολο να διατηρήσετε τις επιφάνειες καθαρές, καθώς πρέπει να μετακινήσετε όλα τα πράγματα. Είναι πολύ καλύτερο να βάλετε ό,τι μπορείτε σε συρτάρια και να κρατήσετε την επιφάνεια του πάγκου όσο το δυνατόν πιο ανοιχτή.

ο χώρος κάτω από τα έπιπλα

Υπάρχει πολλή σκόνη εκεί κάτω. Αλλά στις μέρες μας, υπάρχουν κάθε λογής διαφορετικά σάρωθρα και βούρτσες για στενούς χώρους. Πρέπει λοιπόν αρκετά τακτικά να καθαρίζετε τον χώρο κάτω από τα έπιπλά σας για να μην μαζεύεται η σκόνη!

οργανωτής νεροχύτη

Ακόμα κι αν ο νεροχύτης είναι καθαρός, ο οργανωτής για το σαπούνι πιάτων και τα σφουγγάρια κάνει το μέρος να φαίνεται βρώμικο ούτως ή άλλως. Τα κομμάτια των τροφών που σχεδόν αναπόφευκτα παραμένουν στο σφουγγάρι βγαίνουν στην επιφάνεια και δημιουργούν ένα περιβάλλον για τα βακτήρια να παράγονται πολύ γρήγορα. Τα σφουγγάρια και οι νεροχύτες δεν είναι ούτως ή άλλως τα πιο καθαρά μέρη σε ένα σπίτι και τα υπολείμματα φαγητού δεν βελτιώνουν την κατάσταση.

κουρτίνα μπάνιου

Τα μπάνια είναι πάντα υγρά, κάτι που είναι εξαιρετικό μέρος για την εμφάνιση βακτηρίων και μυκήτων. Και ενώ πλένουμε τακτικά την μπανιέρα και τα πλακάκια, συχνά παραμελούμε την κουρτίνα. Στην πραγματικότητα, δεν είναι τόσο δύσκολο να πλυθεί. Οι περισσότερες κουρτίνες είναι κατασκευασμένες από υλικά που μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο. Και είναι καλύτερα να μην αφήνετε την κουρτίνα διπλωμένη για να στεγνώσει.

φυτά σπιτιού

Δυστυχώς, τα φυτά του σπιτιού είναι εξαιρετικά στη συλλογή σκόνης. Έτσι, ακόμα κι αν οι γλάστρες είναι καθαρές, τα φύλλα μπορεί να είναι ακόμα βρώμικα. Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε τα φύλλα αρκετά τακτικά για να διατηρείτε φρέσκο ​​τον αέρα στο σπίτι σας. Επιπλέον, η σκόνη στα φύλλα μπορεί να διαταράξει τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης.

δυσάρεστες μυρωδιές από το ψυγείο

Μερικές φορές, το φαγητό χαλάει και αφήνει μια δυσάρεστη μυρωδιά. Και ακόμα κι αν το ίδιο το ψυγείο είναι αστραφτερό και καθαρό, η μυρωδιά τα καταστρέφει όλα. Μπορείτε να ξεκινήσετε με απλές μεθόδους — τοποθετήστε μερικά κομμάτια λεμονιού μέσα στο ψυγείο για να απορροφήσουν τη μυρωδιά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα. Βάλτε λίγη σε ένα μικρό πιάτο και βάλτε το στο ψυγείο για αρκετές ώρες.

κενά στο καθάρισμα των παραθύρων

Εάν έχετε πλύνει ποτέ τα παράθυρα, ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να πλύνετε όλα τα κενά και τις γωνίες. Πρέπει να διπλώσετε το ύφασμα για να φτάσετε σε όλες τις μικρές γωνιές και σχισμές. Αλλά αν δεν το κάνετε αυτό, το παράθυρο δεν φαίνεται καθαρό. Αλλά για καλή μας τύχη, υπάρχουν ειδικά πινέλα που μπορούν να σας βοηθήσουν να φτάσετε στα πιο στενά σημεία.

πιάτα τροφών για κατοικίδια

Σύμφωνα με μελέτες, υπάρχουν τόσα βακτήρια στα μπολ των κατοικίδιων όσο και στα σφουγγάρια των πιάτων. Μπορεί να είναι επικίνδυνα τόσο για τα κατοικίδια όσο και για τους ανθρώπους. Γι’ αυτό τα μπολ των κατοικίδιων σας πρέπει να καθαρίζονται τουλάχιστον μία φορά την ημέρα για να διατηρούνται όλοι στο σπίτι υγιείς. Επίσης, είναι καλύτερο να απολυμάνετε αυτά τα πιάτα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα ή να πλένετε τα μπολ σε πολύ υψηλή θερμοκρασία.

σοβατεπί

Τα σοβατεπί συχνά παραμελούνται. Δεν είναι το πάτωμα ή τα περβάζια, και είναι αρκετά δύσκολο να πλυθούν, επομένως συχνά παραμένουν σκονισμένα. Αλλά συνήθως μπορείτε να δειτε τη σκόνη επάνω τους. Επιπλέον, εάν έχετε παιδιά στην οικογένεια, μπορείτε εύκολα να τα βάλετε να καθαρίσουν τα σοβατεπί για να τους δείξετε ενδιαφέρον για τον καθαρισμό. Δεν είναι δύσκολο και μπορεί να τους φαίνεται και διασκεδαστικό.

σχάρες εξαερισμού

Επειδή υπάρχει μια συνεχής ροή αέρα που διέρχεται από τη σχάρα εξαερισμού, υπάρχει πολλή σκόνη πάνω της. Τέτοιες σχάρες συνήθως αφαιρούνται εύκολα, πλένονται και στη συνέχεια τοποθετούνται ξανά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια ηλεκτρική σκούπα για να αφαιρέσετε τη σκόνη εάν είναι δύσκολο να φτάσετε τις σχάρες.

δεν υπάρχει αρκετός αποθηκευτικός χώρος

Ανεξάρτητα από το πόσο τέλειο φαίνεται το σπίτι σας, αν επιφάνειες όπως καρέκλες, περβάζια και άλλα σημεία του σπιτιού είναι καλυμμένα με ρούχα, θα υπάρχει χάος. Πρέπει λοιπόν να έχετε όσο το δυνατόν περισσότερο αποθηκευτικό χώρο.

βρεγμένες πετσέτες

Όταν οι βρεγμένες πετσέτες απλώνονται η μία πάνω στην άλλη, ακόμα κι αν είναι διπλωμένες, αργά ή γρήγορα, αρχίζουν να μυρίζουν αρκετά άσχημα. Εξάλλου, η υγρασία είναι ένα πολύ γόνιμο έδαφος για τα βακτήρια, ειδικά στην κουζίνα. Είναι καλύτερα να κρεμάτε τις πετσέτες και να μην τις διπλώνετε.