7 πράγματα που πρέπει να καθαρίζετε καθημερινά στο σπίτι σας

Διαβάζοντας τον τίτλο του άρθρου, σίγουρα σας δημιουργείται η απορία ποια μπορεί να είναι αυτά τα πράγματα που πρέπει να καθαρίζετε καθημερινά στο σπίτι σας…από την άλλη όμως και μόνο ότι πρέπει να καθαρίζουμε κάθε μέρα κάποια πράγματα μας δημιουργείται ένα άγχος! Υπάρχουν όμως χώροι στο σπίτι σας που χρειάζονται καθαρισμό κάθε μέρα γιατί αυτά τα πράγματα θα κάνουν μεγάλη διαφορά στο σπίτι σας μακροπρόθεσμα. Θα σας παρουσιάσω 7 πράγματα που πρέπει να καθαρίζετε καθημερινά στο σπίτι σας!

- Διαφήμιση -

πετσέτες χεριών

Οι πετσέτες στην κουζίνα χρησιμοποιούνται πολύ συχνά, όπως και οι πετσέτες χεριών στο μπάνιο. Οι πετσέτες χεριών λερώνονται πιο γρήγορα επειδή τις χρησιμοποιείτε περισσότερες από μία φορές την ημέρα. Γι’ αυτό και πρέπει να αλλάζουν κάθε δύο μέρες. Εάν είστε πολυμελής οικογένεια, πρέπει να τις αλλάζετε κάθε μέρα.

πάγκο κουζίνας

Αν σκεφτείτε τα πράγματα που βάζετε στον πάγκο σας (κλειδιά αυτοκινήτου, αλληλογραφία, τσάντα) είναι αδύνατο να αγνοήσετε πόσο βρώμικα είναι. Γι’ αυτό θα πρέπει να τον σκουπίζετε και να τον απολυμαίνετε καθημερινά. Απλώς βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε το ίδιο σφουγγάρι, χαρτοπετσέτα ή πανί για τον καθαρισμό του πάγκου και άλλων σημείων μέσα στο σπίτι.

πλακάκια της ντουζιέρας

Η τακτική συντήρηση είναι ο ευκολότερος τρόπος για να απαλλαγείτε από τις βρωμιές στα πλακάκια του μπάνιου σας, γι’ αυτό οι ειδικοί καθαρισμού λένε ότι τα πλακάκια πρέπει να σκουπίζονται μετά από κάθε χρήση. Μπορείτε να αποτρέψετε τους λεκέδες από μούχλα στεγνώνοντας τους τοίχους.

νεροχύτης

Ενώ μπορεί να πιστεύετε ότι μετά το πλύσιμο των χεριών ή των πιάτων σας, ο νεροχύτης σας θα είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρός, στην πραγματικότητα αφήνετε πίσω σας βρωμιά και βακτήρια που κολλάνε στα τοιχώματα του νεροχύτη. Βάλτε την τάπα στην αποχέτευση, γεμίστε το νεροχύτη με ζεστό νερό και προσθέστε μια κουταλιά της σούπας χλωρίνη σε αυτόν. Αφήστε να καθίσει για πέντε λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε και αφήστε τον να στεγνώσει.

βρώμικα πιάτα

Η σάλτσα, τα λάδια και τα ψίχουλα που μένουν όλη τη νύχτα στα πιάτα θα προσελκύσουν έντομα και μυρμήγκια και θα κάνουν το πλύσιμο των πιάτων την επόμενη μέρα πιο δύσκολο από όσο χρειάζεται. Αντίθετα, πλύνετε τα πιάτα και τα σκεύη στο χέρι ή βάλτε τα στο πλυντήριο πιάτων (χωρίς να τα ξεπλύνετε!).

καφετιέρα

Επειδή η καφετιέρα σας είναι ένα ζεστό κρεβάτι για βακτήρια και μούχλα, πρέπει να την καθαρίζετε κάθε μέρα. Είναι καλύτερο να πλένετε τα αφαιρούμενα μέρη της καφετιέρας σας μετά από κάθε χρήση.

πάτωμα της κουζίνας

Όταν τρώμε δεν είναι καθόλου σπάνιο να πέφτουν ψίχουλα στο πάτωμα. Το σκούπισμα των πιάτων για τη συλλογή αυτών των υπολειμμάτων μετά το τέλος του φαγητού αποτρέπει την είσοδο ανεπιθύμητων επισκεπτών στο πάτωμα της κουζίνας!

- Διαφήμιση -