10 πράγματα που κάνουμε καθημερινά στο σπίτι μας και το καταστρέφουν χωρίς να το καταλαβαίνουμε

Σχεδόν όλες μας γνωρίζουμε ότι το να αφήνουμε ρούχα στο πλυντήριο δεν είναι καλή ιδέα και ότι είναι καλύτερο να τα πλένουμε αμέσως τα βρώμικα πιάτα. Ωστόσο, μερικές φορές ακόμη και οι καλύτερες και οι πιο έμπειρες νοικοκυρές μπορεί να κάνουν παρόμοια λάθη κατά τον καθαρισμό των σπιτιών τους. Το θέμα είναι ότι θα μπορούσαν να αποφύγουν τα λάθη αν γνωρίζατε ποιες είναι οι κινήσεις καθαριότητας, οι οποίες βλάπτουν το σπίτι μας! Θα σας παρουσιάσω 10 πράγματα που κάνουμε καθημερινά στο σπίτι μας και το καταστρέφουμε χωρίς να το καταλαβαίνουμε!

- Διαφήμιση -

Σκουπίσμα πατώματος

Για πολλές από εμάς, το σκούπισμα του δαπέδου με την σκούπα είναι μια γρήγορη μέθοδος που χρησιμοποιούμε για να καθαρίσουμε τα πατώματα του σπιτιού. Αλλά στην πραγματικότητα, η εργασία με μια σκούπα δύσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί αποτελεσματική. Αυτός ο τύπος καθαρισμού δεν αφαιρεί ούτε το 1/10 όλης της βρωμιάς στο σπίτι σας. Σωματίδια σκόνης ανεβαίνουν στον αέρα και κατακάθονται στα έπιπλά σας, ενώ άλλα μικρά λειαντικά σωματίδια μπαίνουν στην επίστρωση του δαπέδου, γεγονός που το κάνει να φαίνεται σκονισμένο. Γι’ αυτό είναι καλύτερα να μην σκουπίζετε το πάτωμα με μία απλή σκούπα, αλλά να το σκουπίζετε με την ηλεκτρική. Θα κάνει τη διαδικασία καθαρισμού πιο ενδελεχή και το σπίτι σας θα παραμείνει καθαρό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Χρησιμοποιείτε ένα πλαστικό πάγκο κοπής αντί για ένα ξύλινο

Υπάρχει ένας μύθος ότι οι πλαστικές σανίδες κοπής είναι πιο υγιεινές από τις ξύλινες κάτι που δεν είναι αλήθεια. Παρά το γεγονός ότι το ξύλο είναι πορώδες και πραγματικά απορροφά καλά τα βακτήρια, είναι επίσης ένα καταστροφικό και επιθετικό περιβάλλον για αυτά. Ταυτόχρονα, οι πλαστικές σανίδες κοπής είναι ασφαλείς μέχρι τη στιγμή που θα δείτε τις πρώτες γρατσουνιές πάνω τους. Το συνθετικό υλικό χρησιμεύει ως εξαιρετικό έδαφος αναπαραγωγής για βακτήρια και ακόμη και η ενδελεχής απολύμανση δεν θα μπορέσει να το εξαλείψει εντελώς.

Πλύσιμο σανίδας κοπής με υγρό πιάτων

Το απορρυπαντικό πιάτων αφαιρεί αποτελεσματικά τα υπολείμματα φαγητού από τις σανίδες κοπής. Αλλά οι γρατσουνιές και τα κοψίματα σε αυτές τις σανίδες περιέχουν επίσης μικροσκοπικά υπολείμματα τροφής που είναι αόρατα στο μάτι – και αφού απορροφηθεί το διάλυμα σαπουνιού, θα μεταφερθούν σε οποιοδήποτε άλλο φαγητό που θα τεμαχιστεί σε αυτήν την σανίδα. Είναι καλύτερο να απολυμάνετε τις σανίδες κοπής με τη βοήθεια ξυδιού.

Ρίχνετε το κατακάθι καφέ ή το νερό μετά το βράσιμο ζυμαρικών/ρυζιού στον νεροχύτη

Τα υπολείμματα καφέ που χύνονται στο νεροχύτη συχνά προκαλούν απόφραξη της αποχέτευσης. Αυτό οφείλεται στην ειδική συνοχή των αλάτων, τα οποία κολλάνε στις εναποθέσεις λίπους στους σωλήνες και σχηματίζουν ένα είδος βουλώματος εκεί μέσα. Το ίδιο συμβαίνει και με το νερό που περισσεύει μετά το βράσιμο των ζυμαρικών ή του ρυζιού. Το κολλώδες υγρό κατακάθεται γρήγορα στα εσωτερικά τοιχώματα των σωλήνων, αλλά διαλύεται μάλλον αργά, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο να φράξετε την αποχέτευση σας.

Στρώνετε το κρεβάτι σας αμέσως μετά το ξύπνημα

Αυτή η είδηση ​​μπορεί να ενθουσιάσει όσους θεωρούν ότι το να στρώνουν το κρεβάτι τους το πρωί είναι πραγματικό μαρτύριο. Το θέμα είναι ότι κάθε κρεβάτι έχει ακάρεα σκόνης που ζουν πάνω του. Τα ακάρεα της σκόνης είναι μικροσκοπικοί οργανισμοί που τρέφονται με τα νεκρά κύτταρα του ανθρώπινου δέρματος. Η ζεστασιά και η υγρασία είναι ιδανικό περιβάλλον για αυτούς. Όταν στρώνετε το κρεβάτι αμέσως μετά το ξύπνημα, τότε δημιουργείται η τέλεια ατμόσφαιρα γι ‘αυτά. Αργότερα, αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις, συμπεριλαμβανομένου του βρογχικού άσθματος, της αλλεργικής ρινίτιδας και της επιπεφυκίτιδας. Γι’ αυτό καλύτερα να κρατήσετε το κρεβάτι ανοιχτό για λίγο για να στεγνώσει.

Διατηρείτε συνεχώς τις κουρτίνες ανοιχτές

Οι άνθρωποι των οποίων το σπίτι βρίσκεται στην ηλιόλουστη πλευρά θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το σημείο. Εάν θέλετε τα έπιπλα και το παρκέ σας να παραμείνουν σε καλή κατάσταση για όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο, φροντίστε να κλείνετε τις κουρτίνες ή τα στόρια σας τις ζεστές ώρες της ημέρας. Λόγω της αφθονίας των ακτίνων UV, τα έπιπλα και τα ξύλινα δάπεδα μπορούν γρήγορα να αμαυρώσουν και να αποχρωματιστούν.

Κρατάτε τις πετσέτες στο μπάνιο

Οι πετσέτες που κρέμονται σε γάντζους στο μπάνιο μπορούν να γίνουν πραγματικό έδαφος αναπαραγωγής για μύκητες και βακτήρια. Η υγρασία, η ζέστη και το οξυγόνο είναι το ιδανικό έδαφος αναπαραγωγής για αυτά. Γι’ αυτό, για να μην βλάψετε το δέρμα σας, είναι απαραίτητο να αλλάζετε τις πετσέτες σας κάθε 2 ημέρες. Και μην ξεχνάτε να τις στεγνώνετε σωστά .

Τοποθετείτε τη βούρτσα της τουαλέτας στη θήκη αμέσως μετά τον καθαρισμό

Εάν τοποθετήσετε τη βούρτσα τουαλέτας στη βάση της αμέσως μετά τη χρήση της, τα μικρόβια από την τουαλέτα θα εισχωρήσουν στη βάση και θα αρχίσουν να αναπαράγονται μένοντας ενεργά. Για να το αποφύγετε αυτό, συνίσταται να κρεμάτε τη βούρτσα πάνω από το μπολ βάζοντάς την για λίγο μεταξύ του μπολ και του πάτου, ώστε να φύγει η επιπλέον υγρασία από αυτό.

Ρίχνετε τα υπολείμματα των φύλλων τσαγιού στην τουαλέτα

Δεν είναι καλή ιδέα να ξεπλένετε τα φύλλα τσαγιού στην τουαλέτα. Αν συνεχίσετε να το κάνετε αυτό τακτικά, η επιφάνεια της λεκάνης της τουαλέτας σας θα γίνει σκούρο καφέ λόγω των τανινών στο τσάι. Θα μπορούσε να είναι αρκετά δύσκολο να αποκτήσετε ξανά την αρχική λευκότητα της λεκάνης μετά.

Ψεκάζετε καθαριστικά απευθείας στις επιφάνειες

Ο ψεκασμός καθαριστικών απευθείας στην επιφάνεια των επίπλων και του γυαλιού δημιουργεί μία λεπτή στρώση του διαλύματος που είναι αόρατο στο μάτι. Μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να αφήσετε τη σκόνη και τη βρωμιά να κολλήσει ακόμα περισσότερο. Ο σωστός τρόπος είναι να εφαρμόσετε πρώτα το απορρυπαντικό σε ένα πανί ή ένα σφουγγάρι.

- Διαφήμιση -