7 εκπληκτικές χρήσεις του λεμονιού στην κουζίνα

Το λεμόνι έχει ένα σωρό εκπληκτικά οφέλη, καθιστώντας απαραίτητη την ύπαρξή του σε κάθε σπίτι. Είτε είστε επαγγελματίας σεφ είτε απλά λάτρης του φαγητού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι για να προσθέσετε γεύση στο φαγητό και το ποτό σας. Εκτός από προσθήκη γεύσης όμως, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι για πολλά διαφορετικά πράγματα στην κουζίνα…Θα σας παρουσιάσω 7 εκπληκτικές χρήσεις του λεμονιού στην κουζίνα!

- Διαφήμιση -

Αποτρέπει το μαύρισμα των φρούτων

Αγοράζετε φρούτα και σε λίγες μόλις ημέρες μαυρίζουν; Το λεμόνι θα σας δώσει τη λύση! Μερικές σταγόνες χυμού λεμονιού μπορούν να κάνουν θαύματα για τα αβοκάντο, τα μήλα και τις μπανάνες. Λόγω του οξέος που υπάρχει στον χυμό λεμονιού, βοηθά τα φρούτα να μη μαυρίσουν!

Εμποδίζει να κολλήσει το ρύζι

Και πάλι, λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού είναι αρκετές. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού στο ρύζι σας στο βραστό νερό που βράσατε, για να μην κολλήσει το ρύζι. Ταυτόχρονα διατηρεί το ρύζι ολόλευκο!

Μαλακώνει το κρέας

Το οξύ του χυμού λεμονιού είναι σίγουρα ιδανικό για να κάνει το κρέας μαλακό. Δεδομένου ότι διαχωρίζει τις ίνες στο κρέας, το κάνει μαλακό.

Κάνει το μαρούλι σας τραγανό

Αν το μαρούλι σας είναι λίγο μαραμένο, ο χυμός λεμονιού μπορεί να σας βοηθήσει. Για να γίνουν ξανά τραγανά τα φύλλα του μαρουλιού, μπορείτε να τα μουλιάσετε σε ένα μπολ με κρύο νερό με μισό ποτήρι χυμό λεμονιού. Μετά αφήστε το να στεγνώσει στο ψυγείο για μία περίπου ώρα και απολαύστε μία τραγανή σαλάτα.

Προσθέτει γεύση στο φαγητό

Ο χυμός λεμονιού δίνει υπέροχη γεύση σε πολλά φαγητά και από τελεί ένα εξαιρετικό υποκατάστατο για το αλάτι εάν θέλετε κάτι χωρίς νάτριο στα γεύματά σας

Διατηρεί τη καστανή ζάχαρη απαλή

Εάν θέλετε να αποτρέψετε το σχηματισμό σβώλων στην καστανή ζάχαρη, προσθέστε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού ή την ίδια τη φλούδα του λεμονιού στο βάζο με την ζάχαρη. Θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα!

Φτιάξτε τα τέλεια σφιχτά βραστά αυγά

Τρίψτε το τσόφλι του αυγού με λίγο χυμό λεμονιού πριν το βάλετε σε νερό και το βράσετε. Το λεμόνι αποτρέπει το σπάσιμο του κελύφους όσο βράζει το αυγό.

- Διαφήμιση -