8 καταπληκτικοί λόγοι για να τρώτε μπανάνες κάθε μέρα

Κάθε άνθρωπος θέλει να περάσει δυναμικά τη μέρα του και να συνεχίσει τη ζωή του με δυναμικό τρόπο. Ένας από τους μεγαλύτερους βοηθούς μας στο να παραμείνουμε ενεργητικοί είναι η μπανάνα. Οι μπανάνες δεν σου δίνουν μόνο ενέργεια αλλά έχουν και άλλα οφέλη. Οι μπανάνες είναι απίστευτα υγιεινές, νόστιμες και ένα από τα πιο φθηνά φρέσκα φρούτα που μπορείτε να αγοράσετε. Αυτό τα καθιστά εξαιρετική επιλογή για όποιον ενδιαφέρεται να τρώει υγιεινά. Θα σας παρουσιάσω 8 λόγους για να τρώτε μπανάνες κάθε μέρα!

- Διαφήμιση -

κατάθλιψη

Μπορούμε να πούμε ότι οι άνθρωποι που τρώνε μπανάνες αισθάνονται καλύτερα. Αυτό συμβαίνει γιατί οι μπανάνες περιέχουν «τρυπτοφάνη». Η τρυπτοφάνη είναι ένα από τα 20 αμινοξέα που συνθέτουν τις πρωτεΐνες και εξασφαλίζει την παραγωγή σεροτονίνης, η οποία προσφέρει χαλάρωση στον οργανισμό.

βελτιώνουν την υγεία του πεπτικού συστήματος

Λόγω των φυτικών ινών τους, που στο έντερο δεν μπορούν να χωνευτούν, και αντιθέτως δημιουργούν αλυσίδες λιπαρών οξέων, φροντίζουν για την καλή κατάσταση του πεπτικού συστήματος.

αναιμία

Η μπανάνα είναι ο καλύτερος βοηθός στην παραγωγή αιμοσφαιρίνης, η οποία είναι αποτελεσματική στην εξάλειψη της αναιμίας, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά της σε σίδηρο.

αρτηριακή πίεση

Η μπανάνα είναι πλούσια σε κάλιο αλλά και φτωχή σε αλάτι. Ως εκ τούτου, έχει την ικανότητα να μειώνει την αρτηριακή πίεση.

δυσκοιλιότητα

Η μπανάνα είναι φρούτο πλούσιο σε φυτικές ίνες. Ως εκ τούτου, έχει το χαρακτηριστικό της ομαλοποίησης των κινήσεων του εντέρου χωρίς την ανάγκη για καθαρτικά.

καούρα

Ένα από τα σημαντικά οφέλη της μπανάνας είναι ότι δημιουργεί μια φυσική αντιόξινη δράση στον οργανισμό. Με αυτόν τον τρόπο, το στομάχι προσφέρει επίσης μεγάλη ανακούφιση.

πρωινή ναυτία

Τρώγοντας μπανάνες μεταξύ των γευμάτων, μπορείτε να αυξήσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας και να εξαλείψετε την πρωινή ναυτία.

βοηθούν στην καλή λειτουργία των νεφρών

Λόγω του καλίου, μία μπανάνα είναι πάρα πολύ συμαντική για την καλή λειτουργία των νεφρών! Μία μπανάνα μόλις περιέχει το 20% του καλίου που χρειαζόμαστε στην ημέρα μας. Με λίγα λόγια, οι μπανάνες είναι από τις σημαντικότερες πηγές καλίου στη διατροφή μας.

Εκτός από καλή ενεργειακή τροφή, η μπανάνα είναι ένα φρούτο που μας προσφέρει μεγάλα οφέλη με τα αποτελέσματα που προαναφέραμε. Η κατανάλωση ενός ή δύο την ημέρα σίγουρα θα σας κάνει πιο υγιείς.

- Διαφήμιση -