Αρχική Συμβουλές για το σπίτι Καθαριότητα σπιτιού

Πώς να καθαρίσετε και να λευκάνετε το κάθισμα της τουαλέτας

- Διαφήμιση -

Αν αναρωτιέστε πώς να καθαρίσετε τη λεκάνη της τουαλέτας και την κιτρινισμένη πέτρα τουαλέτας, θα βρείτε πρακτικές μεθόδους που θα σας βοηθήσουν σε αυτό το άρθρο.

- Διαφήμιση -

Μία από τις πρώτες περιοχές όπου τα μικρόβια είναι συνηθέστερα στο σπίτι είναι η τουαλέτα. Επιπλέον, η υγιεινή είναι πολύ σημαντική στην τουαλέτα, καθώς αγγίζει το δέρμα μας και βρίσκεται κοντά στα ανοικτά σημεία του σώματος. Με τα σωστά προϊόντα, μπορείτε να παρέχετε μακροπρόθεσμη υγιεινή στην τουαλέτα σας, να προστατεύετε τον εαυτό σας και την οικογένειά σας από τα μικρόβια, διατηρώντας ταυτόχρονα την καθαρή και λευκή εμφάνιση της λεκάνης της τουαλέτας.

Όταν λέμε ποια είναι τα κόλπα της τουαλέτας, εννοούμε ότι μπορείτε να ρίξετε ένα προϊόν που σκοτώνει τα μικρόβια και παρέχει υγιεινή. Έπειτα σκουπίστε τα άλλα μέρη της λεκάνης της τουαλέτας με ένα μείγμα νερού και λευκαντικού.

Πώς να καθαρίσετε το κάθισμα τουαλέτας;

Το στοιχείο που κάνει τον καθαρισμό τουαλέτας δύσκολο είναι ότι έχει πολλά σημεία που μπορούν να αγνοηθούν. Λόγω των εσοχών και των εξοχών του μπολ τουαλέτας, είναι απαραίτητο να είστε πιο προσεκτικοί για να καθαρίζετε κάθε σημείο:

  • Detol πρώτα για να απαλλαγούμε από την εύκολη βρωμιά.
  • Στη συνέχεια, ανασηκώστε το καπάκι και ρίξτε ένα προϊόν που σκοτώνει τα μικρόβια στο μπολ της τουαλέτας, αγγίζοντας τις άκρες και τις εσοχές.
  • Χρησιμοποιήστε τη βούρτσα τουαλέτας για να διαδώσετε το χλωρίνη σε περιοχές που δεν αγγίζει.
  • Αναμείξτε το λευκαντικό με την ποσότητα νερού που αναγράφεται στη συσκευασία του. Σκουπίστε το κάθισμα, το κάλυμμα και τις πλευρές της λεκάνης της τουαλέτας με αυτό το μείγμα, φορώντας πάντα τα γάντια σας.
  • Ξεπλύνετε τις περιοχές που σκουπίσατε με ένα καθαρό πανί. Έτσι, η χλωρίνη δεν θα έρθει σε επαφή με το δέρμα σας όταν καθίσετε.
  • Μισή ώρα μετά το χύσιμο του λευκαντικού στο μπολ της τουαλέτας, βουρτσίστε το με το πινέλο και ξεπλύνετε. Έτσι θα ξεπλυθούν οι βούρτσες όσο και η τουαλέτας σας.

Πώς να λευκάνετε μια τουαλέτα;

Όταν λέτε ποια είναι τα κόλπα για τον καθαρισμό της λεκάνης της τουαλέτας, ένα άλλο βήμα είναι να το λευκάνετε αν η τουαλέτα είναι κίτρινη. Όταν λέμε πώς να καθαρίσετε την κιτρινισμένη πέτρα τουαλέτας , θα λειτουργήσουν οι παρακάτω μέθοδοι:

  • Εάν σχηματίζονται κίτρινοι λεκέδες στο κατώτατο σημείο του λεκάνης τουαλέτας, ρίξτε πολύ λεύκανση σε αυτό και αφήστε για μισή ώρα και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Για να είναι πιο αποτελεσματικό, μπορείτε επίσης να βουρτσίσετε τους λεκέδες με μια βούρτσα.
  • Μερικές φορές δεν συμβαίνει στο κάτω μέρος το κιτρίνισμα, αλλά στις άκρες της τουαλέτας. Έτσι ένα πυκνό λευκαντικό θα είναι αποτελεσματικό στους λεκέδες καθώς θα παραμείνει στις κατακόρυφες επιφάνειες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
  • Αν υπάρχουν λεκέδες στις πλευρικές επιφάνειες, μια άλλη αποτελεσματική μέθοδος είναι να τρίβετε με μια κρέμα αμμωνίας.
  • Μπορεί επίσης να χρειαστεί να αντιμετωπίσετε τα στρώματα ασβέστη κατά τον καθαρισμό της πέτρας τουαλέτας. Σε αυτή την περίπτωση, τα προϊόντα με ασβέστη θα λειτουργήσουν για σας. Για να αποτρέψετε τους σχηματισμούς ασβέστη, μπορείτε στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε προϊόντα κατά της ασβέστη.

Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε το υπόλοιπο του μπάνιου αφού βρείτε την απάντηση στις ερωτήσεις σας πώς να καθαρίσετε το μπολ τουαλέτας και να λευκάνετε την πέτρα τουαλέτας με αυτές τις μεθόδους. Μπορείτε επίσης να βεβαιωθείτε ότι η τουαλέτα σας παραμένει πεντακάθαρη μεταξύ των προϊόντων υγιεινής που χρησιμοποιούνται στην τουαλέτα. Χρησιμοποιείτε πάντα χλωρίνη σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνονται στη συσκευασία της. Μην χρησιμοποιείτε τη βούρτσα και τα γάντια που χρησιμοποιείτε για τον καθαρισμό της τουαλέτας κατά τον καθαρισμό άλλων επιφανειών. Μην ξεχάσετε να σκουπίσετε το κάτω μέρος της τουαλέτας. Αν και αυτή η περιοχή, η οποία δεν παρατηρείται κατά τον καθαρισμό, παραβλέπεται εύκολα, μπορεί να συσσωρεύσει πολλή βρωμιά.

- Διαφήμιση -